Crypto nieuws

X lanceert betaalaccount: crypto gemeenschap speculeert driftig

Redactie

2024-01-21

Leestijd: 2 minuten

*

X heeft een speciaal account opgezet voor hun aankomende betaalfunctie. Deze wordt later dit jaar verwacht. Dit nieuws laat de crypto gemeenschap driftig speculeren.

In-app betalingsdiensten

Er is een sterke verwachting dat de X app medio 2024 in-app betalingsdiensten zal introduceren. Maar blijft het bij fiat valuta of wordt de deur opengezet voor crypto?

Het nieuwe account van X heeft al de gouden badge van een geverifieerde organisatie. Toch blijven posts vooralsnog uit. Dit verhoogt de spanning en speculatie in de gemeenschap.

Crypto experts aan het woord

Crypto experts doen volop mee aan het debat. Zo uitte onderzoeker Mason Versluis zijn enthousiasme over de mogelijkheid van munten die beginnen met "X". Zoals XRP en XDC.

Elon Musk staat bekend om zijn voorliefde voor DOGE. Deze heeft hij al geïntegreerd voor betalingen in de Tesla merchandise store.

Zijn regelmatige vermeldingen van DOGE op sociale media voeden speculaties dat dit de meest waarschijnlijke crypto zou zijn om op X te verschijnen.

Hints en speculaties

De crypto gemeenschap heeft door de tijd heen subtiele hints van Musk en X geanalyseerd. Deze wijzen op een mogelijke interesse in DOGE voor toekomstige projecten.

Zoals in oktober 2023 bivoorbeeld. Toen meldde verschillende media over een meme van X met een hond die een telefoongesprek aannam. Een raadselachtige hint voor gemeenschap.

De verschuiving van X

Experts merken ook op dat X zijn aandacht lijkt te verleggen van crypto vriendelijke inhoud. Vorig jaar introduceerde X een omzetverdeling systeem voor advertenties.

Daardoor hebben makers de mogelijkheid om hun content binnen de app te monetariseren. Sinds Musk Twitter in april 2022 overnam zijn er talloze voorspellingen gedaan.

In elk geval over de evolutie van het platform. Vooral de mogelijke integratie van crypto blijft een hot topic. Dit gezien Musk's voortdurende commentaar hierop door de jaren heen.

Musk gelooft dat X mensen in staat zal stellen om hun "hele financiële wereld" te beheren.

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

Redactie

apr. 10, 2024

Leestijd: 2 min

EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

*
Nieuws

Bitcoin fees overtreffen Ethereum voor 3 dagen op rij nu halvering nadert

Redactie

apr. 19, 2024

Leestijd: 2 min

Met de Bitcoin halving op komst halveert ook de fee van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Voor de derde dag op rij zijn de transactiekosten van Bitcoin hoger dan die van Ethereum.

*
Nieuws

Bitcoin halvering 2024 is een feit

Femke Wassink

apr. 20, 2024

Leestijd: 2 min

Het vierde halvering evenement in de geschiedenis van Bitcoin is een feit. De beloning voor miners is hiermee gehalveerd van 6.25 BTC naar 3.125 BTC per gemijnd blok.