Crypto nieuws

14% van de bedrijven in El Salvador doet transacties in Bitcoin

Admin

Leestijd: 2 minuten

*

El Salvador schrijft geschiedenis in september 202. Het is het eerste land dat Bitcoin officieel erkent als een wettig betaalmiddel. Toch zou de adoptie nog een stuk sneller kunnen gaan. 

Adoptie kan veel sneller

Bedrijven in El Salvador maken geen haast voor wat betreft de adoptie van Bitcoin. Het verloop kan een stuk sneller sinds het land de koningsmunt erkend als een betaalmiddel.

337 Salvadoraanse bedrijven worden ondervraagd. De enquête vindt plaats tussen 15 januari en 9 februari 2022. Slechts 14% geeft aan Bitcoin transacties te doen. 

Weinig invloed op de omzet

Ruim 90% van de bedrijven geeft aan dat de invoering van Bitcoin weinig invloed heeft op hun omzet. In 71% van de gevallen gaat het om micro- of kleine bedrijven. 

13% is geclassificeerd als middelgrote onderneming. In 16% van de gevallen gaat het om grote bedrijven. 

Geen wisselkoers volatiliteit

Het lage adoptie percentage lijkt op het eerste gezicht weinig verbazingwekkend. Toch is El Salvador sinds 2021 gebaseerd op de dollar standaard van de Verenigde Staten.

Het belangrijkste ruilmiddel van El Salvador is niet onderhevig aan wisselkoers volatiliteit. Dat is tegenstelling tot de valuta van andere opkomende economieën.

Ruim 1 op de 10 Salvadoraanse bedrijven geeft aan binnen 5 maanden gebruik te maken van Bitcoin. Zelfs binnen dit klimaat. 

Bukele blijft optimistisch

De Salvadoraanse president Nayib Bukele geeft Bitcoin een centrale plaats in zijn strategie voor economische groei. Dit ondanks de waarschuwingen van onder andere het IMF.

Ook andere instellingen waarschuwen voor het gebruik van de crypto als belangrijkste valuta. In januari oordelen zij dat Bukele de vooruitzichten van zijn land kan ondermijnen.

Voorspellingen 2022

Nayib Bukele doet alvast wat voorspellingen voor 2022 op Twitter. De president stelt onder meer dat Bitcoin de $100k bereikt. 

Ook voorspelt Nayib Bukele dat nog minstens 2 landen de munt zullen aannemen als wettig betaalmiddel. De vader van El Salvador gaat nog even door met zijn goede voornemens.

Bitcoin City in aanbouw

Via een tweet zegt de president dat de munt een belangrijke electorale kwestie wordt. Met name tijdens de 2022 verkiezingen van de Verenigde Staten. 

Daarnaast laat de president los dat er een begin wordt gemaakt met de bouw van Bitcoin City. Tevens meldt Bukele dat de Volcano obligaties overtekend worden.

$1 miljard aan Bitcoin obligaties

Desalniettemin gaat El Salvador verder met zijn crypto strategie. Dat doet het land door $1 miljard aan Bitcoin obligaties uit te geven. De opbrengst is ook bekend als Volcano Bonds.

Deze is bedoeld voor de financiering van Bitcoin City. Dit betreft een volledig functionerende metropool die gebruik maakt van geothermische energie om de digitale activa te delven.

President Nayib Bukele is spreker op de aankomende Bitcoin 2022 conferentie. In zijn meest recent tweet beloofd de president van El Salvador dat hij een grote verrassing heeft. 

Dit vind je misschien ook leuk

*

Wat gebeurt er als Walmart $1 miljard aan Bitcoin koopt?

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Op dit moment heeft Walmart geen aankoop van 1 miljard dollar aan Bitcoins aangekondigd. Echter, de kans is groot dat deze Amerikaanse keten dit op den duur wel gaat doen. Walmart is een enorm groot Amerikaans bedrijf dat een combinatie vormt tussen een detailhandel en een supermarktketen. De keten is ontzettend populair en blijft zichzelf elke keer opnieuw vernieuwen om aan de verwachtingen van de klanten te voldoen.

*

Beleggen in de Bitcoin

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Wanneer mensen voor het eerst over de Bitcoin horen dan is hun reactie vaak vol onbegrip. Velen vragen zich af waarom ze met echt geld zouden gaan investeren in magisch internetgeld waarmee amper betaald kan worden. De Bitcoin lijkt vaak een verzonnen valuta die door niets wordt ondersteund en waarmee men eigenlijk ook nog niet veel kan. De munt heeft een waarde maar deze waarde kan niet geruild worden. Immers, met de Bitcoin kun je nog geen boodschappen doen of een huis kopen. Echter, de Bitcoin is wel degelijk iets waard. Volgens Wences Casares heeft de markt waarde toegekend aan de Bitcoin. De enige vraag die nu nog rest is de vraag hoeveel de Bitcoin dan precies waard is.

*

Gresham, Thiers en veeleisende betaling in Bitcoins

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Er is een wijdverbreide overtuiging onder Bitcoiners dat hyperbitcoinisatie in de toekomst onvermijdelijk is. In deze toekomst heeft de Bitcoin de drie karakteristieke functies van geld voor onze wereldwijde samenleving vervult. De drie functies zijn: opslag van waarde, ruilmiddel en rekeneenheid. Het enige dat nog moet worden bekeken is hoe en wanneer dit zal gebeuren. Ook is het belangrijk om te onderzoeken of de wetten van Gresham en Thiers betrekking hebben op de wereldwijde adoptie van de Bitcoin als gezond geld.