Crypto nieuws

$90 miljoen stelen op Terra en niemand die het merkt? Tot nu!

Admin

Leestijd: 2 minuten

*

Een hacker maakt in oktober 2021 $90 miljoen buit op Terra Luna. De diefstal wordt echter nu pas ontdekt door een onderzoeker. Dat is ruim 7 maanden later. 

Eén transactie van $10.000 

Het wegkapen van het enorme bedrag wordt recent ontdekt door een onderzoeker. “FatmanTerra” maakt hier op 27 mei direct melding van op social media platform Twitter. 

De diefstal bedraagt in eerste instantie een slordige $4 miljoen. De hacker in kwestie profiteert van een flink rendement. Er is slechts één transactie van  $10.000 nodig. 

Mirror Lock contract

De buit is binnen gehaald via het Terra DeFi project Mirror Protocol. De hacker gebruikt een 14-daags mirror lock contract voor het vastzetten voor een zogenaamde lening. 

Er is niet gecontroleerd op de aanwezigheid van een meervoudig contract. Na 2 weken casht de hacker het complete onderpand in één keer. 

Abracadabra ... $30 miljoen

FatmanTerra zegt dat dit trucje meerdere keren succesvol is uitgevoerd. De Terra Luna hacker schraapt met weinig risico een totaal van $30 miljoen bijeen. 

Niemand heeft iets in de gaten gehad. De hack is pas nu bekendgemaakt. Ook BlockSec geeft na onderzoek toe dat er transacties hebben plaatsgevonden op de oude blockchain. 

Ogen gericht op andere problemen

Het blockchain onderzoeksbedrijf heeft wel een verklaring voor de late ontdekking. Alle ogen waren destijds gericht op andere problemen. Zoals de Ethereum blockchain. 

Andere blockchains zijn misschien minder gevoelig voor dergelijke aanvallen. Simpelweg omdat die beter worden gecheckt op zulke problemen. 

Wat is de rol van TerraForm Labs?

Volgens een openbaar bericht van de Terra ontwikkelaar is het “foutje” inmiddels opgelost. Toch brengt dit de geruchtenstroom rond TerraForm Labs weer behoorlijk op gang. 

De aanval wordt pas 7 maanden later ontdekt en naar buiten gebracht. De gemeenschap en FatmanTerra vragen zich af hoeveel aanvallen er nog meer verborgen zijn gehouden.

De Terra onderzoeker noemt de hack “perfectionistisch”. Daardoor zijn er misschien meer gebruikers gedupeerd door oplichting. Zonder dat ze dit in de gaten hebben. 

 

Dit vind je misschien ook leuk

*

Wat gebeurt er als Walmart $1 miljard aan Bitcoin koopt?

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Op dit moment heeft Walmart geen aankoop van 1 miljard dollar aan Bitcoins aangekondigd. Echter, de kans is groot dat deze Amerikaanse keten dit op den duur wel gaat doen. Walmart is een enorm groot Amerikaans bedrijf dat een combinatie vormt tussen een detailhandel en een supermarktketen. De keten is ontzettend populair en blijft zichzelf elke keer opnieuw vernieuwen om aan de verwachtingen van de klanten te voldoen.

*

Beleggen in de Bitcoin

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Wanneer mensen voor het eerst over de Bitcoin horen dan is hun reactie vaak vol onbegrip. Velen vragen zich af waarom ze met echt geld zouden gaan investeren in magisch internetgeld waarmee amper betaald kan worden. De Bitcoin lijkt vaak een verzonnen valuta die door niets wordt ondersteund en waarmee men eigenlijk ook nog niet veel kan. De munt heeft een waarde maar deze waarde kan niet geruild worden. Immers, met de Bitcoin kun je nog geen boodschappen doen of een huis kopen. Echter, de Bitcoin is wel degelijk iets waard. Volgens Wences Casares heeft de markt waarde toegekend aan de Bitcoin. De enige vraag die nu nog rest is de vraag hoeveel de Bitcoin dan precies waard is.

*

Gresham, Thiers en veeleisende betaling in Bitcoins

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Er is een wijdverbreide overtuiging onder Bitcoiners dat hyperbitcoinisatie in de toekomst onvermijdelijk is. In deze toekomst heeft de Bitcoin de drie karakteristieke functies van geld voor onze wereldwijde samenleving vervult. De drie functies zijn: opslag van waarde, ruilmiddel en rekeneenheid. Het enige dat nog moet worden bekeken is hoe en wanneer dit zal gebeuren. Ook is het belangrijk om te onderzoeken of de wetten van Gresham en Thiers betrekking hebben op de wereldwijde adoptie van de Bitcoin als gezond geld.