Crypto nieuws

Grayscale Bitcoin Trust streeft naar ETF omzetting om korting te verkleinen

Femke Wassink

2023-12-03

Leestijd: 2 minuten

*

Grayscale is enthousiast over de mogelijke transformatie van hun Grayscale Bitcoin Trust naar een Bitcoin ETF. Deze stap zou de huidige korting van 8,09% kunnen elimineren.

8,09% of $1,89 miljard

De huidige korting van 8,09% komt neer op ongeveer $1,89 miljard. De korting zou betekenen dat de prijs van GBTC dichter bij de werkelijke waarde van Bitcoin komt te liggen.

Dit brengt aanzienlijke voordelen voor investeerders met zich mee.

Van OTCQX platform naar NYSE Arca exchange

Hoofd juridisch adviseur Craig Salm en financieel directeur Edward McGee van Grayscale lichtten de details van deze overstap verder toe.

Met goedkeuring van de Amerikaanse SEC in het vooruitzicht, is GBTC van plan over te stappen van het huidige OTCQX platform naar de prestigieuze NYSE Arca exchange.

Deze verandering heeft als doel de aandelen van GBTC beter af te stemmen op de echte Bitcoin prijs. Het introduceert tevens een gestroomlijnd mechanisme.

Daarmee kunnen investeerders moeiteloos aandelen aanmaken of inwisselen.

Interessante timing

ETF analist Eric Balchunas zegt dat er een opmerkelijke afhankelijkheid is van verlichting onder Regelgeving M of Reg M. Hij verwijst daarbij naar eerdere gesprekken.

Uit deze gesprekken blijkt dat de SEC mogelijk Reg M zou kunnen gebruiken om bepaalde procedures te belemmeren of uit te stellen. Eric Balchunas bevestigt deze uitspraak niet.

Balchunas wijst op de timing waarin Reg M direct na de ontmoeting van Grayscale met de SEC werd genoemd. Dit wijst op het mogelijke belang in hun beraadslagingen.

Bitcoin prijs $39,481 en toename handelsvolume

De Bitcoin prijs staat op dit moment op $39,481. Er is ook een toename in handelsvolume. Deze toename wijst op verhoogde interesse van handelaren.

Tegelijkertijd biedt het vooruitzicht van een spot Bitcoin ETF investeerders een nauwkeurigere weergave van de waarde van Bitcoin via GBTC.

Het creëert een veiliger kanaal voor institutionele investeerders om met Bitcoin om te gaan.

Waardestijging van 3% voor Bitcoin

Deze ontwikkeling heeft in de laatste 24 uur al geleid tot een stijging van 3% in de waarde van Bitcoin. Samen met een toename in handelsvolume, wijst dit op brede interesse.

Ook ETF analist James Seyffart laat via X van zich horen. Hij zegt dat de SEC haar beslissing over de aanvragen 34 dagen eerder had uitgesteld dan de beslissingsdeadline van 1 januari.

Seyffart en Eric Balchunas hadden 90% kans gegeven op goedkeuring van spot Bitcoin ETF's tegen 10 januari 2024. Seyffart zegt daar het volgende over:

"De dubbele vertragingen bevestigen voor mij dat dit waarschijnlijk een zet was om elke aanvrager klaar te maken voor mogelijke goedkeuring tegen de deadline van 10 januari."

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

Redactie

apr. 10, 2024

Leestijd: 2 min

EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

*
Nieuws

Bitcoin fees overtreffen Ethereum voor 3 dagen op rij nu halvering nadert

Redactie

apr. 19, 2024

Leestijd: 2 min

Met de Bitcoin halving op komst halveert ook de fee van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Voor de derde dag op rij zijn de transactiekosten van Bitcoin hoger dan die van Ethereum.

*
Nieuws

Bitcoin halvering 2024 is een feit

Femke Wassink

apr. 20, 2024

Leestijd: 2 min

Het vierde halvering evenement in de geschiedenis van Bitcoin is een feit. De beloning voor miners is hiermee gehalveerd van 6.25 BTC naar 3.125 BTC per gemijnd blok.