Crypto nieuws

2022 zal duidelijkheid scheppen in regelgeving en crypto adoptie

admin

Leestijd: 2 minuten

*

Een regelgeving die voor onzekerheid zorgt blijft de grootste uitdaging voor alle ecosystemen. Dat geldt ook voor de blockchain en cryptocurrency industrie.

Toename crypto adoptie

2021 is een chaotisch jaar geweest voor de cryptocurrency sector. Zeker op het gebied van regelgeving. Kan 2022 hier verandering in brengen?

Sam Bankman-Fried van FTX neemt een ferm standpunt in over dit onderwerp. Hij zegt dat de adoptie van crypto zal toenemen als er een duidelijke regelgeving komt.

Duidelijkheid

Bankman-Fried is optimistisch over de prijs van Bitcoin. Ondanks het moeilijke einde van 2021 voor de munt en de cryptocurrency markt. De oprichter van FTX laat weten:

“Dingen die me optimistisch maken zijn gerelateerd aan duidelijkheid. Over de regelgeving in de Verenigde Staten en wereldwijd. Dit draagt bij aan de adoptie. En ik denk dat ook dit gerelateerd is aan elkaar.”

Transparante regelgeving

Het is duidelijk dat de adoptie een sprong vooruit neemt als het genoemde doel is bereikt. Veel bedrijven hebben de behoefte aan een transparante regelgeving. 

Zodra ze er klaar voor zijn kunnen ze de digitale activa gemakkelijk omarmen. Daarom hangt veel af van wat er precies gebeurt op het gebied van regelgeving.

Deze veranderingen nemen enige tijd in beslag. Misschien wel een jaar. Bankman-Fried verwacht niet dat er in de komende 6 maanden duidelijk komt. Hij voegt eraan toe:

“Het wordt een lang proces. Waarschijnlijk van een paar jaar. Bovendien kondigen verschillende regeringen aan dat er in 2022 regelgevende kaders komen.” 

Ogen gericht op crypto

Op dit moment nemen grote bedrijven en bankinstellingen de digitale activa op in hun ecosysteem. Zoals JP Morgan en Morgan Stanley. Binnenkort volgt er ook een instroom van instellingen binnen het ecosysteem.

Sam Bankman-Fried zegt:

“In principe kijkt elke financiële instelling naar deze sector. Dat geldt voor elke grote bank, investeringsbanken en pensioenfondsen.”

Hij verwacht dat er in 2022 een belangrijke doorbraak komt. Op het gebied van de regelgeving voor stablecoins en een grotere betrokkenheid van de SEC en CFTC.

Metaverse explosie

De crypto miljardair deelt ook zijn mening over de eerder genoemde combinatie. Hij wijst erop dat NFT in videogames één van de grootste rollen is die crypto speelt in de metaverse. 

De groei zal jaren in beslag nemen. Toch bezit de sector het potentieel om een grote wereldwijde industrie te worden. De miljardair laat weten:

“Ik denk dat beginnen met het zien van digitale activa die hun opwachting maken in de metaverse. Ik verwacht dat dit in de komende jaren gaat gebeuren.”

Volgens Statista zijn er in 2021 wereldwijd ruim 3,2 miljard gamers. De cryptocurrency gaming industrie omvat slechts 1,2 miljoen gamers. Er is dus zeker ruimte voor uitbreiding.

Verschillende prominente investeerders projecteren een vergelijkbaar standpunt. De regelgeving moet goed zijn. Toch kan de kans op een ongunstige wending van gebeurtenissen niet worden ontkend.

 

Dit vind je misschien ook leuk

*

Wat gebeurt er als Walmart $1 miljard aan Bitcoin koopt?

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Op dit moment heeft Walmart geen aankoop van 1 miljard dollar aan Bitcoins aangekondigd. Echter, de kans is groot dat deze Amerikaanse keten dit op den duur wel gaat doen. Walmart is een enorm groot Amerikaans bedrijf dat een combinatie vormt tussen een detailhandel en een supermarktketen. De keten is ontzettend populair en blijft zichzelf elke keer opnieuw vernieuwen om aan de verwachtingen van de klanten te voldoen.

*

Beleggen in de Bitcoin

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Wanneer mensen voor het eerst over de Bitcoin horen dan is hun reactie vaak vol onbegrip. Velen vragen zich af waarom ze met echt geld zouden gaan investeren in magisch internetgeld waarmee amper betaald kan worden. De Bitcoin lijkt vaak een verzonnen valuta die door niets wordt ondersteund en waarmee men eigenlijk ook nog niet veel kan. De munt heeft een waarde maar deze waarde kan niet geruild worden. Immers, met de Bitcoin kun je nog geen boodschappen doen of een huis kopen. Echter, de Bitcoin is wel degelijk iets waard. Volgens Wences Casares heeft de markt waarde toegekend aan de Bitcoin. De enige vraag die nu nog rest is de vraag hoeveel de Bitcoin dan precies waard is.

*

Gresham, Thiers en veeleisende betaling in Bitcoins

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Er is een wijdverbreide overtuiging onder Bitcoiners dat hyperbitcoinisatie in de toekomst onvermijdelijk is. In deze toekomst heeft de Bitcoin de drie karakteristieke functies van geld voor onze wereldwijde samenleving vervult. De drie functies zijn: opslag van waarde, ruilmiddel en rekeneenheid. Het enige dat nog moet worden bekeken is hoe en wanneer dit zal gebeuren. Ook is het belangrijk om te onderzoeken of de wetten van Gresham en Thiers betrekking hebben op de wereldwijde adoptie van de Bitcoin als gezond geld.