Crypto nieuws

    Aankoop BTC gaat gestaag omhoog na de doodsspiraal van Terra LUNA

    Admin

    Leestijd: 2 minuten

    *

    De cryptocurrency markt heeft te lijden onder de dodelijke spiraal die Terra fataal wordt. Bitcoin plukt hier zo het lijkt wel de vruchten van. BTC wordt nog steeds massaal ingekocht. 

    Crash is geen aanleiding

    Hodlers van Bitcoin vinden de crash geen aanleiding om hun munten te verkopen. De aankoop van BTC door investeerders stijgt zelfs enorm.

    Terra steun van BTC hodlers en Binance

    De koningsmunt wordt door de Bitcoin verzamelaars maar liefst 12 maanden bewaard. De ondergang van Terra LUNA lijkt een directe aanleiding om nog meer BTC in te slaan. 

    Ook Binance geeft Terra een nieuwe kans. Ondanks dat het team van TFL verkeerd heeft gehandeld voor, tijdens en na de crash van het ecosysteem. 

    Kritisch vertrouwen

    Vervolgens biedt de exchange LUNA airdrops aan de gedupeerden om de schade enigszins te verzachten. Changpeng Zhao wil deze groep liquiditeit bieden voor de nieuwe LUNA 2.0.

    De CEO van s’ werelds grootste exchange laat wel weten extra alert en streng te zijn voor het netwerk. Zeker als er een nieuwe stablecoin voortkomt uit de voortzetting. 

    Bitcoin bewaren en bijkopen

    De aankoop van BTC gebeurt niet in kleine aantallen. Sinds de val van het ecosysteem zijn er 250.000 koningsmunten bijgekocht. Ze hebben een waarde van een kleine $8 miljard.

    Het is niet duidelijk over hoeveel wallets de in totaal ruim 12 miljoen Bitcoin zijn verdeeld. Wel is het helder dat het hier om een nieuwe all-time-high gaat. 

    The only way is up

    Ondanks de bear market is er nog steeds sprake van een behoorlijke accumulatie. Dat betekent dat whales, investeerders en verzamelaars nog niet klaar zijn met bijkopen. 

    De opwaartse lijn lijkt dus de nieuwe trend al zegt de aanwezigheid van de whales nog niet zoveel. De accumulatie van whales zegt nog niets over een mogelijke koersweg naar boven. 

    Lange termijn visie

    De koers kende begin deze week een opvallende stijging. Op donderdag komt Bitcoin weer in de rode cijfers terecht. De kleine opleving verandert dus niets aan de stand die al 3 weken aanhoudt.  

    Maar, investeerders en hodlers blijven hun vertrouwen in de munt behouden. Misschien dat de aankoop nu wel meer plaatsvindt met het oog op de lange termijn.

    Dit vind je misschien ook leuk

    *
    Nieuws

    Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

    Redactie

    apr. 10, 2024

    Leestijd: 2 min

    EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

    *
    Nieuws

    Bitcoin fees overtreffen Ethereum voor 3 dagen op rij nu halvering nadert

    Redactie

    apr. 19, 2024

    Leestijd: 2 min

    Met de Bitcoin halving op komst halveert ook de fee van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Voor de derde dag op rij zijn de transactiekosten van Bitcoin hoger dan die van Ethereum.

    *
    Nieuws

    Bitcoin halvering 2024 is een feit

    Femke Wassink

    apr. 20, 2024

    Leestijd: 2 min

    Het vierde halvering evenement in de geschiedenis van Bitcoin is een feit. De beloning voor miners is hiermee gehalveerd van 6.25 BTC naar 3.125 BTC per gemijnd blok.