Crypto nieuws

Coinbase aandelen stijgen ondanks bugs en vertragingen op website

Redactie

2024-03-05

Leestijd: 2 minuten

*

Coinbase blijft hard werken aan het oplossen van bugs die de afgelopen week voor frustratie zorgden bij gebruikers. Dat terwijl de aandelen van de exchange blijven stijgen.

4% stijging na sluitingstijd

Na sluitingstijd zijn de aandelen van Coinbase met bijna 4% gestegen. Dit ondanks een dag met vertragingen en weergave problemen op het platform door toenemend website verkeer.

Op 4 maart bereikte Coinbase de hoogste prijs in meer dan 2 jaar. Dit betekende een winst van 11% op de dag tot $229. Na sluitingstijd stegen de aandelen nog eens 3,8% tot $238.

Deze stijging vond plaats ondanks dat Coinbase opnieuw te maken kreeg met problemen. Daardoor laadde het platform niet of gaf het bij sommige gebruikers een nulsaldo weer.

"Verhoogde latentie"

Ongeveer een half uur voordat de handel in New York sloot, plaatste Coinbase op X dat ze een oplossing hadden doorgevoerd. Deze verhielp ook de latentie op de website.

Halverwege de handelsdag in de Verenigde Staten liet Coinbase een bericht uitgaan.

"We zijn ons ervan bewust dat sommige gebruikers verhoogde latentie kunnen ervaren op Coinbase.com. Enkele gebruikers kunnen een nulsaldi zien. Uw fondsen zijn veilig."

Op 28 februari en op 1 maart werd de exchange geteisterd door hetzelfde probleem.

Toen was er sprake van mislukte verzendingen, opnames en stortingen van gebruikers.

Coinbase richting all-time high

De uitval van Coinbase op 28 februari zag hoe onderzoeksbureau Citron van Wall Street shortseller Andrew Left een oproep deed om Coinbase short te verkopen. De claim was:

"Het is één van de meest aantrekkelijke trades in de crypto markt."

Bitcoin is in de laatste 24 uur met meer dan 7,8% gestegen. Daarmee kruipt het langzaam richting zijn all-time high uit 2021. Deze staat op bijna $69.000.

Ook grote volumedag voor ETFs

De spot Bitcoin ETFs van de Verenigde Staten zagen ook hun op één na grootste volumedag van ongeveer $5,5 miljard. Fidelity's ETF had een netto instroom dag van $404,6 miljoen.

Dat is meer dan de uitstromen uit het fonds van Grayscale. Bitcoin softwarebedrijf MicroStrategy sloot de dag af met een stijging van 23,5%. Dat komt neer op ruim $1.330.

Dit is een prijs die het sinds 2000 tijdens de dot-com-bubbel niet meer had bereikt. Ook speculatieve memecoins maken een comeback. Zoals Dogecoin en Shiba Inu.

Deze zagen in de afgelopen 7 dagen driecijferige procentuele winsten.

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

Redactie

apr. 10, 2024

Leestijd: 2 min

EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

*
Nieuws

Bitcoin fees overtreffen Ethereum voor 3 dagen op rij nu halvering nadert

Redactie

apr. 19, 2024

Leestijd: 2 min

Met de Bitcoin halving op komst halveert ook de fee van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Voor de derde dag op rij zijn de transactiekosten van Bitcoin hoger dan die van Ethereum.

*
Nieuws

Bitcoin halvering 2024 is een feit

Femke Wassink

apr. 20, 2024

Leestijd: 2 min

Het vierde halvering evenement in de geschiedenis van Bitcoin is een feit. De beloning voor miners is hiermee gehalveerd van 6.25 BTC naar 3.125 BTC per gemijnd blok.