Crypto nieuws

    5M Bitcoin, Ether en USDT donaties zijn belangrijk voor Oekraïne

    admin

    Leestijd: 2 minuten

    *

    Burgers in Oekraïne nemen de wapens op en bouwen molotovcocktails. Ondertussen stromen de cryptocurrency donaties van over de hele wereld binnen.

    Vrienden in nood

    De donaties zijn bedoeld om het leger en de hulpinstanties te helpen. De strijd in de Oekraïne vindt zowel fysiek als op het gebied van cyber plaats. 

    Het officiële Twitter account van Oekraïne plaatst gewoonlijk historische wetenswaardigheden over het land. Recent publiceert het cryptocurrency adressen. Dit om Bitcoin, Ethereum en USDT donaties te kunnen accepteren.

    Complex en overweldigend

    Als één  van de top 5 landen op de Chainalysis Global Crypto Adoption Index van 2021 is dit geen verrassing. De reacties zijn zowel complex als overweldigend.

    Kijkend naar de Bitcoin blockchain gegevens zien we dat het adres ruim 33 Bitcoin ontvangt. Goed voor 1,3 miljoen dollar. Inmiddels heeft het adres 7 Bitcoin verstuurd. Etherscan laat zien dat het 2e adres 1.636 Ethereum ontvangt.

    Dat betekent 4,4 miljoen dollar aan donaties. Dit zijn niet de enige organisaties die om donaties vragen. Ook Justin Sun van Tron verstuurd fondsen. Hij doneert .000 USDT op de Tron blockchain.

    Ukraine DAO

    Vitalik Buterin van Ethereum promoot de Ukraine DAO. Een project om de vlag van het land te “verkopen”. Dit om geld in te zamelen voor civiele inspanningen. Crypto donaties zijn meer dan een publiciteitsstunt in deze oorlog. 

    Sommigen beweren dat ze geen andere keuze hebben dan zich te wenden tot cryptocurrencies. Mede na de opschorting van e-geldtransfers door de Nationale Bank van Oekraïne.

    Torenhoge gaskosten

    De populariteit van Ethereum als een middel om fondsen te werven kunnen we in twijfel trekken.  Mede dankzij de torenhoge gaskosten. Zowel Constitution DAO als Assange DAO worden geconfronteerd met uitdagingen.

    Dit als gevolg van dezelfde kwestie tijdens het verzamelen van donaties. Het is de vraag hoe Ukraine DAO het verlies van fondsen door gaskosten zal minimaliseren.

    Ook een NFT inzameling op OpenSea is gericht op het inzamelen van geld voor Oekraïne. Deze inzameling leidt er mogelijk toe dat de gaskosten stijgen tot ruim 1.300 op Ethereum. 

    De groep RELI3F UKR wordt ook bejubeld voor het inzamelen van geld. Ook klinkt er kritiek. Mede voor de hoge winsten die miners in het proces ontvangen. Op 26 februari daalt het mintarief weer naar 55,69 gwei.

    Russisch hack gevaar

    Vitalik Buterin deelt zijn twijfels over de crypto adressen op het officiële Twitter account. Velen vermoeden dat het account is gehackt door Russische cybercriminelen of dat er verkeerde adressen zijn doorgegeven.

    Buterin beweerd al snel dat enkele Oekraïense bronnen hem ervan verzekeren dat de adressen legitiem zijn.

    Dit vind je misschien ook leuk

    *
    Nieuws

    Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

    Redactie

    apr. 10, 2024

    Leestijd: 2 min

    EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

    *
    Nieuws

    Bitcoin fees overtreffen Ethereum voor 3 dagen op rij nu halvering nadert

    Redactie

    apr. 19, 2024

    Leestijd: 2 min

    Met de Bitcoin halving op komst halveert ook de fee van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Voor de derde dag op rij zijn de transactiekosten van Bitcoin hoger dan die van Ethereum.

    *
    Nieuws

    Bitcoin halvering 2024 is een feit

    Femke Wassink

    apr. 20, 2024

    Leestijd: 2 min

    Het vierde halvering evenement in de geschiedenis van Bitcoin is een feit. De beloning voor miners is hiermee gehalveerd van 6.25 BTC naar 3.125 BTC per gemijnd blok.