Crypto nieuws

Uniswap overtreft $1 biljoen volume met 3.9 miljoen gebruikers

Admin

Leestijd: 2 minuten

*

Uniswap viert deze maand 2 belangrijke mijlpalen. De DEX overtreft $ 1 biljoen in handelsvolume. Deze maand bereikt het ongeveer 3,9 miljoen cumulatieve gebruikers.

$1 biljoen handelsvolume

Uniswap overschrijdt de grens van $ 1 biljoen in totaal handelsvolume. Geteld vanaf het moment van de lancering op Ethereum eind 2018.

Het handelsvolume wordt bereikt met een relatief kleine gebruikersbasis. Dit geeft aan dat er nog veel potentiële groei aan zit te komen. 

Uniswap Labs

Uniswap Labs levert een grote bijdrage aan de ontwikkeling van het protocol en het ecosysteem. Volgens hen ligt het aantal adressen na 3 jaar rond de 3,9 miljoen.

Uniswap post de gegevens recent op hun Twitter account. Het team laat weten:

"In de laatste 3 jaar brengt het protocol miljoenen gebruikers aan boord van de wereld van DeFi. Er wordt eerlijke en permissie-loze handel geïntroduceerd. Dit verlaagt de drempel naar liquiditeitsverschaffing."

Ook DEX breidt zich uit

Uniswap wordt op dit moment ondersteund op Ethereum, Polygon, Optimism en Arbitrum. Eerder deze maand onthult het ook dat de DEX zich uitbreidt.

Dat gebeurt zowel naar 2 EVM-compatibele ketens in de Gnosis Chain en op Moonbeam Network. Dit is een op Polkadot gebaseerde para-keten. Qua handelsvolume ligt Uniswap ver voor op de concurrentie. 

33% van het totale marktaandeel

Het V3 protocol van Uniswap genereert $938 miljoen aan volume in de afgelopen 24 uur. Dit vertegenwoordigt maar liefst 33% van het totale marktaandeel.

Het op Binance Smart Chain gebaseerde PancakeSwap staat op de 2e plaats. Zij hebben een volume van $491 miljoen en een marktaandeel van 17,3%.

In vergelijking met andere gecentraliseerde exchanges ligt het volume van $938 miljoen ver achter. Binance en Coinbase genereren elk $12,2 miljard en $1,79 miljard.

$5,93 miljard aan totale TVL

Het is opmerkelijk dat de DEX een grote voorsprong heeft op enkele grote spelers in de crypto sector. Kraken genereert bijvoorbeeld $597,4 miljoen.

Uniswap vergaart ook pakweg $5,93 miljard aan totale gesloten waarde. Dit is de op 4 na grootste som in de gedecentraliseerde financiële sector.

Dat terwijl PancakeSwap op de 7e plaats staat met $4,27 miljard. MakerDAO vertegenwoordigt het grootste platform met $9,82 miljard aan TVL.

Sterke vraag en liquiditeit

Uniswap doet niet veel om de prijs UNI in 2022 te laten schommelen. Ondanks dat het vermogen van Uniswap een sterke vraag en liquiditeit aantrekken.

 

Sinds begin januari daalt UNI met ongeveer 67% tot $5,59 op dit moment. De all-time-high van $44,92 dateert van begin mei 2021. Sindsdien daalt het met 87,5%.

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Crypto zakelijk kopen

Cheval de Vie

aug. 7, 2022

Leestijd: 2 min

De wereld van crypto is uitgegroeid tot een grote handelsplaats. Veel mensen investeren in crypto en proberen hier een slaatje uit te slaan. Dit geldt voor veel particulieren, maar ook voor bedrijven.

*
Nieuws

Hoe crypto kopen & investeren in crypto?

Cheval de Vie

aug. 7, 2022

Leestijd: 2 min

Hoe crypto kopen & investeren in crypto als een beginner? Waar moet je rekening mee houden en wat zijn handige aandachtspunten en tips?

*
Nieuws

Grote Solana Exploit - Ongoing

*

Robin

aug. 2, 2022

1 minuut

BREAKING: Solana wallets worden geconfronteerd met een voortdurende exploit met tot nu toe meer dan $ 5.000.000 gestolen.