Crypto nieuws

Crypto gebruikers maken zich zorgen over FTX schikking waarden ver onder marktprijs

Redactie

2024-03-03

Leestijd: 2 minuten

*

FTX heeft een claim venster geopend waar gebruikers hun verliezen kunnen melden. De prijzen die FTX hanteert voor de crypto valuta liggen ver onder de huidige marktwaarden.

Aanzienlijke prijsverschillen

Bitcoin wordt gewaardeerd op $16,871. Dat terwijl de markt zegt dat het $62,144 waard is. Ethereum staat bij FTX op $1,258. Dit tegenover $3,424.62 op de markt.

De prijsverschillen hebben veel stof doen opwaaien binnen de crypto community. Gebruikers die getroffen zijn door het faillissement van FTX zijn logischerwijs bezorgd.

Velen uitten hun frustraties op X. Ze eisen dat FTX verantwoording aflegt.

FTX geeft verklaring af

PwC is de accountant en consultant van FTX. Zij hebben een verklaring afgegeven.

Ze leggen uit dat FTX Digital Markets Ltd. een Chapter 11-schikking ondergaat met FTX Trading Ltd. en gelieerde schuldenaars. Ze willen de activa van de entiteiten samenvoegen.

15 mei 2024 loopt de deadline voor de claims af. De door PwC beheerde claim portal zal naar verwachting eind 2024 of begin 2025 een eerste tussentijdse distributie uitvoeren.

Dit distributie wordt uitgevoerd in Amerikaanse dollars.

Mogelijk nieuw probleem

FTX waarschuwt ook voor een mogelijk nieuw probleem. Onbevoegde partijen zouden namens bepaalde FTX schuldenaars proberen te bieden. Daartoe benadrukt FTX:

"Alleen Galaxy Asset Management is bevoegd om verkoopaanbiedingen of koopverzoeken te behandelen." Deze investeringsbeheerder is aangesteld door de rechtbank.

"Volg de richtlijnen"

Vooral voor institutionele kopers en degenen die voldoen aan de regelgeving is het advies duidelijk: "Volg de richtlijnen en werk alleen samen met Galaxy Asset Management."

FTX heeft ook groen licht gekregen om de $1 miljard in het AI-bedrijf Anthropic te verkopen.

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

Redactie

apr. 10, 2024

Leestijd: 2 min

EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

*
Nieuws

Bitcoin fees overtreffen Ethereum voor 3 dagen op rij nu halvering nadert

Redactie

apr. 19, 2024

Leestijd: 2 min

Met de Bitcoin halving op komst halveert ook de fee van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Voor de derde dag op rij zijn de transactiekosten van Bitcoin hoger dan die van Ethereum.

*
Nieuws

Bitcoin halvering 2024 is een feit

Femke Wassink

apr. 20, 2024

Leestijd: 2 min

Het vierde halvering evenement in de geschiedenis van Bitcoin is een feit. De beloning voor miners is hiermee gehalveerd van 6.25 BTC naar 3.125 BTC per gemijnd blok.