Crypto nieuws

2022 wordt ook het jaar van USDC en andere stablecoins

admin

Leestijd: 2 minuten

*

Naast het reguleren van cryptocurrencies komen ook stablecoins in de schijnwerpers te staan. Ook het waarschuwingslabel is doorgegeven van crypto naar stablecoins.

Stijging van 500%

Stablecoins hebben ook een exponentiële groei gerapporteerd. Samen met het groeiende bereik van cryptocurrencies. De groei is in het laatste jaar met maar liefst 500% gestegen.

Dat betekent dat stablecoins een marktkapitalisatie van 127 miljard dollar hebben bereikt. De top 3 wordt ingenomen door Tether, USD Coin en Binance USD. USDC rapporteerde een market cap van miljard.

Eind 2020 rapporteerde USDC nog een market cap van slechts ,7 miljard. De stablecoins werden gebruikt om te handelen tegen populaire cryptocurrencies.

Allocatie naar stablecoin

De CEO van Circle Jeremy Allaire gelooft dat we groei kunnen zien in het nut van stablecoins. Zoals USDC en Tether in de kredietverlening sector. Jeremy Allaire verklaarde daar het volgende over:

“Het overgrote deel van de markt richt zich op mensen die zich willen indekken door het kopen van Bitcoin. Wij denken dat een allocatie naar stablecoin rendement heel aantrekkelijk gaat worden voor bedrijfskapitaal.”

Het vertrouwen van Allaire weerspiegelt zich in de beslissing van Circle. Het bedrijf wil renteproduct Circle Yield uitrollen. Toezichthouders kijken kritisch toe. De activa is namelijk gekoppeld aan een fiat valuta, zoals de dollar.

Stablecoins onder druk door de regelgeving

De Securities and Exchange Commission van de Verenigde Staten heeft een stappenplan opgesteld. Dit om de stablecoins aan banden te leggen. Ook de Financial Stability Board heeft een toezicht rapport uitgebracht.

Ook toezichthouders hebben hun bezorgdheid geuit over cryptocurrency producten. Daartoe heeft het bedrijf van CEO Jeremy Allaire in juli van dit jaar een dagvaarding ontvangen van de SEC.  

Reguleren als een depositobank

In een inflatoire omgeving is de zoektocht naar rendement in volle gang. Circle is echter niet van plan om terug te krabbelen. Allaire laat weten dat het bedrijf zal samenwerken met de toezichthouders.

Daar voegt de CEO van Circle het onderstaande aan toe:

Wij zijn het min of meer eens met dat uitgangspunt. Het vormt de basis voor betalingen en marktactiviteiten.”

Het jaar 2022 zou dus getuige kunnen zijn van een explosie in de stablecoin market cap. 

 

Dit vind je misschien ook leuk

*

Wat gebeurt er als Walmart $1 miljard aan Bitcoin koopt?

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Op dit moment heeft Walmart geen aankoop van 1 miljard dollar aan Bitcoins aangekondigd. Echter, de kans is groot dat deze Amerikaanse keten dit op den duur wel gaat doen. Walmart is een enorm groot Amerikaans bedrijf dat een combinatie vormt tussen een detailhandel en een supermarktketen. De keten is ontzettend populair en blijft zichzelf elke keer opnieuw vernieuwen om aan de verwachtingen van de klanten te voldoen.

*

Beleggen in de Bitcoin

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Wanneer mensen voor het eerst over de Bitcoin horen dan is hun reactie vaak vol onbegrip. Velen vragen zich af waarom ze met echt geld zouden gaan investeren in magisch internetgeld waarmee amper betaald kan worden. De Bitcoin lijkt vaak een verzonnen valuta die door niets wordt ondersteund en waarmee men eigenlijk ook nog niet veel kan. De munt heeft een waarde maar deze waarde kan niet geruild worden. Immers, met de Bitcoin kun je nog geen boodschappen doen of een huis kopen. Echter, de Bitcoin is wel degelijk iets waard. Volgens Wences Casares heeft de markt waarde toegekend aan de Bitcoin. De enige vraag die nu nog rest is de vraag hoeveel de Bitcoin dan precies waard is.

*

Gresham, Thiers en veeleisende betaling in Bitcoins

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Er is een wijdverbreide overtuiging onder Bitcoiners dat hyperbitcoinisatie in de toekomst onvermijdelijk is. In deze toekomst heeft de Bitcoin de drie karakteristieke functies van geld voor onze wereldwijde samenleving vervult. De drie functies zijn: opslag van waarde, ruilmiddel en rekeneenheid. Het enige dat nog moet worden bekeken is hoe en wanneer dit zal gebeuren. Ook is het belangrijk om te onderzoeken of de wetten van Gresham en Thiers betrekking hebben op de wereldwijde adoptie van de Bitcoin als gezond geld.