Crypto nieuws

$113 M investering van Binance is stap richting nieuwe evolutie

admin

Leestijd: 2 minuten

*

Binance slaat zijn vleugels uit om een voet aan de grond te krijgen in nieuwe gebieden. Het bedrijf investeert miljoen voor een initiatief in Frankrijk.

Goedkeuringen

Binance heeft licenties en een goedkeuring ontvangen van toezichthouders in Bahrein en Canada. Dit voor het leveren van crypto asset gerelateerde diensten.

De goedkeuring en de investering komt na een bijzonder moeilijk jaar. Binance kreeg verboden en waarschuwingen voor het uitvoeren van niet-gelicentieerde praktijken.

113 miljoen dollar

Een ander internationaal uitstapje van Binance is Frankrijk. In samenwerking met France Fintech investeert het bedrijf in een initiatief van 113 miljoen dollar. 

Het initiatief draagt de naam Objective Moon. Het initiatief richt zich op het versterken van de crypto en blockchain sector door middel van innovatie en onderwijs.

Binance start een onderzoeks- en ontwikkeling kantoor in Frankrijk. Het bedrijf wil samenwerken aan een incubator programma voor startups en opleidingsprogramma’s.

Objective Moon

Binance wil van Frankrijk en Europa veranderen in een toonaangevende speler. David Princay van Binance laat daar het volgende over weten:

“Objective Moon heeft als doel het ontwikkelen en versnellen van een ecosysteem. Dit kun je niet alleen.”

Het programma biedt ook werkgelegenheid aan cryptocurrency enthousiastelingen. Dat gebeurt via de geplande R&D hub. Princay zegt:

“We moeten in staat zijn om het talent vast te leggen. Zo hebben we meer mogelijkheden om te groeien. Het hebben van een R&D centrum is een stap die we moeten zetten voor onze volgende evolutie.”

Staatloos

Frankrijk is misschien een optimale locatie voor deze enorme investering. Zeker gezien de groeiende fintech industrie en makkelijke crypto regelgeving. 

In het verleden heeft de centrale bank van Frankrijk zelfs met blockchain technologie gespeeld. Dit is één van Europa’s grootste CBDC testen tot nu toe.

Een andere factor is dat Binance Frankrijk zich vastpint als zijn wereldwijde hoofdkwartier. De staatloze aard van het bedrijf is één van de grootste pijnpunten voor regelgevers.

Frankrijk is veeleisend

Princay wil geen commentaar geven. Toch trekt de interesse uit het verleden de aandacht van regelgevers. De Franse centrale bank zegt dat Binance sterke anti witwas controles moet hebben.

Zeker als het activiteiten wil opzetten in Frankrijk. Voorlopig is Binance in gesprek met de Franse toezichthouders over vergunningen. Het bedrijf wil de Franse minister Cedric O aan zijn kant krijgen.

Princay zegt:

“Cedric is duidelijk tegen ons. Ze verwelkomen ons maar zijn ook veeleisend. En dat is goed.”

Vertrouwen en naleving

Hij betoogt ook dat het regelgevende toezicht een positief teken is voor crypto innovatie. Niet alleen voor Frankrijk maar ook voor Europa.

“Om te slagen moeten we volledig onder de loep worden genomen en worden gecontroleerd. Dat is prima, want we zullen slagen. Het is alleen een kwestie van vertrouwen en naleving.”

Na lange onderhandelingen heeft Binance zijn activiteiten in Singapore moeten sluiten. Toch werpen de inspanningen van Binance zijn vruchten af. Het beweegt zich in de richting van een accepterende toekomst.

 

Dit vind je misschien ook leuk

*

Wat gebeurt er als Walmart $1 miljard aan Bitcoin koopt?

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Op dit moment heeft Walmart geen aankoop van 1 miljard dollar aan Bitcoins aangekondigd. Echter, de kans is groot dat deze Amerikaanse keten dit op den duur wel gaat doen. Walmart is een enorm groot Amerikaans bedrijf dat een combinatie vormt tussen een detailhandel en een supermarktketen. De keten is ontzettend populair en blijft zichzelf elke keer opnieuw vernieuwen om aan de verwachtingen van de klanten te voldoen.

*

Beleggen in de Bitcoin

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Wanneer mensen voor het eerst over de Bitcoin horen dan is hun reactie vaak vol onbegrip. Velen vragen zich af waarom ze met echt geld zouden gaan investeren in magisch internetgeld waarmee amper betaald kan worden. De Bitcoin lijkt vaak een verzonnen valuta die door niets wordt ondersteund en waarmee men eigenlijk ook nog niet veel kan. De munt heeft een waarde maar deze waarde kan niet geruild worden. Immers, met de Bitcoin kun je nog geen boodschappen doen of een huis kopen. Echter, de Bitcoin is wel degelijk iets waard. Volgens Wences Casares heeft de markt waarde toegekend aan de Bitcoin. De enige vraag die nu nog rest is de vraag hoeveel de Bitcoin dan precies waard is.

*

Gresham, Thiers en veeleisende betaling in Bitcoins

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Er is een wijdverbreide overtuiging onder Bitcoiners dat hyperbitcoinisatie in de toekomst onvermijdelijk is. In deze toekomst heeft de Bitcoin de drie karakteristieke functies van geld voor onze wereldwijde samenleving vervult. De drie functies zijn: opslag van waarde, ruilmiddel en rekeneenheid. Het enige dat nog moet worden bekeken is hoe en wanneer dit zal gebeuren. Ook is het belangrijk om te onderzoeken of de wetten van Gresham en Thiers betrekking hebben op de wereldwijde adoptie van de Bitcoin als gezond geld.