Crypto nieuws

    2022 wordt ook het jaar van USDC en andere stablecoins

    admin

    Leestijd: 2 minuten

    *

    Naast het reguleren van cryptocurrencies komen ook stablecoins in de schijnwerpers te staan. Ook het waarschuwingslabel is doorgegeven van crypto naar stablecoins.

    Stijging van 500%

    Stablecoins hebben ook een exponentiële groei gerapporteerd. Samen met het groeiende bereik van cryptocurrencies. De groei is in het laatste jaar met maar liefst 500% gestegen.

    Dat betekent dat stablecoins een marktkapitalisatie van 127 miljard dollar hebben bereikt. De top 3 wordt ingenomen door Tether, USD Coin en Binance USD. USDC rapporteerde een market cap van miljard.

    Eind 2020 rapporteerde USDC nog een market cap van slechts ,7 miljard. De stablecoins werden gebruikt om te handelen tegen populaire cryptocurrencies.

    Allocatie naar stablecoin

    De CEO van Circle Jeremy Allaire gelooft dat we groei kunnen zien in het nut van stablecoins. Zoals USDC en Tether in de kredietverlening sector. Jeremy Allaire verklaarde daar het volgende over:

    “Het overgrote deel van de markt richt zich op mensen die zich willen indekken door het kopen van Bitcoin. Wij denken dat een allocatie naar stablecoin rendement heel aantrekkelijk gaat worden voor bedrijfskapitaal.”

    Het vertrouwen van Allaire weerspiegelt zich in de beslissing van Circle. Het bedrijf wil renteproduct Circle Yield uitrollen. Toezichthouders kijken kritisch toe. De activa is namelijk gekoppeld aan een fiat valuta, zoals de dollar.

    Stablecoins onder druk door de regelgeving

    De Securities and Exchange Commission van de Verenigde Staten heeft een stappenplan opgesteld. Dit om de stablecoins aan banden te leggen. Ook de Financial Stability Board heeft een toezicht rapport uitgebracht.

    Ook toezichthouders hebben hun bezorgdheid geuit over cryptocurrency producten. Daartoe heeft het bedrijf van CEO Jeremy Allaire in juli van dit jaar een dagvaarding ontvangen van de SEC.  

    Reguleren als een depositobank

    In een inflatoire omgeving is de zoektocht naar rendement in volle gang. Circle is echter niet van plan om terug te krabbelen. Allaire laat weten dat het bedrijf zal samenwerken met de toezichthouders.

    Daar voegt de CEO van Circle het onderstaande aan toe:

    Wij zijn het min of meer eens met dat uitgangspunt. Het vormt de basis voor betalingen en marktactiviteiten.”

    Het jaar 2022 zou dus getuige kunnen zijn van een explosie in de stablecoin market cap. 

     

    Dit vind je misschien ook leuk

    *
    Nieuws

    Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

    Redactie

    apr. 10, 2024

    Leestijd: 2 min

    EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

    *
    Nieuws

    Bitcoin fees overtreffen Ethereum voor 3 dagen op rij nu halvering nadert

    Redactie

    apr. 19, 2024

    Leestijd: 2 min

    Met de Bitcoin halving op komst halveert ook de fee van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Voor de derde dag op rij zijn de transactiekosten van Bitcoin hoger dan die van Ethereum.

    *
    Nieuws

    Arkham top 5 crypto bezitters omvat $3,5 miljard: 35% is onbereikbaar

    Femke Wassink

    apr. 16, 2024

    Leestijd: 2 min

    Een recente update van het Arkham dashboard werpt licht op de bezittingen van enkele van de rijkste crypto houders ter wereld die hun rijkdom hebben geverifieerd via de blockchain.