Crypto nieuws

200 Smart Contracts op Cardano

Willem Vries

Leestijd: 2 minuten

*

Meer dan 200 smart contracts zijn te vinden op de Cardano blockchain na de Alonzo upgrade van maandag. De smart contracts zitten nog in timelock en kunnen niet worden gebruikt door ontwikkelaars totdat ze worden vrijgegeven. De Vercel App zet het aantal smart contracts dat klaar staat om gelanceerd te worden momenteel op meer dan 2.200.

Smart contracts zijn een langverwachte functie op Cardano sinds de lancering in 2017, en de functionaliteit kwam live met de recente Alonzo hard fork.

Charles Hoskinson, oprichter van Cardano en IOHK, zei vrijdag dat de decentralised finance markt (DeFi) “voor het grijpen ligt” nu Cardano smart contracts ondersteunt.

Hoskinson zei dat de winnaars van wat hij de “tweede golf” van DeFi noemde, liquiditeit en interoperabiliteit zouden hebben, de mogelijkheid om multi-chain te werken en voorspelbaarheid van kosten. “We hebben governance nodig, we hebben certificering nodig, we hebben verzekeringen nodig, we hebben regelgeving nodig en tegelijkertijd moet je decentraliseren” Daaraan toevoegend:

“De manier waarop we Cardano hebben gebouwd was voor die tweede golf.”

Er zijn verschillende opmerkelijke projecten die smart contracts in timelock hebben of van plan zijn om binnenkort te lanceren, zoals GREED, een belonings token welke ADA terug betaald aan de houders; Liqwid, een open-source en niet-custodiaal liquiditeitsprotocol voor rentecurves; SingularityNET, een platform waarmee iedereen kunstmatige intelligentie op schaal kan creëren; en Cardax, de eerste DEX op Cardano.

Cardano zal Ethereum Virtual Machine-backwards-compatibel zijn en hoopt DeFi ontwikkelaars aan te trekken die de hoge transactiekosten van Ethereum zat zijn.

ADA’s prijs zag een enorme 170% koersstijging sinds midden juli, maar het is momenteel ongeveer 20% lager dan de all-time high van $ 3,09 aan het begin van de maand. ADA wordt momenteel verhandeld rond ,42.

Meer over Cardano en het kopen van ADA vind je hier.

Dit vind je misschien ook leuk

*

Wat gebeurt er als Walmart $1 miljard aan Bitcoin koopt?

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Op dit moment heeft Walmart geen aankoop van 1 miljard dollar aan Bitcoins aangekondigd. Echter, de kans is groot dat deze Amerikaanse keten dit op den duur wel gaat doen. Walmart is een enorm groot Amerikaans bedrijf dat een combinatie vormt tussen een detailhandel en een supermarktketen. De keten is ontzettend populair en blijft zichzelf elke keer opnieuw vernieuwen om aan de verwachtingen van de klanten te voldoen.

*

Beleggen in de Bitcoin

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Wanneer mensen voor het eerst over de Bitcoin horen dan is hun reactie vaak vol onbegrip. Velen vragen zich af waarom ze met echt geld zouden gaan investeren in magisch internetgeld waarmee amper betaald kan worden. De Bitcoin lijkt vaak een verzonnen valuta die door niets wordt ondersteund en waarmee men eigenlijk ook nog niet veel kan. De munt heeft een waarde maar deze waarde kan niet geruild worden. Immers, met de Bitcoin kun je nog geen boodschappen doen of een huis kopen. Echter, de Bitcoin is wel degelijk iets waard. Volgens Wences Casares heeft de markt waarde toegekend aan de Bitcoin. De enige vraag die nu nog rest is de vraag hoeveel de Bitcoin dan precies waard is.

*

Gresham, Thiers en veeleisende betaling in Bitcoins

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Er is een wijdverbreide overtuiging onder Bitcoiners dat hyperbitcoinisatie in de toekomst onvermijdelijk is. In deze toekomst heeft de Bitcoin de drie karakteristieke functies van geld voor onze wereldwijde samenleving vervult. De drie functies zijn: opslag van waarde, ruilmiddel en rekeneenheid. Het enige dat nog moet worden bekeken is hoe en wanneer dit zal gebeuren. Ook is het belangrijk om te onderzoeken of de wetten van Gresham en Thiers betrekking hebben op de wereldwijde adoptie van de Bitcoin als gezond geld.