Crypto nieuws

Uniswap overtreft $1 biljoen volume met 3.9 miljoen gebruikers

Admin

Leestijd: 2 minuten

*

Uniswap viert deze maand 2 belangrijke mijlpalen. De DEX overtreft $ 1 biljoen in handelsvolume. Deze maand bereikt het ongeveer 3,9 miljoen cumulatieve gebruikers.

$1 biljoen handelsvolume

Uniswap overschrijdt de grens van $ 1 biljoen in totaal handelsvolume. Geteld vanaf het moment van de lancering op Ethereum eind 2018.

Het handelsvolume wordt bereikt met een relatief kleine gebruikersbasis. Dit geeft aan dat er nog veel potentiële groei aan zit te komen. 

Uniswap Labs

Uniswap Labs levert een grote bijdrage aan de ontwikkeling van het protocol en het ecosysteem. Volgens hen ligt het aantal adressen na 3 jaar rond de 3,9 miljoen.

Uniswap post de gegevens recent op hun Twitter account. Het team laat weten:

"In de laatste 3 jaar brengt het protocol miljoenen gebruikers aan boord van de wereld van DeFi. Er wordt eerlijke en permissie-loze handel geïntroduceerd. Dit verlaagt de drempel naar liquiditeitsverschaffing."

Ook DEX breidt zich uit

Uniswap wordt op dit moment ondersteund op Ethereum, Polygon, Optimism en Arbitrum. Eerder deze maand onthult het ook dat de DEX zich uitbreidt.

Dat gebeurt zowel naar 2 EVM-compatibele ketens in de Gnosis Chain en op Moonbeam Network. Dit is een op Polkadot gebaseerde para-keten. Qua handelsvolume ligt Uniswap ver voor op de concurrentie. 

33% van het totale marktaandeel

Het V3 protocol van Uniswap genereert $938 miljoen aan volume in de afgelopen 24 uur. Dit vertegenwoordigt maar liefst 33% van het totale marktaandeel.

Het op Binance Smart Chain gebaseerde PancakeSwap staat op de 2e plaats. Zij hebben een volume van $491 miljoen en een marktaandeel van 17,3%.

In vergelijking met andere gecentraliseerde exchanges ligt het volume van $938 miljoen ver achter. Binance en Coinbase genereren elk $12,2 miljard en $1,79 miljard.

$5,93 miljard aan totale TVL

Het is opmerkelijk dat de DEX een grote voorsprong heeft op enkele grote spelers in de crypto sector. Kraken genereert bijvoorbeeld $597,4 miljoen.

Uniswap vergaart ook pakweg $5,93 miljard aan totale gesloten waarde. Dit is de op 4 na grootste som in de gedecentraliseerde financiële sector.

Dat terwijl PancakeSwap op de 7e plaats staat met $4,27 miljard. MakerDAO vertegenwoordigt het grootste platform met $9,82 miljard aan TVL.

Sterke vraag en liquiditeit

Uniswap doet niet veel om de prijs UNI in 2022 te laten schommelen. Ondanks dat het vermogen van Uniswap een sterke vraag en liquiditeit aantrekken.

 

Sinds begin januari daalt UNI met ongeveer 67% tot $5,59 op dit moment. De all-time-high van $44,92 dateert van begin mei 2021. Sindsdien daalt het met 87,5%.

Dit vind je misschien ook leuk

*

Wat gebeurt er als Walmart $1 miljard aan Bitcoin koopt?

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Op dit moment heeft Walmart geen aankoop van 1 miljard dollar aan Bitcoins aangekondigd. Echter, de kans is groot dat deze Amerikaanse keten dit op den duur wel gaat doen. Walmart is een enorm groot Amerikaans bedrijf dat een combinatie vormt tussen een detailhandel en een supermarktketen. De keten is ontzettend populair en blijft zichzelf elke keer opnieuw vernieuwen om aan de verwachtingen van de klanten te voldoen.

*

Beleggen in de Bitcoin

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Wanneer mensen voor het eerst over de Bitcoin horen dan is hun reactie vaak vol onbegrip. Velen vragen zich af waarom ze met echt geld zouden gaan investeren in magisch internetgeld waarmee amper betaald kan worden. De Bitcoin lijkt vaak een verzonnen valuta die door niets wordt ondersteund en waarmee men eigenlijk ook nog niet veel kan. De munt heeft een waarde maar deze waarde kan niet geruild worden. Immers, met de Bitcoin kun je nog geen boodschappen doen of een huis kopen. Echter, de Bitcoin is wel degelijk iets waard. Volgens Wences Casares heeft de markt waarde toegekend aan de Bitcoin. De enige vraag die nu nog rest is de vraag hoeveel de Bitcoin dan precies waard is.

*

Gresham, Thiers en veeleisende betaling in Bitcoins

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Er is een wijdverbreide overtuiging onder Bitcoiners dat hyperbitcoinisatie in de toekomst onvermijdelijk is. In deze toekomst heeft de Bitcoin de drie karakteristieke functies van geld voor onze wereldwijde samenleving vervult. De drie functies zijn: opslag van waarde, ruilmiddel en rekeneenheid. Het enige dat nog moet worden bekeken is hoe en wanneer dit zal gebeuren. Ook is het belangrijk om te onderzoeken of de wetten van Gresham en Thiers betrekking hebben op de wereldwijde adoptie van de Bitcoin als gezond geld.