Crypto nieuws

200 Smart Contracts op Cardano

Willem Vries

Leestijd: 2 minuten

*

Meer dan 200 smart contracts zijn te vinden op de Cardano blockchain na de Alonzo upgrade van maandag. De smart contracts zitten nog in timelock en kunnen niet worden gebruikt door ontwikkelaars totdat ze worden vrijgegeven. De Vercel App zet het aantal smart contracts dat klaar staat om gelanceerd te worden momenteel op meer dan 2.200.

Smart contracts zijn een langverwachte functie op Cardano sinds de lancering in 2017, en de functionaliteit kwam live met de recente Alonzo hard fork.

Charles Hoskinson, oprichter van Cardano en IOHK, zei vrijdag dat de decentralised finance markt (DeFi) “voor het grijpen ligt” nu Cardano smart contracts ondersteunt.

Hoskinson zei dat de winnaars van wat hij de “tweede golf” van DeFi noemde, liquiditeit en interoperabiliteit zouden hebben, de mogelijkheid om multi-chain te werken en voorspelbaarheid van kosten. “We hebben governance nodig, we hebben certificering nodig, we hebben verzekeringen nodig, we hebben regelgeving nodig en tegelijkertijd moet je decentraliseren” Daaraan toevoegend:

“De manier waarop we Cardano hebben gebouwd was voor die tweede golf.”

Er zijn verschillende opmerkelijke projecten die smart contracts in timelock hebben of van plan zijn om binnenkort te lanceren, zoals GREED, een belonings token welke ADA terug betaald aan de houders; Liqwid, een open-source en niet-custodiaal liquiditeitsprotocol voor rentecurves; SingularityNET, een platform waarmee iedereen kunstmatige intelligentie op schaal kan creëren; en Cardax, de eerste DEX op Cardano.

Cardano zal Ethereum Virtual Machine-backwards-compatibel zijn en hoopt DeFi ontwikkelaars aan te trekken die de hoge transactiekosten van Ethereum zat zijn.

ADA’s prijs zag een enorme 170% koersstijging sinds midden juli, maar het is momenteel ongeveer 20% lager dan de all-time high van $ 3,09 aan het begin van de maand. ADA wordt momenteel verhandeld rond ,42.

Meer over Cardano en het kopen van ADA vind je hier.

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Crypto zakelijk kopen

Cheval de Vie

aug. 7, 2022

Leestijd: 2 min

De wereld van crypto is uitgegroeid tot een grote handelsplaats. Veel mensen investeren in crypto en proberen hier een slaatje uit te slaan. Dit geldt voor veel particulieren, maar ook voor bedrijven.

*
Nieuws

Hoe crypto kopen & investeren in crypto?

Cheval de Vie

aug. 7, 2022

Leestijd: 2 min

Hoe crypto kopen & investeren in crypto als een beginner? Waar moet je rekening mee houden en wat zijn handige aandachtspunten en tips?

*
Nieuws

Grote Solana Exploit - Ongoing

*

Robin

aug. 2, 2022

1 minuut

BREAKING: Solana wallets worden geconfronteerd met een voortdurende exploit met tot nu toe meer dan $ 5.000.000 gestolen.