Crypto nieuws

$113 M investering van Binance is stap richting nieuwe evolutie

admin

Leestijd: 2 minuten

*

Binance slaat zijn vleugels uit om een voet aan de grond te krijgen in nieuwe gebieden. Het bedrijf investeert miljoen voor een initiatief in Frankrijk.

Goedkeuringen

Binance heeft licenties en een goedkeuring ontvangen van toezichthouders in Bahrein en Canada. Dit voor het leveren van crypto asset gerelateerde diensten.

De goedkeuring en de investering komt na een bijzonder moeilijk jaar. Binance kreeg verboden en waarschuwingen voor het uitvoeren van niet-gelicentieerde praktijken.

113 miljoen dollar

Een ander internationaal uitstapje van Binance is Frankrijk. In samenwerking met France Fintech investeert het bedrijf in een initiatief van 113 miljoen dollar. 

Het initiatief draagt de naam Objective Moon. Het initiatief richt zich op het versterken van de crypto en blockchain sector door middel van innovatie en onderwijs.

Binance start een onderzoeks- en ontwikkeling kantoor in Frankrijk. Het bedrijf wil samenwerken aan een incubator programma voor startups en opleidingsprogramma’s.

Objective Moon

Binance wil van Frankrijk en Europa veranderen in een toonaangevende speler. David Princay van Binance laat daar het volgende over weten:

“Objective Moon heeft als doel het ontwikkelen en versnellen van een ecosysteem. Dit kun je niet alleen.”

Het programma biedt ook werkgelegenheid aan cryptocurrency enthousiastelingen. Dat gebeurt via de geplande R&D hub. Princay zegt:

“We moeten in staat zijn om het talent vast te leggen. Zo hebben we meer mogelijkheden om te groeien. Het hebben van een R&D centrum is een stap die we moeten zetten voor onze volgende evolutie.”

Staatloos

Frankrijk is misschien een optimale locatie voor deze enorme investering. Zeker gezien de groeiende fintech industrie en makkelijke crypto regelgeving. 

In het verleden heeft de centrale bank van Frankrijk zelfs met blockchain technologie gespeeld. Dit is één van Europa’s grootste CBDC testen tot nu toe.

Een andere factor is dat Binance Frankrijk zich vastpint als zijn wereldwijde hoofdkwartier. De staatloze aard van het bedrijf is één van de grootste pijnpunten voor regelgevers.

Frankrijk is veeleisend

Princay wil geen commentaar geven. Toch trekt de interesse uit het verleden de aandacht van regelgevers. De Franse centrale bank zegt dat Binance sterke anti witwas controles moet hebben.

Zeker als het activiteiten wil opzetten in Frankrijk. Voorlopig is Binance in gesprek met de Franse toezichthouders over vergunningen. Het bedrijf wil de Franse minister Cedric O aan zijn kant krijgen.

Princay zegt:

“Cedric is duidelijk tegen ons. Ze verwelkomen ons maar zijn ook veeleisend. En dat is goed.”

Vertrouwen en naleving

Hij betoogt ook dat het regelgevende toezicht een positief teken is voor crypto innovatie. Niet alleen voor Frankrijk maar ook voor Europa.

“Om te slagen moeten we volledig onder de loep worden genomen en worden gecontroleerd. Dat is prima, want we zullen slagen. Het is alleen een kwestie van vertrouwen en naleving.”

Na lange onderhandelingen heeft Binance zijn activiteiten in Singapore moeten sluiten. Toch werpen de inspanningen van Binance zijn vruchten af. Het beweegt zich in de richting van een accepterende toekomst.

 

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Crypto zakelijk kopen

Cheval de Vie

aug. 7, 2022

Leestijd: 2 min

De wereld van crypto is uitgegroeid tot een grote handelsplaats. Veel mensen investeren in crypto en proberen hier een slaatje uit te slaan. Dit geldt voor veel particulieren, maar ook voor bedrijven.

*
Nieuws

Hoe crypto kopen & investeren in crypto?

Cheval de Vie

aug. 7, 2022

Leestijd: 2 min

Hoe crypto kopen & investeren in crypto als een beginner? Waar moet je rekening mee houden en wat zijn handige aandachtspunten en tips?

*
Nieuws

Grote Solana Exploit - Ongoing

*

Robin

aug. 2, 2022

1 minuut

BREAKING: Solana wallets worden geconfronteerd met een voortdurende exploit met tot nu toe meer dan $ 5.000.000 gestolen.