Aandelen

  Aanhoudende Bitcoin gekte kan instellingen in HODLers veranderen

  admin

  Leestijd: 2 minuten

  *

  Na maanden van strijd heeft Bitcoin zijn marktkapitalisatie van biljoen heroverd. Voor zowel instellingen als handelaren was de lage Bitcoin prijs een kans om goede zaken te doen.

  Dit was tevens zichtbaar in de enorme transacties op de blockchain. De afgelopen maand hebben er massale transacties van meer dan miljoen dollar plaatsgevonden op het netwerk.

  Volgens Chinese blockchain journalist en marktanalist Colin Wu, overschreed het hogere aandeel 70%. Er werd dus een recordhoogte bereikt.

  Stijging na cryptocurrency verbod van China

  Dat deze stijging vond plaats toen de markt tot rust kwam na het cryptocurrency verbod van China. En dat is opmerkelijk. Miners bleven weg en handelaren kregen voet aan de grond.

  Dit had ervoor kunnen zorgen dat de prijs aan zijn tocht naar de vorige all-time high begon. De metriek kon de stemming van de Bitcoin markt echter niet alleen bepalen.

  Zeker toen marktwaarnemers opmerkten dat de 3 grootste whales bijna 50.000 munten loste in een paar dagen tijd. Tevens waren er ook anderen die vreesden voor een nieuwe ondergang.  

  Bitcoin een betere bescherming tegen inflatie dan goud

  JP Morgan Chase vroeg onlangs de aandacht van zijn klanten voor de Bitcoin gekte. Het Amerikaanse investeringsbedrijf meldde dat Bitcoin een goede bescherming tegen inflatie biedt.

  Deze lijkt zelfs beter te zijn dan goud. In een notitie liet investeringsbedrijf JP Morgan Chase weten:

  “Het opnieuw opduiken van inflatie zorgen bij beleggers heeft de interesse in het gebruik van Bitcoin als inflatie hedge hernieuwd. Institutionele beleggers lijken terug te keren naar Bitcoin en zien het misschien als een betere bescherming tegen inflatie dan goud.”

  Goud heeft de afgelopen 10 jaar niet bewogen

  De bank benadrukte ook dat institutionele beleggers de laatste tijd zijn teruggekeerd van goud naar Bitcoin. Bitcoin floreerde de afgelopen 10 jaar met een gemiddelde CAGR van ruim boven de 200%.

  Goud heeft de afgelopen 10 jaar niet bewogen. Investeringsbedrijf JP Morgan Chase benoemde 3 belangrijke drijfveren achter de Bitcoin gekte.

  3 belangrijke factoren voor de Bitcoin gekte volgens JP Morgan

  De eerste drijfveer is de recente verzekering door Amerikaanse beleidsmakers dat er géén intentie is tot het volgen van China’s stappen naar het verbieden van het gebruik of delven van crypto. 

  Ten tweede voert JP Morgan het opnieuw opkomen van inflatie zorgen onder beleggers aan als belangrijke drijfveer. 

  Als derde is dat de recente opkomst van het Lightning Network en de 2e laag betalingsoplossingen, mede door de adoptie van Bitcoin door El Salvador.

  Instellingen ontpoppen zich op de lange termijn tot HODLers

  In het licht van tegenslagen, kan de populariteit van Bitcoin niet worden ontkend. China’s verbod op cryptocurrencies zorgde voor een vertraging van het markt momentum.

  Dat terwijl zodra de marktdeelnemers zich aanpasten aan de verandering, er wederom een groeispurt werd waargenomen.

  De onmiddellijke toekomst van Bitcoin is dus misschien niet te bevatten. Toch kunnen instellingen zich op de lange termijn ontpoppen tot HODLers.

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  Whale alert: enorme XRP transactie van $33 miljoen

  Redactie

  sep. 2, 2023

  Leestijd: 2 min

  De XRP markt bevindt zich in een achtbaan. Whale Alert, het platform dat alle grote crypto bewegingen in de gaten houdt, heeft een enorme XRP transactie opgemerkt welke een aantal speculaties op gang brengt.

  *
  Nieuws

  SpaceX schrijft $373 miljoen Bitcoin af in 2021 en 2022

  Redactie

  aug. 18, 2023

  Leestijd: 2 min

  SpaceX, het ruimtevaart technologiebedrijf van Musk, heeft in 2021-2022 voor maar liefst $373 miljoen aan Bitcoin afgeschreven.

  *
  Nieuws

  Bitcoin breekt records ondanks prijsdaling

  Redactie

  aug. 23, 2023

  Leestijd: 2 min

  De Bitcoin prijs laat sommigen angstig worden. Toch is het vertrouwen van Bitcoin miners in het netwerk duidelijk zichtbaar.