Aandelen

Aanhoudende Bitcoin gekte kan instellingen in HODLers veranderen

admin

Leestijd: 2 minuten

*

Na maanden van strijd heeft Bitcoin zijn marktkapitalisatie van biljoen heroverd. Voor zowel instellingen als handelaren was de lage Bitcoin prijs een kans om goede zaken te doen.

Dit was tevens zichtbaar in de enorme transacties op de blockchain. De afgelopen maand hebben er massale transacties van meer dan miljoen dollar plaatsgevonden op het netwerk.

Volgens Chinese blockchain journalist en marktanalist Colin Wu, overschreed het hogere aandeel 70%. Er werd dus een recordhoogte bereikt.

Stijging na cryptocurrency verbod van China

Dat deze stijging vond plaats toen de markt tot rust kwam na het cryptocurrency verbod van China. En dat is opmerkelijk. Miners bleven weg en handelaren kregen voet aan de grond.

Dit had ervoor kunnen zorgen dat de prijs aan zijn tocht naar de vorige all-time high begon. De metriek kon de stemming van de Bitcoin markt echter niet alleen bepalen.

Zeker toen marktwaarnemers opmerkten dat de 3 grootste whales bijna 50.000 munten loste in een paar dagen tijd. Tevens waren er ook anderen die vreesden voor een nieuwe ondergang.  

Bitcoin een betere bescherming tegen inflatie dan goud

JP Morgan Chase vroeg onlangs de aandacht van zijn klanten voor de Bitcoin gekte. Het Amerikaanse investeringsbedrijf meldde dat Bitcoin een goede bescherming tegen inflatie biedt.

Deze lijkt zelfs beter te zijn dan goud. In een notitie liet investeringsbedrijf JP Morgan Chase weten:

“Het opnieuw opduiken van inflatie zorgen bij beleggers heeft de interesse in het gebruik van Bitcoin als inflatie hedge hernieuwd. Institutionele beleggers lijken terug te keren naar Bitcoin en zien het misschien als een betere bescherming tegen inflatie dan goud.”

Goud heeft de afgelopen 10 jaar niet bewogen

De bank benadrukte ook dat institutionele beleggers de laatste tijd zijn teruggekeerd van goud naar Bitcoin. Bitcoin floreerde de afgelopen 10 jaar met een gemiddelde CAGR van ruim boven de 200%.

Goud heeft de afgelopen 10 jaar niet bewogen. Investeringsbedrijf JP Morgan Chase benoemde 3 belangrijke drijfveren achter de Bitcoin gekte.

3 belangrijke factoren voor de Bitcoin gekte volgens JP Morgan

De eerste drijfveer is de recente verzekering door Amerikaanse beleidsmakers dat er géén intentie is tot het volgen van China’s stappen naar het verbieden van het gebruik of delven van crypto. 

Ten tweede voert JP Morgan het opnieuw opkomen van inflatie zorgen onder beleggers aan als belangrijke drijfveer. 

Als derde is dat de recente opkomst van het Lightning Network en de 2e laag betalingsoplossingen, mede door de adoptie van Bitcoin door El Salvador.

Instellingen ontpoppen zich op de lange termijn tot HODLers

In het licht van tegenslagen, kan de populariteit van Bitcoin niet worden ontkend. China’s verbod op cryptocurrencies zorgde voor een vertraging van het markt momentum.

Dat terwijl zodra de marktdeelnemers zich aanpasten aan de verandering, er wederom een groeispurt werd waargenomen.

De onmiddellijke toekomst van Bitcoin is dus misschien niet te bevatten. Toch kunnen instellingen zich op de lange termijn ontpoppen tot HODLers.

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

Redactie

apr. 10, 2024

Leestijd: 2 min

EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

*
Nieuws

Bitcoin fees overtreffen Ethereum voor 3 dagen op rij nu halvering nadert

Redactie

apr. 19, 2024

Leestijd: 2 min

Met de Bitcoin halving op komst halveert ook de fee van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Voor de derde dag op rij zijn de transactiekosten van Bitcoin hoger dan die van Ethereum.

*
Nieuws

Bitcoin halvering 2024 is een feit

Femke Wassink

apr. 20, 2024

Leestijd: 2 min

Het vierde halvering evenement in de geschiedenis van Bitcoin is een feit. De beloning voor miners is hiermee gehalveerd van 6.25 BTC naar 3.125 BTC per gemijnd blok.