Crypto nieuws

  Advocaat John Deaton uit kritiek op Lightning Network na vertrek Riard

  Redactie

  2023-10-22

  Leestijd: 2 minuten

  *

  Cryptocurrency voorstander en advocaat John Deaton heeft stevige kritiek geuit op het Lightning Network. Volgens Deaton schiet het Lightning Network tekort in vergelijking met het 'Spend The Bits' protocol op de XRP Ledger.

  "Spend the Bits"

  In een X post op zaterdag 21 oktober onthulde Deaton zijn rol als angel investor in 'Spend the Bits'. Ook benoemde hij zijn recente benoeming als hoofd juridisch medewerker. Dit is niet de eerste keer dat Deaton zijn steun betuigd voor 'Spend The Bits' als alternatief voor Lightning.

  Eerder prees de pro Ripple advocaat het protocol als een veiligere methode om Bitcoin te gebruiken. Dit in vergelijking met het Lightning Network. De layer-2 oplossing die is gebouwd bovenop de Bitcoin blockchain. De timing van zijn post op X was nog interessanter.

  Ontwikkelaar Riard vertrekt bij Lightning

  Ook de timing van Deaton's kritiek is interessant. Deze viel samen met een X post van veiligheidsonderzoeker en ontwikkelaar bij het Lightning Network, Antoine Riard. De post bracht zorgen naar voren over een recente ontdekking in het Lightning Network.

  De ontdekking is een aanzienlijke beveiligingsfout die Riard ertoe aanzette zich terug te trekken uit het project. De ontwikkelaar beweert dat er opzettelijke kwetsbaarheden in de code van het Lightning Network aanwezig waren, die aanvallers de controle over het netwerk geven.

  Het zou gaan om zogenaamde "replacement cycling" aanvallen die Lightning Network in een gevaarlijke positie kunnen brengen. Belangrijke ondersteuners van het Lightning Network zijn onder andere Tether, Bitfinex en BlockStream.

  Replacement cycling aanvallen

  De 'replacement cycling' aanvallen zijn een nieuw type aanvallen die de aanvallers in staat stellen om fondsen van een kanaaldeelnemer te stelen. Dat kan door inconsistenties tussen individuele mempools te benutten. Riard legt uit:

  "Deze nieuwe aanvallen zetten het Lightning Network op wankele benen. Een duurzame oplossing is alleen mogelijk op de base-layer. Bijvoorbeeld door een geheugen intensieve geschiedenis van alle transacties toe te voegen of een upgrade van de consensus. De huidige oplossingen zijn enigszins effectief tegen eenvoudige aanvallen. Volgens mij bieden ze geen weerstand tegen geavanceerde aanvallers."

  "Dergelijke veranderingen vereisen de uiterste transparantie en instemming van de hele gemeenschap. Dit omdat we de verwerkingsvereisten van volledige nodes of de beveiligingsarchitectuur van het gedecentraliseerde Bitcoin ecosysteem in zijn geheel wijzigen."

  Ondanks kritiek van Deaton en Riard is Lightning populair

  Ondanks kritiek op de complexiteit van het netwerk en de eisen die het stelt aan de gebruikerservaring, heeft het Lightning Network sinds zijn introductie in 2018 aan populariteit gewonnen. De totale waarde in het netwerk bedraagt momenteel $159,5 miljoen.

  Op dit moment kan het Lightning Network transacties aan met slechts 5.338 BTC. Dat is slechts 0,025% van de totale Bitcoin voorraad. Deze ontnuchterende trend werpt twijfels op over de veerkracht en levensvatbaarheid van het netwerk op lange termijn.

  Deze zorg wordt verergerd door een afname van 15% in de capaciteit van het Layer-2 betalingsprotocol in de afgelopen 3 maanden.

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  SEC onder vuur: rechter betwijfelt juistheid van DEBT Box rechtszaak

  Redactie

  dec. 2, 2023

  Leestijd: 2 min

  Ontwikkelingen in de rechtszaak van de SEC tegen DEBT Box. Rechter Robert Shelby stelt serieuze vragen over de nauwkeurigheid van de beweringen van de SEC.

  *
  Nieuws

  Crypto.com maakt per ongeluk 10,5 miljoen AUD over naar koppel uit Melbourne: rechtszaak volgt

  Redactie

  sep. 24, 2023

  Leestijd: 2 min

  In een opzienbarende zaak hebben Thevamanogari Manivel en Jatinder Singh uit Melbourne per ongeluk een astronomisch bedrag van 10,5 miljoen Australische dollars of 6,5 miljoen euro ontvangen van Crypto.com.

  *
  Nieuws

  Bitcoin breekt door $41K terwijl goudprijs nieuwe recordhoogte bereikt

  Redactie

  dec. 4, 2023

  Leestijd: 2 min

  Bitcoin komt voor het eerst sinds 19 maanden boven de $41.000 uit. De crypto munt laat een parallelle stijging met goud zien. Het edelmetaal bereikt een historisch hoogtepunt.