Crypto nieuws

  Aantal Bitcoin miljonairs wallets verdrievoudigt in 2023

  Femke Wassink

  2023-11-13

  Leestijd: 2 minuten

  *

  De gemeenschap van crypto miljonairs is dit jaar explosief gegroeid. Meer dan 81.000 wallet adressen bezitten nu voor een miljoen dollar of meer aan Bitcoin. Dat is een enorme groei in vergelijking met begin van dit jaar.

  Wallets van personen en financiële instellingen

  Uit gegevens blijkt dat het aantal wallets met meer dan $1 miljoen in Bitcoin explosief is gestegen van 23.795 op 1 januari 2023 naar 81.925 op dit moment. Dat betekent een stijging van 237% in de laatste 11 maanden. Niet elke wallet staat gelijk aan één gebruiker.

  Veel van deze miljonairs wallets behoren toe aan crypto exchanges en financiële instellingen.

  Record staat op 112.573 wallets

  Glassnode toont aan dat het aantal wallets met meer dan $1 miljoen aan Bitcoin een recordaantal van 112.573 bereikte op 9 november 2021. Een dag voordat Bitcoin het hoogtepunt van de laatste bull market in november 2021 bereikte. Toen tikte BTC zijn hoogste prijs ooit aan.

  Tegelijkertijd is het aantal "wholecoiners" wallets sinds begin van het jaar licht toegenomen. Dit zijn wallets met ten minste 1 BTC. Op dit moment zijn er 1,018,015 van deze wallets. Dat is een toename van 4% ten opzichte van de 978,197 op 1 januari.

  De grootste toename van wholecoiners sinds 2018 vond plaats tussen april en december vorig jaar. Dit wijst op een sterke accumulatie trend, ondanks de bredere prijsdaling als gevolg van een aantal high-profile ineenstortingen in de crypto industrie.

  BTC prijs nu op $37,100

  Bitcoin wordt op dit moment verhandeld voor bijna $37,100. Dat is een stijging van 38% in de laatste maand. De prijs van Bitcoin is gestimuleerd door marktenthousiasme voor meerdere aanstaande spot exchange-traded fund of ETF producten.

  ETF analisten geven aan dat er 90% kans is dat een spot Bitcoin ETF voor 10 januari goedgekeurd zal worden. Zij verwachten hierdoor een significante prijsstijging. Ondanks het optimisme is niet iedereen overtuigd dat een spot Bitcoin ETF de volgende bull run zal inluiden.

  Tina Teng van CMC Markets beweert dat Bitcoin en het bredere macro economische landschap niet de benodigde fundamenten hebben voor een algehele trendomkering. Dat terwijl een goedkeuring zeker wel positief zou zijn voor de crypto industrie,

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  SEC onder vuur: rechter betwijfelt juistheid van DEBT Box rechtszaak

  Redactie

  dec. 2, 2023

  Leestijd: 2 min

  Ontwikkelingen in de rechtszaak van de SEC tegen DEBT Box. Rechter Robert Shelby stelt serieuze vragen over de nauwkeurigheid van de beweringen van de SEC.

  *
  Nieuws

  Google rolt GPT-4 killer Gemini uit

  Femke Wassink

  dec. 7, 2023

  Leestijd: 2 min

  Google Gemini is hier en de uitrol is een feit. Het AI-model van Google is naar verluidt slimmer en krachtiger dan GPT-4 van OpenAI en biedt ook meerdere functies.

  *
  Nieuws

  Crypto.com maakt per ongeluk 10,5 miljoen AUD over naar koppel uit Melbourne: rechtszaak volgt

  Redactie

  sep. 24, 2023

  Leestijd: 2 min

  In een opzienbarende zaak hebben Thevamanogari Manivel en Jatinder Singh uit Melbourne per ongeluk een astronomisch bedrag van 10,5 miljoen Australische dollars of 6,5 miljoen euro ontvangen van Crypto.com.