Crypto nieuws

$90 miljoen stelen op Terra en niemand die het merkt? Tot nu!

Admin

Leestijd: 2 minuten

*

Een hacker maakt in oktober 2021 $90 miljoen buit op Terra Luna. De diefstal wordt echter nu pas ontdekt door een onderzoeker. Dat is ruim 7 maanden later. 

Eén transactie van $10.000 

Het wegkapen van het enorme bedrag wordt recent ontdekt door een onderzoeker. “FatmanTerra” maakt hier op 27 mei direct melding van op social media platform Twitter. 

De diefstal bedraagt in eerste instantie een slordige $4 miljoen. De hacker in kwestie profiteert van een flink rendement. Er is slechts één transactie van  $10.000 nodig. 

Mirror Lock contract

De buit is binnen gehaald via het Terra DeFi project Mirror Protocol. De hacker gebruikt een 14-daags mirror lock contract voor het vastzetten voor een zogenaamde lening. 

Er is niet gecontroleerd op de aanwezigheid van een meervoudig contract. Na 2 weken casht de hacker het complete onderpand in één keer. 

Abracadabra ... $30 miljoen

FatmanTerra zegt dat dit trucje meerdere keren succesvol is uitgevoerd. De Terra Luna hacker schraapt met weinig risico een totaal van $30 miljoen bijeen. 

Niemand heeft iets in de gaten gehad. De hack is pas nu bekendgemaakt. Ook BlockSec geeft na onderzoek toe dat er transacties hebben plaatsgevonden op de oude blockchain. 

Ogen gericht op andere problemen

Het blockchain onderzoeksbedrijf heeft wel een verklaring voor de late ontdekking. Alle ogen waren destijds gericht op andere problemen. Zoals de Ethereum blockchain. 

Andere blockchains zijn misschien minder gevoelig voor dergelijke aanvallen. Simpelweg omdat die beter worden gecheckt op zulke problemen. 

Wat is de rol van TerraForm Labs?

Volgens een openbaar bericht van de Terra ontwikkelaar is het “foutje” inmiddels opgelost. Toch brengt dit de geruchtenstroom rond TerraForm Labs weer behoorlijk op gang. 

De aanval wordt pas 7 maanden later ontdekt en naar buiten gebracht. De gemeenschap en FatmanTerra vragen zich af hoeveel aanvallen er nog meer verborgen zijn gehouden.

De Terra onderzoeker noemt de hack “perfectionistisch”. Daardoor zijn er misschien meer gebruikers gedupeerd door oplichting. Zonder dat ze dit in de gaten hebben. 

 

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Crypto zakelijk kopen

Cheval de Vie

aug. 7, 2022

Leestijd: 2 min

De wereld van crypto is uitgegroeid tot een grote handelsplaats. Veel mensen investeren in crypto en proberen hier een slaatje uit te slaan. Dit geldt voor veel particulieren, maar ook voor bedrijven.

*
Nieuws

Hoe crypto kopen & investeren in crypto?

Cheval de Vie

aug. 7, 2022

Leestijd: 2 min

Hoe crypto kopen & investeren in crypto als een beginner? Waar moet je rekening mee houden en wat zijn handige aandachtspunten en tips?

*
Nieuws

Grote Solana Exploit - Ongoing

*

Robin

aug. 2, 2022

1 minuut

BREAKING: Solana wallets worden geconfronteerd met een voortdurende exploit met tot nu toe meer dan $ 5.000.000 gestolen.