Crypto nieuws

Changpeng Zhao wil volledige aandeel Binance inzetten als borg om naar VAE te reizen

Redactie

2024-01-25

Leestijd: 2 minuten

*

Voormalig CEO van Binance Changpeng Zhao wil zijn volledige aandeel in Binance inzetten om tijdelijk naar de Verenigde Arabische Emiraten te reizen. Waarde? 4,5 miljard dollar. 

4,5 miljard dollar aan borg

Onlangs onthulde een rechtbankdocument dat de ex CEO van Binance zijn volledige aandeel in Binance.US wilde inzetten als borg. Het aandeel heeft een waarde van 4,5 miljard dollar.

Dit om tijdelijk naar de VAE te kunnen reizen. Dit verzoek kwam aan het licht door een gerechtelijke indiening op 24 januari. Deze onthulde een verzegelde brief van 22 december.

Deze brief die afkomstig was van CZ, was gericht aan rechter Richard Jones.

Verzoek met een hoge inzet

CZ haalt als reden voor zijn reis aan dat hij naar de VAE wil reizen om een vriend of familielid te bezoeken. Deze moest een operatie ondergaan en verbleef in het ziekenhuis.

De voormalig Binance CEO zou hier tot 4 weken blijven. Echter gingen de federale aanklagers niet akkoord met dit verzoek. De reden van de afwijzing is min of meer bekend. 

CZ bekende op 21 november schuldig te zijn aan witwassen van geld. Hij is momenteel vrij op een borgtocht van 175 miljoen dollar in de Verenigde Staten.

De rechterlijke beslissing

Rechter Richard Jones wees het verzoek van CZ af tijdens een besloten hoorzitting op 29 december. Dit omdat zijn "enorme rijkdom en bezittingen in het buitenland."

Dit zou CZ waarschijnlijk aanzetten tot vluchten als hij terug zou keren naar de VAE. Tot zijn veroordeling datum op 23 februari moet de voormalige Binance baas in de VS blijven.

Zijn exacte locatie is onbekend. Ook is CZ sinds 6 december 2023 inactief op sociale media.

De val en opkomst van een crypto gigant

Deze recente ontwikkelingen zijn een voortzetting van CZ's juridische uitdagingen. In november 2022 trad hij af als CEO van Binance als onderdeel van een schikking.

De schikking met de Amerikaanse toezichthouders omvatte een bedrag van 4,3 miljard dollar. Hierbij gaf hij toe een ongelicenseerde transactie bedrijf te hebben gerund.

Changpeng Zhao gaf ook toe dat hij de Bank Secrecy Act zou hebben overtreden.

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

Redactie

apr. 10, 2024

Leestijd: 2 min

EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

*
Nieuws

Bitcoin fees overtreffen Ethereum voor 3 dagen op rij nu halvering nadert

Redactie

apr. 19, 2024

Leestijd: 2 min

Met de Bitcoin halving op komst halveert ook de fee van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Voor de derde dag op rij zijn de transactiekosten van Bitcoin hoger dan die van Ethereum.

*
Nieuws

Bitcoin halvering 2024 is een feit

Femke Wassink

apr. 20, 2024

Leestijd: 2 min

Het vierde halvering evenement in de geschiedenis van Bitcoin is een feit. De beloning voor miners is hiermee gehalveerd van 6.25 BTC naar 3.125 BTC per gemijnd blok.