Crypto nieuws

  Changpeng Zhao wil volledige aandeel Binance inzetten als borg om naar VAE te reizen

  Redactie

  2024-01-25

  Leestijd: 2 minuten

  *

  Voormalig CEO van Binance Changpeng Zhao wil zijn volledige aandeel in Binance inzetten om tijdelijk naar de Verenigde Arabische Emiraten te reizen. Waarde? 4,5 miljard dollar. 

  4,5 miljard dollar aan borg

  Onlangs onthulde een rechtbankdocument dat de ex CEO van Binance zijn volledige aandeel in Binance.US wilde inzetten als borg. Het aandeel heeft een waarde van 4,5 miljard dollar.

  Dit om tijdelijk naar de VAE te kunnen reizen. Dit verzoek kwam aan het licht door een gerechtelijke indiening op 24 januari. Deze onthulde een verzegelde brief van 22 december.

  Deze brief die afkomstig was van CZ, was gericht aan rechter Richard Jones.

  Verzoek met een hoge inzet

  CZ haalt als reden voor zijn reis aan dat hij naar de VAE wil reizen om een vriend of familielid te bezoeken. Deze moest een operatie ondergaan en verbleef in het ziekenhuis.

  De voormalig Binance CEO zou hier tot 4 weken blijven. Echter gingen de federale aanklagers niet akkoord met dit verzoek. De reden van de afwijzing is min of meer bekend. 

  CZ bekende op 21 november schuldig te zijn aan witwassen van geld. Hij is momenteel vrij op een borgtocht van 175 miljoen dollar in de Verenigde Staten.

  De rechterlijke beslissing

  Rechter Richard Jones wees het verzoek van CZ af tijdens een besloten hoorzitting op 29 december. Dit omdat zijn "enorme rijkdom en bezittingen in het buitenland."

  Dit zou CZ waarschijnlijk aanzetten tot vluchten als hij terug zou keren naar de VAE. Tot zijn veroordeling datum op 23 februari moet de voormalige Binance baas in de VS blijven.

  Zijn exacte locatie is onbekend. Ook is CZ sinds 6 december 2023 inactief op sociale media.

  De val en opkomst van een crypto gigant

  Deze recente ontwikkelingen zijn een voortzetting van CZ's juridische uitdagingen. In november 2022 trad hij af als CEO van Binance als onderdeel van een schikking.

  De schikking met de Amerikaanse toezichthouders omvatte een bedrag van 4,3 miljard dollar. Hierbij gaf hij toe een ongelicenseerde transactie bedrijf te hebben gerund.

  Changpeng Zhao gaf ook toe dat hij de Bank Secrecy Act zou hebben overtreden.

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

  Redactie

  apr. 10, 2024

  Leestijd: 2 min

  EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

  *
  Nieuws

  BitMEX medeoprichter krijgt rechtszaak vanwege "God Access" handelsdesk

  Femke Wassink

  apr. 9, 2024

  Leestijd: 2 min

  Medeoprichter Ben Delo van BitMEX moet een juridisch probleem onder ogen zien. Een rechter heeft bepaald dat hij een cruciale rol speelde in een vermeend complot.

  *
  Nieuws

  Tim Draper zegt dat halvering en Bitcoin ETF de vraag zullen stimuleren

  Femke Wassink

  apr. 11, 2024

  Leestijd: 2 min

  Durfkapitalist Tim Draper gelooft dat Bitcoin een essentiële bescherming blijft tegen de devaluatie van fiat valuta's. Hij voorspelt dat de waarde van BTC in 2024 verdrievoudigd.