Crypto nieuws

14% van de bedrijven in El Salvador doet transacties in Bitcoin

Admin

Leestijd: 2 minuten

*

El Salvador schrijft geschiedenis in september 202. Het is het eerste land dat Bitcoin officieel erkent als een wettig betaalmiddel. Toch zou de adoptie nog een stuk sneller kunnen gaan. 

Adoptie kan veel sneller

Bedrijven in El Salvador maken geen haast voor wat betreft de adoptie van Bitcoin. Het verloop kan een stuk sneller sinds het land de koningsmunt erkend als een betaalmiddel.

337 Salvadoraanse bedrijven worden ondervraagd. De enquête vindt plaats tussen 15 januari en 9 februari 2022. Slechts 14% geeft aan Bitcoin transacties te doen. 

Weinig invloed op de omzet

Ruim 90% van de bedrijven geeft aan dat de invoering van Bitcoin weinig invloed heeft op hun omzet. In 71% van de gevallen gaat het om micro- of kleine bedrijven. 

13% is geclassificeerd als middelgrote onderneming. In 16% van de gevallen gaat het om grote bedrijven. 

Geen wisselkoers volatiliteit

Het lage adoptie percentage lijkt op het eerste gezicht weinig verbazingwekkend. Toch is El Salvador sinds 2021 gebaseerd op de dollar standaard van de Verenigde Staten.

Het belangrijkste ruilmiddel van El Salvador is niet onderhevig aan wisselkoers volatiliteit. Dat is tegenstelling tot de valuta van andere opkomende economieën.

Ruim 1 op de 10 Salvadoraanse bedrijven geeft aan binnen 5 maanden gebruik te maken van Bitcoin. Zelfs binnen dit klimaat. 

Bukele blijft optimistisch

De Salvadoraanse president Nayib Bukele geeft Bitcoin een centrale plaats in zijn strategie voor economische groei. Dit ondanks de waarschuwingen van onder andere het IMF.

Ook andere instellingen waarschuwen voor het gebruik van de crypto als belangrijkste valuta. In januari oordelen zij dat Bukele de vooruitzichten van zijn land kan ondermijnen.

Voorspellingen 2022

Nayib Bukele doet alvast wat voorspellingen voor 2022 op Twitter. De president stelt onder meer dat Bitcoin de $100k bereikt. 

Ook voorspelt Nayib Bukele dat nog minstens 2 landen de munt zullen aannemen als wettig betaalmiddel. De vader van El Salvador gaat nog even door met zijn goede voornemens.

Bitcoin City in aanbouw

Via een tweet zegt de president dat de munt een belangrijke electorale kwestie wordt. Met name tijdens de 2022 verkiezingen van de Verenigde Staten. 

Daarnaast laat de president los dat er een begin wordt gemaakt met de bouw van Bitcoin City. Tevens meldt Bukele dat de Volcano obligaties overtekend worden.

$1 miljard aan Bitcoin obligaties

Desalniettemin gaat El Salvador verder met zijn crypto strategie. Dat doet het land door $1 miljard aan Bitcoin obligaties uit te geven. De opbrengst is ook bekend als Volcano Bonds.

Deze is bedoeld voor de financiering van Bitcoin City. Dit betreft een volledig functionerende metropool die gebruik maakt van geothermische energie om de digitale activa te delven.

President Nayib Bukele is spreker op de aankomende Bitcoin 2022 conferentie. In zijn meest recent tweet beloofd de president van El Salvador dat hij een grote verrassing heeft. 

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Crypto zakelijk kopen

Cheval de Vie

aug. 7, 2022

Leestijd: 2 min

De wereld van crypto is uitgegroeid tot een grote handelsplaats. Veel mensen investeren in crypto en proberen hier een slaatje uit te slaan. Dit geldt voor veel particulieren, maar ook voor bedrijven.

*
Nieuws

Hoe crypto kopen & investeren in crypto?

Cheval de Vie

aug. 7, 2022

Leestijd: 2 min

Hoe crypto kopen & investeren in crypto als een beginner? Waar moet je rekening mee houden en wat zijn handige aandachtspunten en tips?

*
Nieuws

Grote Solana Exploit - Ongoing

*

Robin

aug. 2, 2022

1 minuut

BREAKING: Solana wallets worden geconfronteerd met een voortdurende exploit met tot nu toe meer dan $ 5.000.000 gestolen.