Crypto nieuws

  Uniswap overtreft $1 biljoen volume met 3.9 miljoen gebruikers

  Admin

  Leestijd: 2 minuten

  *

  Uniswap viert deze maand 2 belangrijke mijlpalen. De DEX overtreft $ 1 biljoen in handelsvolume. Deze maand bereikt het ongeveer 3,9 miljoen cumulatieve gebruikers.

  $1 biljoen handelsvolume

  Uniswap overschrijdt de grens van $ 1 biljoen in totaal handelsvolume. Geteld vanaf het moment van de lancering op Ethereum eind 2018.

  Het handelsvolume wordt bereikt met een relatief kleine gebruikersbasis. Dit geeft aan dat er nog veel potentiële groei aan zit te komen. 

  Uniswap Labs

  Uniswap Labs levert een grote bijdrage aan de ontwikkeling van het protocol en het ecosysteem. Volgens hen ligt het aantal adressen na 3 jaar rond de 3,9 miljoen.

  Uniswap post de gegevens recent op hun Twitter account. Het team laat weten:

  "In de laatste 3 jaar brengt het protocol miljoenen gebruikers aan boord van de wereld van DeFi. Er wordt eerlijke en permissie-loze handel geïntroduceerd. Dit verlaagt de drempel naar liquiditeitsverschaffing."

  Ook DEX breidt zich uit

  Uniswap wordt op dit moment ondersteund op Ethereum, Polygon, Optimism en Arbitrum. Eerder deze maand onthult het ook dat de DEX zich uitbreidt.

  Dat gebeurt zowel naar 2 EVM-compatibele ketens in de Gnosis Chain en op Moonbeam Network. Dit is een op Polkadot gebaseerde para-keten. Qua handelsvolume ligt Uniswap ver voor op de concurrentie. 

  33% van het totale marktaandeel

  Het V3 protocol van Uniswap genereert $938 miljoen aan volume in de afgelopen 24 uur. Dit vertegenwoordigt maar liefst 33% van het totale marktaandeel.

  Het op Binance Smart Chain gebaseerde PancakeSwap staat op de 2e plaats. Zij hebben een volume van $491 miljoen en een marktaandeel van 17,3%.

  In vergelijking met andere gecentraliseerde exchanges ligt het volume van $938 miljoen ver achter. Binance en Coinbase genereren elk $12,2 miljard en $1,79 miljard.

  $5,93 miljard aan totale TVL

  Het is opmerkelijk dat de DEX een grote voorsprong heeft op enkele grote spelers in de crypto sector. Kraken genereert bijvoorbeeld $597,4 miljoen.

  Uniswap vergaart ook pakweg $5,93 miljard aan totale gesloten waarde. Dit is de op 4 na grootste som in de gedecentraliseerde financiële sector.

  Dat terwijl PancakeSwap op de 7e plaats staat met $4,27 miljard. MakerDAO vertegenwoordigt het grootste platform met $9,82 miljard aan TVL.

  Sterke vraag en liquiditeit

  Uniswap doet niet veel om de prijs UNI in 2022 te laten schommelen. Ondanks dat het vermogen van Uniswap een sterke vraag en liquiditeit aantrekken.

   

  Sinds begin januari daalt UNI met ongeveer 67% tot $5,59 op dit moment. De all-time-high van $44,92 dateert van begin mei 2021. Sindsdien daalt het met 87,5%.

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  SEC onder vuur: rechter betwijfelt juistheid van DEBT Box rechtszaak

  Redactie

  dec. 2, 2023

  Leestijd: 2 min

  Ontwikkelingen in de rechtszaak van de SEC tegen DEBT Box. Rechter Robert Shelby stelt serieuze vragen over de nauwkeurigheid van de beweringen van de SEC.

  *
  Nieuws

  Crypto.com maakt per ongeluk 10,5 miljoen AUD over naar koppel uit Melbourne: rechtszaak volgt

  Redactie

  sep. 24, 2023

  Leestijd: 2 min

  In een opzienbarende zaak hebben Thevamanogari Manivel en Jatinder Singh uit Melbourne per ongeluk een astronomisch bedrag van 10,5 miljoen Australische dollars of 6,5 miljoen euro ontvangen van Crypto.com.

  *
  Nieuws

  Handel Robinhood stijgt 75% in november: CEO voorspelt 9-figures aan inkomsten

  Femke Wassink

  dec. 5, 2023

  Leestijd: 2 min

  Robinhood meldt in november een stijging van 75% in de handelsvolumes van digitale activa. CEO Vlad Tenev hoopt dat het platform een jaarlijks inkomen van "9 figures" zal genereren.