Aandelen

Aanhoudende Bitcoin gekte kan instellingen in HODLers veranderen

admin

Leestijd: 2 minuten

*

Na maanden van strijd heeft Bitcoin zijn marktkapitalisatie van biljoen heroverd. Voor zowel instellingen als handelaren was de lage Bitcoin prijs een kans om goede zaken te doen.

Dit was tevens zichtbaar in de enorme transacties op de blockchain. De afgelopen maand hebben er massale transacties van meer dan miljoen dollar plaatsgevonden op het netwerk.

Volgens Chinese blockchain journalist en marktanalist Colin Wu, overschreed het hogere aandeel 70%. Er werd dus een recordhoogte bereikt.

Stijging na cryptocurrency verbod van China

Dat deze stijging vond plaats toen de markt tot rust kwam na het cryptocurrency verbod van China. En dat is opmerkelijk. Miners bleven weg en handelaren kregen voet aan de grond.

Dit had ervoor kunnen zorgen dat de prijs aan zijn tocht naar de vorige all-time high begon. De metriek kon de stemming van de Bitcoin markt echter niet alleen bepalen.

Zeker toen marktwaarnemers opmerkten dat de 3 grootste whales bijna 50.000 munten loste in een paar dagen tijd. Tevens waren er ook anderen die vreesden voor een nieuwe ondergang.  

Bitcoin een betere bescherming tegen inflatie dan goud

JP Morgan Chase vroeg onlangs de aandacht van zijn klanten voor de Bitcoin gekte. Het Amerikaanse investeringsbedrijf meldde dat Bitcoin een goede bescherming tegen inflatie biedt.

Deze lijkt zelfs beter te zijn dan goud. In een notitie liet investeringsbedrijf JP Morgan Chase weten:

“Het opnieuw opduiken van inflatie zorgen bij beleggers heeft de interesse in het gebruik van Bitcoin als inflatie hedge hernieuwd. Institutionele beleggers lijken terug te keren naar Bitcoin en zien het misschien als een betere bescherming tegen inflatie dan goud.”

Goud heeft de afgelopen 10 jaar niet bewogen

De bank benadrukte ook dat institutionele beleggers de laatste tijd zijn teruggekeerd van goud naar Bitcoin. Bitcoin floreerde de afgelopen 10 jaar met een gemiddelde CAGR van ruim boven de 200%.

Goud heeft de afgelopen 10 jaar niet bewogen. Investeringsbedrijf JP Morgan Chase benoemde 3 belangrijke drijfveren achter de Bitcoin gekte.

3 belangrijke factoren voor de Bitcoin gekte volgens JP Morgan

De eerste drijfveer is de recente verzekering door Amerikaanse beleidsmakers dat er géén intentie is tot het volgen van China’s stappen naar het verbieden van het gebruik of delven van crypto. 

Ten tweede voert JP Morgan het opnieuw opkomen van inflatie zorgen onder beleggers aan als belangrijke drijfveer. 

Als derde is dat de recente opkomst van het Lightning Network en de 2e laag betalingsoplossingen, mede door de adoptie van Bitcoin door El Salvador.

Instellingen ontpoppen zich op de lange termijn tot HODLers

In het licht van tegenslagen, kan de populariteit van Bitcoin niet worden ontkend. China’s verbod op cryptocurrencies zorgde voor een vertraging van het markt momentum.

Dat terwijl zodra de marktdeelnemers zich aanpasten aan de verandering, er wederom een groeispurt werd waargenomen.

De onmiddellijke toekomst van Bitcoin is dus misschien niet te bevatten. Toch kunnen instellingen zich op de lange termijn ontpoppen tot HODLers.

Dit vind je misschien ook leuk

*

Wat gebeurt er als Walmart $1 miljard aan Bitcoin koopt?

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Op dit moment heeft Walmart geen aankoop van 1 miljard dollar aan Bitcoins aangekondigd. Echter, de kans is groot dat deze Amerikaanse keten dit op den duur wel gaat doen. Walmart is een enorm groot Amerikaans bedrijf dat een combinatie vormt tussen een detailhandel en een supermarktketen. De keten is ontzettend populair en blijft zichzelf elke keer opnieuw vernieuwen om aan de verwachtingen van de klanten te voldoen.

*

Beleggen in de Bitcoin

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Wanneer mensen voor het eerst over de Bitcoin horen dan is hun reactie vaak vol onbegrip. Velen vragen zich af waarom ze met echt geld zouden gaan investeren in magisch internetgeld waarmee amper betaald kan worden. De Bitcoin lijkt vaak een verzonnen valuta die door niets wordt ondersteund en waarmee men eigenlijk ook nog niet veel kan. De munt heeft een waarde maar deze waarde kan niet geruild worden. Immers, met de Bitcoin kun je nog geen boodschappen doen of een huis kopen. Echter, de Bitcoin is wel degelijk iets waard. Volgens Wences Casares heeft de markt waarde toegekend aan de Bitcoin. De enige vraag die nu nog rest is de vraag hoeveel de Bitcoin dan precies waard is.

*

Gresham, Thiers en veeleisende betaling in Bitcoins

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Er is een wijdverbreide overtuiging onder Bitcoiners dat hyperbitcoinisatie in de toekomst onvermijdelijk is. In deze toekomst heeft de Bitcoin de drie karakteristieke functies van geld voor onze wereldwijde samenleving vervult. De drie functies zijn: opslag van waarde, ruilmiddel en rekeneenheid. Het enige dat nog moet worden bekeken is hoe en wanneer dit zal gebeuren. Ook is het belangrijk om te onderzoeken of de wetten van Gresham en Thiers betrekking hebben op de wereldwijde adoptie van de Bitcoin als gezond geld.