Crypto nieuws

5M Bitcoin, Ether en USDT donaties zijn belangrijk voor Oekraïne

admin

Leestijd: 2 minuten

*

Burgers in Oekraïne nemen de wapens op en bouwen molotovcocktails. Ondertussen stromen de cryptocurrency donaties van over de hele wereld binnen.

Vrienden in nood

De donaties zijn bedoeld om het leger en de hulpinstanties te helpen. De strijd in de Oekraïne vindt zowel fysiek als op het gebied van cyber plaats. 

Het officiële Twitter account van Oekraïne plaatst gewoonlijk historische wetenswaardigheden over het land. Recent publiceert het cryptocurrency adressen. Dit om Bitcoin, Ethereum en USDT donaties te kunnen accepteren.

Complex en overweldigend

Als één  van de top 5 landen op de Chainalysis Global Crypto Adoption Index van 2021 is dit geen verrassing. De reacties zijn zowel complex als overweldigend.

Kijkend naar de Bitcoin blockchain gegevens zien we dat het adres ruim 33 Bitcoin ontvangt. Goed voor 1,3 miljoen dollar. Inmiddels heeft het adres 7 Bitcoin verstuurd. Etherscan laat zien dat het 2e adres 1.636 Ethereum ontvangt.

Dat betekent 4,4 miljoen dollar aan donaties. Dit zijn niet de enige organisaties die om donaties vragen. Ook Justin Sun van Tron verstuurd fondsen. Hij doneert .000 USDT op de Tron blockchain.

Ukraine DAO

Vitalik Buterin van Ethereum promoot de Ukraine DAO. Een project om de vlag van het land te “verkopen”. Dit om geld in te zamelen voor civiele inspanningen. Crypto donaties zijn meer dan een publiciteitsstunt in deze oorlog. 

Sommigen beweren dat ze geen andere keuze hebben dan zich te wenden tot cryptocurrencies. Mede na de opschorting van e-geldtransfers door de Nationale Bank van Oekraïne.

Torenhoge gaskosten

De populariteit van Ethereum als een middel om fondsen te werven kunnen we in twijfel trekken.  Mede dankzij de torenhoge gaskosten. Zowel Constitution DAO als Assange DAO worden geconfronteerd met uitdagingen.

Dit als gevolg van dezelfde kwestie tijdens het verzamelen van donaties. Het is de vraag hoe Ukraine DAO het verlies van fondsen door gaskosten zal minimaliseren.

Ook een NFT inzameling op OpenSea is gericht op het inzamelen van geld voor Oekraïne. Deze inzameling leidt er mogelijk toe dat de gaskosten stijgen tot ruim 1.300 op Ethereum. 

De groep RELI3F UKR wordt ook bejubeld voor het inzamelen van geld. Ook klinkt er kritiek. Mede voor de hoge winsten die miners in het proces ontvangen. Op 26 februari daalt het mintarief weer naar 55,69 gwei.

Russisch hack gevaar

Vitalik Buterin deelt zijn twijfels over de crypto adressen op het officiële Twitter account. Velen vermoeden dat het account is gehackt door Russische cybercriminelen of dat er verkeerde adressen zijn doorgegeven.

Buterin beweerd al snel dat enkele Oekraïense bronnen hem ervan verzekeren dat de adressen legitiem zijn.

Dit vind je misschien ook leuk

*

Wat gebeurt er als Walmart $1 miljard aan Bitcoin koopt?

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Op dit moment heeft Walmart geen aankoop van 1 miljard dollar aan Bitcoins aangekondigd. Echter, de kans is groot dat deze Amerikaanse keten dit op den duur wel gaat doen. Walmart is een enorm groot Amerikaans bedrijf dat een combinatie vormt tussen een detailhandel en een supermarktketen. De keten is ontzettend populair en blijft zichzelf elke keer opnieuw vernieuwen om aan de verwachtingen van de klanten te voldoen.

*

Beleggen in de Bitcoin

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Wanneer mensen voor het eerst over de Bitcoin horen dan is hun reactie vaak vol onbegrip. Velen vragen zich af waarom ze met echt geld zouden gaan investeren in magisch internetgeld waarmee amper betaald kan worden. De Bitcoin lijkt vaak een verzonnen valuta die door niets wordt ondersteund en waarmee men eigenlijk ook nog niet veel kan. De munt heeft een waarde maar deze waarde kan niet geruild worden. Immers, met de Bitcoin kun je nog geen boodschappen doen of een huis kopen. Echter, de Bitcoin is wel degelijk iets waard. Volgens Wences Casares heeft de markt waarde toegekend aan de Bitcoin. De enige vraag die nu nog rest is de vraag hoeveel de Bitcoin dan precies waard is.

*

Gresham, Thiers en veeleisende betaling in Bitcoins

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Er is een wijdverbreide overtuiging onder Bitcoiners dat hyperbitcoinisatie in de toekomst onvermijdelijk is. In deze toekomst heeft de Bitcoin de drie karakteristieke functies van geld voor onze wereldwijde samenleving vervult. De drie functies zijn: opslag van waarde, ruilmiddel en rekeneenheid. Het enige dat nog moet worden bekeken is hoe en wanneer dit zal gebeuren. Ook is het belangrijk om te onderzoeken of de wetten van Gresham en Thiers betrekking hebben op de wereldwijde adoptie van de Bitcoin als gezond geld.