Crypto nieuws

Handel Robinhood stijgt 75% in november: CEO voorspelt 9-figures aan inkomsten

Femke Wassink

2023-12-05

Leestijd: 2 minuten

*

Robinhood meldt in november een stijging van 75% in de handelsvolumes van digitale activa. CEO Vlad Tenev hoopt dat het platform een jaarlijks inkomen van "9 figures" zal genereren.

75% hoger dan oktober 2023

In een Form 8-K indiening bij de Amerikaanse SEC op 4 december, merkte Robinhood op dat de "Crypto Notionele Handelsvolumes in November ongeveer 75% hoger waren.

Dat in vergelijking met de niveaus in de maand oktober van het jaar 2023. Dit vertaalde zich niet naar de volumes in aandelen en optiecontracten. Die bleven grotendeels gelijk.

Ommekeer voor Robinhood

Deze indrukwekkende maand markeert een ommekeer voor Robinhood. Eerder rapporteerde het een daling van 55% in de Q3 resultaten van crypto gerelateerde notionele volumes.

Als gevolg hiervan kwam de Q3 omzet van onder de schattingen van analisten uit op $467 miljoen. Transactie gebaseerde inkomsten daalden elk jaar met 11% naar $185 miljoen.

Dat kwam voornamelijk door de daling in crypto volumes over 2022.

Meer winstgevend 4e kwartaal

Met de rally in de crypto markt kan Robinhood een winstgevender 4e kwartaal oogsten. De rally zag een kapitalisatie van 40% stijgen naar $1,6 biljoen in de afgelopen 2 maanden.

In een winstoproep in november vertelde Tenev aan investeerders dat het platform uiteindelijk "9 cijfers" aan jaarlijkse inkomsten zou kunnen behalen.

Meer interesse van particuliere beleggers

Tijdens een gesprek met Yahoo Finance op 4 december zei Tenev dat particuliere beleggers weer interesse beginnen te tonen in crypto. De CEO van Robinhood voegt daaraan toe:

"Je ziet dat particuliere beleggers ontwaken voor bepaalde segmenten van de rally. Ook in crypto activiteit zie je een opleving. Wat vaak gebeurt is dat als de prijs van Bitcoin de recordhoogtes nadert, de media-aandacht toeneemt. Ik denk dat dat ook een rol speelt."

Robinhood plant ook handel in Futures

De aandelenkoers van Robinhood is sinds begin 2023 met 18% gestegen. Toch vertoont het aandeel van het bedrijf sinds half juli een dalende trend.

Dat gebeurde na het bereiken van een hoogtepunt van net boven de $13 in 2023. Het aandeel van Robinhood werd geprijsd op $9,95 in de handel na sluitingstijd.

Op dit moment noteert het een dagelijkse winst van 2,5%. Naast de lancering van aandelen in de Britse markten, plant Robinhood de lancering van futures handel in 2024.

Dit onder voorbehoud van goedkeuring door de regelgevende instanties. In augustus had Robinhood 118.000 BTC verzameld. Op dit moment goed voor een waarde van $3 miljard.

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

Redactie

apr. 10, 2024

Leestijd: 2 min

EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

*
Nieuws

Bitcoin fees overtreffen Ethereum voor 3 dagen op rij nu halvering nadert

Redactie

apr. 19, 2024

Leestijd: 2 min

Met de Bitcoin halving op komst halveert ook de fee van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Voor de derde dag op rij zijn de transactiekosten van Bitcoin hoger dan die van Ethereum.

*
Nieuws

Bitcoin halvering 2024 is een feit

Femke Wassink

apr. 20, 2024

Leestijd: 2 min

Het vierde halvering evenement in de geschiedenis van Bitcoin is een feit. De beloning voor miners is hiermee gehalveerd van 6.25 BTC naar 3.125 BTC per gemijnd blok.