Crypto nieuws

Bitcoin short sellers zijn $161M kwijt nu Bitcoin verrast met 11% rally

Femke Wassink

2024-02-27

Leestijd: 2 minuten

*

De stijging van Bitcoin verrast degenen die tegen zijn succes zijn. In 24 uur verloren short sellers $161 miljoen. Bitcoin steeg 11% naar een nieuw jaarlijks hoogtepunt van $57.000.

$268 miljoen aan geliquideerde shorts

Deze stijging leidde tot $268 miljoen aan geliquideerde shorts over de hele crypto markt. Ook Ether shorts voelde de hete adem toen bijna $44 miljoen aan posities werden uitgewist.

Volgens een crypto platform benadrukt dit aanzienlijke verlies voor handelaren die inzetten op de daling van Bitcoin, de volatiele aard van de crypto markt.

Onvoorspelbaarheid

De snelle stijging van Bitcoin van $51.471 naar $57.035 in 24 uur zegt iets over de onvoorspelbaarheid. Ondanks een lichte afkoeling steeg BTC 32% over de laatste maand.

Bitcoin handelt op dit moment rond de $56.000. Hoofd analist Pav Hundal van Swyftx omschreef de crypto markt als "op dit moment in vuur en vlam." Retail handelsvolumes staan nu op hoogtes die niet gezien zijn sinds de bull run in november 2021.

Veekracht markt ondersteunt door ETF's

De veerkracht van de markt wordt verder ondersteund door institutionele koopdruk en significante kapitaalstromen naar recent goedgekeurde spot Bitcoin ETFs in Amerika.

Op 26 februari bereikten de netto instromen in de 10 Bitcoin ETFs één van hun hoogste punten ooit met meer dan $515 miljoen. Ook de crypto gemeenschap is enthousiast.

"Het begin van de Bull run"

Dat geldt ook voor Gemini mede-oprichter Tyler Winklevoss. In een verklaring zei hij:

"We zijn helemaal terug!" Dan Held ziet de prijsactie als "Het begin van de Bitcoin bull run."

Deze rally toont niet alleen de groeiende acceptatie en institutionele interesse in crypto aan, maar dient ook als een herinnering aan de onvoorspelbare bewegingen van de markt.

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

Redactie

apr. 10, 2024

Leestijd: 2 min

EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

*
Nieuws

Bitcoin fees overtreffen Ethereum voor 3 dagen op rij nu halvering nadert

Redactie

apr. 19, 2024

Leestijd: 2 min

Met de Bitcoin halving op komst halveert ook de fee van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Voor de derde dag op rij zijn de transactiekosten van Bitcoin hoger dan die van Ethereum.

*
Nieuws

Bitcoin halvering 2024 is een feit

Femke Wassink

apr. 20, 2024

Leestijd: 2 min

Het vierde halvering evenement in de geschiedenis van Bitcoin is een feit. De beloning voor miners is hiermee gehalveerd van 6.25 BTC naar 3.125 BTC per gemijnd blok.