Crypto nieuws

2022 wordt ook het jaar van USDC en andere stablecoins

admin

Leestijd: 2 minuten

*

Naast het reguleren van cryptocurrencies komen ook stablecoins in de schijnwerpers te staan. Ook het waarschuwingslabel is doorgegeven van crypto naar stablecoins.

Stijging van 500%

Stablecoins hebben ook een exponentiële groei gerapporteerd. Samen met het groeiende bereik van cryptocurrencies. De groei is in het laatste jaar met maar liefst 500% gestegen.

Dat betekent dat stablecoins een marktkapitalisatie van 127 miljard dollar hebben bereikt. De top 3 wordt ingenomen door Tether, USD Coin en Binance USD. USDC rapporteerde een market cap van miljard.

Eind 2020 rapporteerde USDC nog een market cap van slechts ,7 miljard. De stablecoins werden gebruikt om te handelen tegen populaire cryptocurrencies.

Allocatie naar stablecoin

De CEO van Circle Jeremy Allaire gelooft dat we groei kunnen zien in het nut van stablecoins. Zoals USDC en Tether in de kredietverlening sector. Jeremy Allaire verklaarde daar het volgende over:

“Het overgrote deel van de markt richt zich op mensen die zich willen indekken door het kopen van Bitcoin. Wij denken dat een allocatie naar stablecoin rendement heel aantrekkelijk gaat worden voor bedrijfskapitaal.”

Het vertrouwen van Allaire weerspiegelt zich in de beslissing van Circle. Het bedrijf wil renteproduct Circle Yield uitrollen. Toezichthouders kijken kritisch toe. De activa is namelijk gekoppeld aan een fiat valuta, zoals de dollar.

Stablecoins onder druk door de regelgeving

De Securities and Exchange Commission van de Verenigde Staten heeft een stappenplan opgesteld. Dit om de stablecoins aan banden te leggen. Ook de Financial Stability Board heeft een toezicht rapport uitgebracht.

Ook toezichthouders hebben hun bezorgdheid geuit over cryptocurrency producten. Daartoe heeft het bedrijf van CEO Jeremy Allaire in juli van dit jaar een dagvaarding ontvangen van de SEC.  

Reguleren als een depositobank

In een inflatoire omgeving is de zoektocht naar rendement in volle gang. Circle is echter niet van plan om terug te krabbelen. Allaire laat weten dat het bedrijf zal samenwerken met de toezichthouders.

Daar voegt de CEO van Circle het onderstaande aan toe:

Wij zijn het min of meer eens met dat uitgangspunt. Het vormt de basis voor betalingen en marktactiviteiten.”

Het jaar 2022 zou dus getuige kunnen zijn van een explosie in de stablecoin market cap. 

 

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Crypto zakelijk kopen

Cheval de Vie

aug. 7, 2022

Leestijd: 2 min

De wereld van crypto is uitgegroeid tot een grote handelsplaats. Veel mensen investeren in crypto en proberen hier een slaatje uit te slaan. Dit geldt voor veel particulieren, maar ook voor bedrijven.

*
Nieuws

Hoe crypto kopen & investeren in crypto?

Cheval de Vie

aug. 7, 2022

Leestijd: 2 min

Hoe crypto kopen & investeren in crypto als een beginner? Waar moet je rekening mee houden en wat zijn handige aandachtspunten en tips?

*
Nieuws

Grote Solana Exploit - Ongoing

*

Robin

aug. 2, 2022

1 minuut

BREAKING: Solana wallets worden geconfronteerd met een voortdurende exploit met tot nu toe meer dan $ 5.000.000 gestolen.