Crypto nieuws

Aankoop BTC gaat gestaag omhoog na de doodsspiraal van Terra LUNA

Admin

Leestijd: 2 minuten

*

De cryptocurrency markt heeft te lijden onder de dodelijke spiraal die Terra fataal wordt. Bitcoin plukt hier zo het lijkt wel de vruchten van. BTC wordt nog steeds massaal ingekocht. 

Crash is geen aanleiding

Hodlers van Bitcoin vinden de crash geen aanleiding om hun munten te verkopen. De aankoop van BTC door investeerders stijgt zelfs enorm.

Terra steun van BTC hodlers en Binance

De koningsmunt wordt door de Bitcoin verzamelaars maar liefst 12 maanden bewaard. De ondergang van Terra LUNA lijkt een directe aanleiding om nog meer BTC in te slaan. 

Ook Binance geeft Terra een nieuwe kans. Ondanks dat het team van TFL verkeerd heeft gehandeld voor, tijdens en na de crash van het ecosysteem. 

Kritisch vertrouwen

Vervolgens biedt de exchange LUNA airdrops aan de gedupeerden om de schade enigszins te verzachten. Changpeng Zhao wil deze groep liquiditeit bieden voor de nieuwe LUNA 2.0.

De CEO van s’ werelds grootste exchange laat wel weten extra alert en streng te zijn voor het netwerk. Zeker als er een nieuwe stablecoin voortkomt uit de voortzetting. 

Bitcoin bewaren en bijkopen

De aankoop van BTC gebeurt niet in kleine aantallen. Sinds de val van het ecosysteem zijn er 250.000 koningsmunten bijgekocht. Ze hebben een waarde van een kleine $8 miljard.

Het is niet duidelijk over hoeveel wallets de in totaal ruim 12 miljoen Bitcoin zijn verdeeld. Wel is het helder dat het hier om een nieuwe all-time-high gaat. 

The only way is up

Ondanks de bear market is er nog steeds sprake van een behoorlijke accumulatie. Dat betekent dat whales, investeerders en verzamelaars nog niet klaar zijn met bijkopen. 

De opwaartse lijn lijkt dus de nieuwe trend al zegt de aanwezigheid van de whales nog niet zoveel. De accumulatie van whales zegt nog niets over een mogelijke koersweg naar boven. 

Lange termijn visie

De koers kende begin deze week een opvallende stijging. Op donderdag komt Bitcoin weer in de rode cijfers terecht. De kleine opleving verandert dus niets aan de stand die al 3 weken aanhoudt.  

Maar, investeerders en hodlers blijven hun vertrouwen in de munt behouden. Misschien dat de aankoop nu wel meer plaatsvindt met het oog op de lange termijn.

Dit vind je misschien ook leuk

*

Wat gebeurt er als Walmart $1 miljard aan Bitcoin koopt?

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Op dit moment heeft Walmart geen aankoop van 1 miljard dollar aan Bitcoins aangekondigd. Echter, de kans is groot dat deze Amerikaanse keten dit op den duur wel gaat doen. Walmart is een enorm groot Amerikaans bedrijf dat een combinatie vormt tussen een detailhandel en een supermarktketen. De keten is ontzettend populair en blijft zichzelf elke keer opnieuw vernieuwen om aan de verwachtingen van de klanten te voldoen.

*

Beleggen in de Bitcoin

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Wanneer mensen voor het eerst over de Bitcoin horen dan is hun reactie vaak vol onbegrip. Velen vragen zich af waarom ze met echt geld zouden gaan investeren in magisch internetgeld waarmee amper betaald kan worden. De Bitcoin lijkt vaak een verzonnen valuta die door niets wordt ondersteund en waarmee men eigenlijk ook nog niet veel kan. De munt heeft een waarde maar deze waarde kan niet geruild worden. Immers, met de Bitcoin kun je nog geen boodschappen doen of een huis kopen. Echter, de Bitcoin is wel degelijk iets waard. Volgens Wences Casares heeft de markt waarde toegekend aan de Bitcoin. De enige vraag die nu nog rest is de vraag hoeveel de Bitcoin dan precies waard is.

*

Gresham, Thiers en veeleisende betaling in Bitcoins

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Er is een wijdverbreide overtuiging onder Bitcoiners dat hyperbitcoinisatie in de toekomst onvermijdelijk is. In deze toekomst heeft de Bitcoin de drie karakteristieke functies van geld voor onze wereldwijde samenleving vervult. De drie functies zijn: opslag van waarde, ruilmiddel en rekeneenheid. Het enige dat nog moet worden bekeken is hoe en wanneer dit zal gebeuren. Ook is het belangrijk om te onderzoeken of de wetten van Gresham en Thiers betrekking hebben op de wereldwijde adoptie van de Bitcoin als gezond geld.