Crypto nieuws

  25 jaar cel voor Bankman-Fried: SBF memecoins pump en dump

  Redactie

  2024-03-29

  Leestijd: 2 minuten

  *

  Een pump en dump voor SBF memecoins. Dat gebeurde nadat voormalig CEO van FTX Sam Bankman-Fried te horen kreeg dat hij voor 25 jaar de gevangenis in gaat.

  25 jaar gevangenisstraf

  Op 28 maart legt de rechter in de Verenigde Staten Sam Bankman-Fried maar liefst 25 jaar gevangenisstraf op. Hij wordt schuldig bevonden aan ruim 7 aanklachten van fraude.

  Deze historische uitspraak markeert het begin van de gevangenisstraf voor een voormalige FTX-topman sinds de ineenstorting van het platform in november 2022.

  Het faillissement is één van de grootste bedrijfscrashes in de Amerikaanse geschiedenis.

  "Sam Baseman Fraud" memecoin

  Voordat de hamer van de rechter viel zorgde een ontwikkelaar voor wat humor in deze sombere situatie. Hij lanceerde een memecoin met de naam Sam Baseman Fraud.

  Deze was compleet met de ticker FTX op het Coinbase layer-2 netwerk Base. In slechts 7 uur tijd schoot deze FTX memecoin met meer dan 23.300% pijlsnel omhoog.

  De marktkapitalisatie piekte op 28 maart op $1,5 miljoen. Maar zoals vaak gebeurt met memecoins volgde ook een snelle dump. De coin daalde binnen 3 uur met meer dan 85%.

  Op dit moment is de prijs $0,06. Dat is nog steeds 60% lager dan de hoogste waarde ooit.

  "Som Bonkmon Fraud"

  Kort na de veroordeling werd een andere SBF memecoin gelanceerd op Solana. Som Bonkmon Fraud bereikte eerst een marktkapitalisatie van ongeveer $20 miljoen.

  Dat kwam neer op een stijging van ruim 18.000% vanaf de lanceerwaarde van $30.000. De waarde kelderde echter weer snel met een daling van meer dan 95% vanaf de piek.

  Nu handelt de coin rond de $0,0008. Dat is net iets boven de oorspronkelijke notering prijs.

  Populariteit memecoins neemt toe

  Deze Bankman-Fried geïnspireerde munten zijn de nieuwste aanwinsten in een reeks van actuele memecoins. Deze zijn geïnspireerd op crypto- en politieke figuren.

  Met de Amerikaanse verkiezingen in aantocht proberen diverse politieke memecoins, zoals onder andere "Boden" en "Tremp" ook de aandacht te trekken.

  Interessant is dat de memecoin trend een grote opleving kende met de stijging van een Solana gebaseerde munt genaamd Dog Wif Hat Deze memecoin is ook bekend als WIF.

  WIF steeg in 4 maanden van een marktkapitalisatie van circa $50.000 naar $3,5 miljard. Andere nieuwe memecoins zijn Pepe op Ethereum en Coq Inu op Avalanche.

  FTX Token daalt 16% na veroordeling SBF

  Opmerkelijk is dat de FTX Token FTT ook meer dan 16% daalde na het nieuws over de veroordeling van Bankman-Fried. FTT is de native crypto van het inmiddels failliete FTX.

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

  Redactie

  apr. 10, 2024

  Leestijd: 2 min

  EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

  *
  Nieuws

  BitMEX medeoprichter krijgt rechtszaak vanwege "God Access" handelsdesk

  Femke Wassink

  apr. 9, 2024

  Leestijd: 2 min

  Medeoprichter Ben Delo van BitMEX moet een juridisch probleem onder ogen zien. Een rechter heeft bepaald dat hij een cruciale rol speelde in een vermeend complot.

  *
  Nieuws

  Tim Draper zegt dat halvering en Bitcoin ETF de vraag zullen stimuleren

  Femke Wassink

  apr. 11, 2024

  Leestijd: 2 min

  Durfkapitalist Tim Draper gelooft dat Bitcoin een essentiële bescherming blijft tegen de devaluatie van fiat valuta's. Hij voorspelt dat de waarde van BTC in 2024 verdrievoudigd.