Crypto nieuws

Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

Redactie

2024-04-10

Leestijd: 2 minuten

*

EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

EigenLayer

EigenLayer is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk. Met ruim $13 miljard aan betrokken activa heeft EigenLayer grote plannen voor de blockchain wereld.

Restaking stelt gebruikers in staat om beloningen te verdienen door hun al staked tokens opnieuw te staken. Een vooruitgang die zowel boeiend als potentieel lucratief is.

Live op 9 april

EigenLayer kondigt trots aan dat het live is gegaan op 9 april. Toch zijn er nog een paar cruciale functies die moeten worden uitgerold, zoals betalingen en "slashing."

Slashing is een mechanisme waarbij validators hun staked crypto verliezen als ze hun werk niet goed doen. Deze functies van EigenLayer worden later dit jaar verwacht

Op dit moment kunnen restakers hun restaked ETH saldo delegeren aan EigenLayer operators die vervolgens AVSs bedienen. Dit is een stap vooruit maar er is commentaar.

"Nog steeds geen directe restaking beloningen"

Christine Kim van Galaxy Digital zegt dat het een stap vooruit is. Ze merkt daarbij op dat er nog geen directe restaking beloningen zijn. Dit is essentieel voor inkomstengeneratie.

De belofte van restaking is aantrekkelijk omdat het de inkomsten kan verhogen. Het kan tegelijkertijd ook risico's verhogen. Dit omdat fondsen mogelijk worden verspreid over meerdere protocollen. Dit brengt complexe veiligheids- en financiële kwesties mee.

EigenLayer en EigenDA

Naast de mainnet lancering introduceerde EigenLayer een datadienst genaamd EigenDA. Deze is bedoeld om andere blockchain apps te helpen met dataopslag.

Toch is er een gevoel van anticipatie. Dit aangezien andere AVSs zich nog moeten registreren bij EigenLayer en niet volledig kunnen uitrollen.

Waarde van $13,33 miljard

Met een totale waarde van $13,33 miljard en een recente sprong voorbij Aave om de op één na grootste gedecentraliseerde financiële protocol te worden, is EigenLayer niet te negeren.

Christine Kim merkt daarbij wel op dat het allemaal draait om de economie, het evenwicht tussen risico en beloning. Toch mag de lancering als een mijlpaal worden gezien.

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

Redactie

apr. 10, 2024

Leestijd: 2 min

EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

*
Nieuws

Bitcoin fees overtreffen Ethereum voor 3 dagen op rij nu halvering nadert

Redactie

apr. 19, 2024

Leestijd: 2 min

Met de Bitcoin halving op komst halveert ook de fee van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Voor de derde dag op rij zijn de transactiekosten van Bitcoin hoger dan die van Ethereum.

*
Nieuws

Bitcoin halvering 2024 is een feit

Femke Wassink

apr. 20, 2024

Leestijd: 2 min

Het vierde halvering evenement in de geschiedenis van Bitcoin is een feit. De beloning voor miners is hiermee gehalveerd van 6.25 BTC naar 3.125 BTC per gemijnd blok.