Crypto nieuws

SEC stelt beslissing over openstellen optiehandel spot Bitcoin ETF's uit

Femke Wassink

2024-03-08

Leestijd: 2 minuten

*

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission heeft opnieuw haar beslissing uitgesteld of zij de handel in derivaten op spot Bitcoin ETF's zal goedkeuren.

24 april 2024

De beslissing van de SEC staat nu gepland voor 24 april. Dit kan de deur openen voor meer institutioneel kapitaal in Bitcoin. De reactietermijn werd verlengd in een dossier van 6 maart.

De SEC moet reageren op de biedingen van Cboe Exchange en de Miami International Securities Exchange. Zij willen opties aanbieden op Bitcoin ETF's.

Ook heeft de SEC de beslissing over het bod van Nasdaq uitgesteld om opties aan te bieden op IBIT van BlackRock. Ze willen "voldoende tijd om het verzoek te overwegen."

Ingediend voor 25 januari

De exchanges hebben allemaal op 25 januari ingediend om opties op Bitcoin ETF's te noteren. De SEC stond voor haar eerste beslissingsdeadline op 10 maart.

De effectenwetgeving geeft haar 45 dagen om een beslissing te nemen of uit te stellen.

Dit uitstel geeft het agentschap nog eens 45 dagen om tot een definitieve beslissing te komen. De commissie geeft aan dat de beslissing zal vallen op 24 april.

De werking van opties of derivaten

Opties zijn derivaten die handelaren hefboomwerking bieden. Daarmee kunnen ze directionele weddenschappen op de markt plaatsen.

Als een handelaar denkt dat de prijs van Bitcoin stijgt, kunnen ze een call-optie betalen. Daarmee stemmen ze ermee in om 1 BTC over een maand tegen de prijs van nu te kopen.

Dat terwijl ze minder geld neerleggen dan nodig zou zijn om 1 BTC te kopen. Als Bitcoin in de loop van de maand stijgt, kan de handelaar zijn optie gebruiken.

Ook kunnen ze Bitcoin tegen de lagere prijs kopen en misschien met winst verkopen. Als het daalt, laten ze het contract waarschijnlijk verlopen en verliezen ze de betaalde premie.

"ETF draagt bij aan robuuste en gezonde markt"

Michael Sonnenshein van Grayscale riep vorige maand op tot goedkeuring van opties voor Bitcoin ETF's. Hij beweerde dat ze "bijdragen aan een robuuste en gezonde markt."

Dave Nadig van VettaFi zei in januari dat als de optiemarkten voor Bitcoin ETF's live zijn, "je allerlei hedgefonds spelers in de ruimte gaat zien verschijnen."

Nadig zei dat degenen die "niet direct in het crypto-ecosysteem speculeerden op crypto, nu iets hebben om mee te spelen."

Nog beslissen over 7 Ether ETF's

Op 11 januari keurde de SEC tien spot Bitcoin ETF's goed om te beginnen met handelen. Dit gebeurde op de laatste dag waarop ze moest beslissen na maanden van uitstel.

Handelaren hebben de ETF's volgestopt met geld. 9 van de ETF's, exclusief Grayscale's, werd omgezet naar een ETF. Ze hadden op 6 maart $25,87 miljard aan beheerd vermogen.

De SEC moet nu beslissen over 7 spot Ether ETF's. Er wordt voorspelt dat het agentschap tot 23 mei wacht om ze allemaal goed te keuren op de deadline van VanEck's aanvraag.

Verschillende Bitcoin ETF's liggen voor bij de SEC. Daarbij heeft vermogensbeheerder Direxion in januari ingediend voor 5 inverse en long spot Bitcoin ETF's.

Naast ProShares zijn er ook 5 geleveragede Bitcoin fondsen en 6 ETF's van REX Shares.

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

Redactie

apr. 10, 2024

Leestijd: 2 min

EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

*
Nieuws

Bitcoin fees overtreffen Ethereum voor 3 dagen op rij nu halvering nadert

Redactie

apr. 19, 2024

Leestijd: 2 min

Met de Bitcoin halving op komst halveert ook de fee van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Voor de derde dag op rij zijn de transactiekosten van Bitcoin hoger dan die van Ethereum.

*
Nieuws

Bitcoin halvering 2024 is een feit

Femke Wassink

apr. 20, 2024

Leestijd: 2 min

Het vierde halvering evenement in de geschiedenis van Bitcoin is een feit. De beloning voor miners is hiermee gehalveerd van 6.25 BTC naar 3.125 BTC per gemijnd blok.