Crypto nieuws

  2022 wordt ook het jaar van USDC en andere stablecoins

  admin

  Leestijd: 2 minuten

  *

  Naast het reguleren van cryptocurrencies komen ook stablecoins in de schijnwerpers te staan. Ook het waarschuwingslabel is doorgegeven van crypto naar stablecoins.

  Stijging van 500%

  Stablecoins hebben ook een exponentiële groei gerapporteerd. Samen met het groeiende bereik van cryptocurrencies. De groei is in het laatste jaar met maar liefst 500% gestegen.

  Dat betekent dat stablecoins een marktkapitalisatie van 127 miljard dollar hebben bereikt. De top 3 wordt ingenomen door Tether, USD Coin en Binance USD. USDC rapporteerde een market cap van miljard.

  Eind 2020 rapporteerde USDC nog een market cap van slechts ,7 miljard. De stablecoins werden gebruikt om te handelen tegen populaire cryptocurrencies.

  Allocatie naar stablecoin

  De CEO van Circle Jeremy Allaire gelooft dat we groei kunnen zien in het nut van stablecoins. Zoals USDC en Tether in de kredietverlening sector. Jeremy Allaire verklaarde daar het volgende over:

  “Het overgrote deel van de markt richt zich op mensen die zich willen indekken door het kopen van Bitcoin. Wij denken dat een allocatie naar stablecoin rendement heel aantrekkelijk gaat worden voor bedrijfskapitaal.”

  Het vertrouwen van Allaire weerspiegelt zich in de beslissing van Circle. Het bedrijf wil renteproduct Circle Yield uitrollen. Toezichthouders kijken kritisch toe. De activa is namelijk gekoppeld aan een fiat valuta, zoals de dollar.

  Stablecoins onder druk door de regelgeving

  De Securities and Exchange Commission van de Verenigde Staten heeft een stappenplan opgesteld. Dit om de stablecoins aan banden te leggen. Ook de Financial Stability Board heeft een toezicht rapport uitgebracht.

  Ook toezichthouders hebben hun bezorgdheid geuit over cryptocurrency producten. Daartoe heeft het bedrijf van CEO Jeremy Allaire in juli van dit jaar een dagvaarding ontvangen van de SEC.  

  Reguleren als een depositobank

  In een inflatoire omgeving is de zoektocht naar rendement in volle gang. Circle is echter niet van plan om terug te krabbelen. Allaire laat weten dat het bedrijf zal samenwerken met de toezichthouders.

  Daar voegt de CEO van Circle het onderstaande aan toe:

  Wij zijn het min of meer eens met dat uitgangspunt. Het vormt de basis voor betalingen en marktactiviteiten.”

  Het jaar 2022 zou dus getuige kunnen zijn van een explosie in de stablecoin market cap. 

   

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  Tether: beleid bevriezen wallets voor personen die gesanctioneerd zijn door OFAC

  Redactie

  dec. 10, 2023

  Leestijd: 2 min

  Tether neemt een grote stap in de samenwerking met regelgevende instanties. Vanaf 1 december biedt Tether op de secundaire markt de mogelijkheid om activiteiten te bevriezen.

  *
  Nieuws

  SEC onder vuur: rechter betwijfelt juistheid van DEBT Box rechtszaak

  Redactie

  dec. 2, 2023

  Leestijd: 2 min

  Ontwikkelingen in de rechtszaak van de SEC tegen DEBT Box. Rechter Robert Shelby stelt serieuze vragen over de nauwkeurigheid van de beweringen van de SEC.

  *
  Nieuws

  Europese Unie zet grote stap in AI regulatie

  Femke Wassink

  dec. 9, 2023

  Leestijd: 2 min

  Op vrijdag 8 december bereikten onderhandelaars van het Europees Parlement en de Raad een voorlopige overeenkomst over de regels voor het gebruik van kunstmatige intelligentie.