Crypto nieuws

Avalanche maakt criteria Culture Catalyst Fund van 100 miljoen dollar bekend

Femke Wassink

2024-01-24

Leestijd: 2 minuten

*

De Avalanche Foundation heeft recent de criteria bekendgemaakt voor hun "Culture Catalyst" fund. De waarde bedraagt maar liefst 100 miljoen dollar.

100 miljoen dollar gericht op memecoins

Avalanche heeft recent de criteria bekendgemaakt voor memecoins die azen op een deel van hun indrukwekkende 100 miljoen dollar fonds.

Om in aanmerking te komen voor het fonds, moet de memecoin gebaseerd zijn op Avalanche. Ook moet deze minimaal één maand oud zijn. Maar er zijn meer eisen.

Whales en hoge liquiditeit

De contracten van de meme tokens moeten openbaar afstand hebben gedaan van eigenaars rechten. Een lage concentratie van eigendom onder 'whales' is daarbij een must.

Een hoge mate van liquiditeit is essentieel met minimaal $200.000 aan liquiditeit, verspreid over minstens 50 verschillende aanbieders. Ook minstens 2.000 unieke houders is een eis.

Van NFT naar community coins

Oorspronkelijk was dit fonds opgezet om te investeren in artiesten van niet-vervangbare tokens of NFT. Nu breidt Avalanche haar horizon uit naar zogenaamde 'community coins'.

Een spannende ontwikkeling, want memecoins worden vaak gezien als humoristisch of zelfs waardeloos. Ze worden gemaakt voor de lol, maar raakten een snaar bij de gemeenschap.

Verrassende wending

De aankondiging in december 2023 dat Avalanche memecoins ging opnemen in hun fonds, zorgde voor opgetrokken wenkbrauwen. Sommigen vonden het een wanhopige zet.

Toch is Avalanche al begonnen met het investeren in deze community coins. Ondanks de kritiek van de cryptocurrency gemeenschap. 

Haantje de voorste: Coq Inu (COQ) steelt de show

Een opmerkelijke verschijning in het Avalanche universum is Coq Inu (COQ). Deze haan-geïnspireerde token heeft een marktkapitalisatie van 75 miljoen dollar. 

De "haan" munt is momenteel de meest verhandelde memecoin op het Avalanche netwerk.

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

Redactie

apr. 10, 2024

Leestijd: 2 min

EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

*
Nieuws

Bitcoin fees overtreffen Ethereum voor 3 dagen op rij nu halvering nadert

Redactie

apr. 19, 2024

Leestijd: 2 min

Met de Bitcoin halving op komst halveert ook de fee van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Voor de derde dag op rij zijn de transactiekosten van Bitcoin hoger dan die van Ethereum.

*
Nieuws

Bitcoin halvering 2024 is een feit

Femke Wassink

apr. 20, 2024

Leestijd: 2 min

Het vierde halvering evenement in de geschiedenis van Bitcoin is een feit. De beloning voor miners is hiermee gehalveerd van 6.25 BTC naar 3.125 BTC per gemijnd blok.