Crypto nieuws

  $90 miljoen stelen op Terra en niemand die het merkt? Tot nu!

  Admin

  Leestijd: 2 minuten

  *

  Een hacker maakt in oktober 2021 $90 miljoen buit op Terra Luna. De diefstal wordt echter nu pas ontdekt door een onderzoeker. Dat is ruim 7 maanden later. 

  Eén transactie van $10.000 

  Het wegkapen van het enorme bedrag wordt recent ontdekt door een onderzoeker. “FatmanTerra” maakt hier op 27 mei direct melding van op social media platform Twitter. 

  De diefstal bedraagt in eerste instantie een slordige $4 miljoen. De hacker in kwestie profiteert van een flink rendement. Er is slechts één transactie van  $10.000 nodig. 

  Mirror Lock contract

  De buit is binnen gehaald via het Terra DeFi project Mirror Protocol. De hacker gebruikt een 14-daags mirror lock contract voor het vastzetten voor een zogenaamde lening. 

  Er is niet gecontroleerd op de aanwezigheid van een meervoudig contract. Na 2 weken casht de hacker het complete onderpand in één keer. 

  Abracadabra ... $30 miljoen

  FatmanTerra zegt dat dit trucje meerdere keren succesvol is uitgevoerd. De Terra Luna hacker schraapt met weinig risico een totaal van $30 miljoen bijeen. 

  Niemand heeft iets in de gaten gehad. De hack is pas nu bekendgemaakt. Ook BlockSec geeft na onderzoek toe dat er transacties hebben plaatsgevonden op de oude blockchain. 

  Ogen gericht op andere problemen

  Het blockchain onderzoeksbedrijf heeft wel een verklaring voor de late ontdekking. Alle ogen waren destijds gericht op andere problemen. Zoals de Ethereum blockchain. 

  Andere blockchains zijn misschien minder gevoelig voor dergelijke aanvallen. Simpelweg omdat die beter worden gecheckt op zulke problemen. 

  Wat is de rol van TerraForm Labs?

  Volgens een openbaar bericht van de Terra ontwikkelaar is het “foutje” inmiddels opgelost. Toch brengt dit de geruchtenstroom rond TerraForm Labs weer behoorlijk op gang. 

  De aanval wordt pas 7 maanden later ontdekt en naar buiten gebracht. De gemeenschap en FatmanTerra vragen zich af hoeveel aanvallen er nog meer verborgen zijn gehouden.

  De Terra onderzoeker noemt de hack “perfectionistisch”. Daardoor zijn er misschien meer gebruikers gedupeerd door oplichting. Zonder dat ze dit in de gaten hebben. 

   

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  Whale alert: enorme XRP transactie van $33 miljoen

  Redactie

  sep. 2, 2023

  Leestijd: 2 min

  De XRP markt bevindt zich in een achtbaan. Whale Alert, het platform dat alle grote crypto bewegingen in de gaten houdt, heeft een enorme XRP transactie opgemerkt welke een aantal speculaties op gang brengt.

  *
  Nieuws

  SpaceX schrijft $373 miljoen Bitcoin af in 2021 en 2022

  Redactie

  aug. 18, 2023

  Leestijd: 2 min

  SpaceX, het ruimtevaart technologiebedrijf van Musk, heeft in 2021-2022 voor maar liefst $373 miljoen aan Bitcoin afgeschreven.

  *
  Nieuws

  Bitcoin breekt records ondanks prijsdaling

  Redactie

  aug. 23, 2023

  Leestijd: 2 min

  De Bitcoin prijs laat sommigen angstig worden. Toch is het vertrouwen van Bitcoin miners in het netwerk duidelijk zichtbaar.