Crypto nieuws

3e grootste instroom dag Bitcoin ETF: Bitcoin prijs stijgt boven $46.000

Femke Wassink

2024-02-09

Leestijd: 2 minuten

*

Spot Bitcoin ETFs zien hun 3e grootste instroom dag ooit. De Bitcoin prijs overstijgt de $46.000 en bereikt hiermee een nieuw meerweeks hoogtepunt.

3e grootste instroom dag

Een indrukwekkende $403 miljoen vloeide er tijdens de instroom dag in deze fondsen. Dit ondanks dat er meer dan $100 miljoen uit de Grayscale Bitcoin Trust GBTC vloeide.

Sinds de lancering van spot Bitcoin ETF's op 11 januari heeft de totale instroom de $2,1 miljard overschreden. Dit duidt op een sterke vraag naar BTC in de markt.

Deze significante instroom dag viel samen met de prijsstijging van BTC tot boven de $46.000. Dat is slechts $2.000 verwijderd van nieuwe jaarlijkse hoogtepunten.

BlackRock en Fidelity aan kop

Aanvoerders in de ETF instroom waren BlackRock's IBIT met $204 miljoen. Gevolgd door Fidelity met $128 miljoen, ARK 21Shares met $86 miljoen en Bitwise met $60 miljoen.

De overige zeven ETF's zagen gezamenlijk $27 miljoen aan instromen. Dat terwijl GBTC nog eens $102 miljoen aan uitstromen noteerde.

IBIT onderscheidde zich ook door als eerste ETF het dagelijkse handelsvolume van GBTC te overstijgen. Het totaal van alle 11 spot ETF's daalde voor het eerst onder de $1 miljard.

Aanzienlijke prestatie va BlackRock

Analist Eric Balchunas benadrukte dat het een aanzienlijke prestatie is voor BlackRock om Grayscale in handelsvolume te overtreffen. Normaal gesproken duur het 5 tot 10 jaar voordat een nieuw fonds de 'liquiditeitskoning' van een categorie voorbijstreeft.

Marktkenners beschouwen de instroom in ETF's als een teken van groeiende vraag en interesse. De netto instromen in de ETF's betekenen dat 8.698 BTC van de markt is gehaald.

Dat komt neer op ongeveer $403 miljoen wat in de "cold storage" is geplaatst.

Volgende Bitcoin halvering over 70 dagen

Spot Bitcoin ETF's verkregen goedkeuring van de SEC voor notering op 10 januari. Sinds hun lancering hebben spot BTC ETF's een record handelsvolume gezien.

Dagelijks was er sprake van ruim een miljard dollar aan verhandeld volume. Dat wijst op een sterke interesse van beleggers. De volgende Bitcoin halvering komt in minder dan 70 dagen.

Dit zal resulteren in een halvering van de markttoevoer van BTC van 6.25 BTC per blok naar 3.125 BTC. Met de vraag van beleggers kan dit BTC naar nieuwe markthoogtes stuwen.

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

Redactie

apr. 10, 2024

Leestijd: 2 min

EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

*
Nieuws

Bitcoin fees overtreffen Ethereum voor 3 dagen op rij nu halvering nadert

Redactie

apr. 19, 2024

Leestijd: 2 min

Met de Bitcoin halving op komst halveert ook de fee van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Voor de derde dag op rij zijn de transactiekosten van Bitcoin hoger dan die van Ethereum.

*
Nieuws

Bitcoin halvering 2024 is een feit

Femke Wassink

apr. 20, 2024

Leestijd: 2 min

Het vierde halvering evenement in de geschiedenis van Bitcoin is een feit. De beloning voor miners is hiermee gehalveerd van 6.25 BTC naar 3.125 BTC per gemijnd blok.