Crypto nieuws

Genesis koopt voor $2,1 miljard aan Bitcoin na GBTC verkoop

Redactie

2024-04-06

Leestijd: 2 minuten

*

Genesis vroeg onlangs faillissement aan. Recent heeft het bedrijf voor 36 miljoen GBTC aandelen verkocht om meer Bitcoin in te slaan en hun schulden af te lossen.

Aandelen stegen na aanvraag

Genesis heeft de aandelen op 2 april verkocht. Op dat moment was de waarde $58,50 per stuk. Op 2 februari vroeg Genesis toestemming om deze aandelen te verkopen.

Nadat de faillissementsrechtbank de aanvraag had goedgekeurd, is de prijs met zo'n 50% gestegen. De GBTC aandelen stegen van circa $38,50 naar $58,50 per stuk.

Totale verkoop levert $2,1 miljard op

De verkoop leverde $2,1 miljard op. Daarmee kon Genesis op 2 april 32,041 Bitcoin kopen voor $65,685 per stuk. Genesis wil hiermee de schuldeisers gaan terugbetalen.

Op dit moment is de 32,041 Bitcoin $2,18 miljard waard. Op zijn beurt Coinbase zijn gemeenschap gerust. Ze zeggen dat de verkoop geen grote impact heeft op de markt.

Volgens crypto exchange Coinbase blijft het grootste deel van dit geld waarschijnlijk binnen het crypto systeem. Dit zou leiden tot een neutraal effect op de cryptocurrency markt.

Leners krijgen "honderden miljoenen dollars meer"

Deze ontwikkeling neemt nog een andere wending. Digital Currency Group beweert dat dochteronderneming Genesis hun klanten meer wil betalen dan waar ze recht op hebben.

Bronnen meldde op 6 februari dat het huidige plan van Genesis ertoe zou leiden dat leners "honderden miljoenen dollars meer" krijgen dan het bedrag van de claims op de peildatum.

Genesis vroeg in januari 2023 faillissement aan in het Southern District van New York.

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

Redactie

apr. 10, 2024

Leestijd: 2 min

EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

*
Nieuws

Bitcoin fees overtreffen Ethereum voor 3 dagen op rij nu halvering nadert

Redactie

apr. 19, 2024

Leestijd: 2 min

Met de Bitcoin halving op komst halveert ook de fee van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Voor de derde dag op rij zijn de transactiekosten van Bitcoin hoger dan die van Ethereum.

*
Nieuws

Bitcoin halvering 2024 is een feit

Femke Wassink

apr. 20, 2024

Leestijd: 2 min

Het vierde halvering evenement in de geschiedenis van Bitcoin is een feit. De beloning voor miners is hiermee gehalveerd van 6.25 BTC naar 3.125 BTC per gemijnd blok.