Crypto nieuws

    Advocaat onthult 2 niet verzegelde e-mails in SEC en Ripple gate

    admin

    Leestijd: 2 minuten

    *

    De rechtszaak van de SEC tegen Ripple neemt een dramatische wending. Rechter Torres staat erop dat er specifieke documenten worden vrijgegeven. 

    Vrijgegeven e-mails

    Het gaat om de dagvaarding van Brad Garlinghouse. De CEO van Ripple Labs. Zijn reeks e-mails en die van uitvoerend directeur Chris Larsen worden ook vrijgegeven. 

    Advocaat Jeremy Hogan voert daartoe een snel onderzoek uit. Dit om het belang van de recent vrijgegeven documenten te onderstrepen. 

    55 miljard XRP

    Hogan gaat voorbij aan de aankondiging van de depositie van Brad Garlinghouse. In plaats daarvan richt hij zich op zijn e-mails. In het bijzonder wijst Hogan op een e-mail van de directeur aan de werknemers.

    Daarin merkt Garlinghouse op dat het bedrijf 55 miljard XRP wil inzetten. Dit om investeerders van een voorspelbaar leveringsschema te kunnen voorzien. Hogan zegt dat dit van cruciaal belang is voor de SEC. 

    Het woord “investeerders”

    Het woord “investeerders” dat wordt gebruikt door de CEO van Ripple heeft hen al eerder geholpen. Dit wekte het vermoeden dat Ripple de prijs van XRP wil verhogen.

    Hogan merkt op dat het niet expliciet bewijst dat de XRP houders hiervan op de hoogte zijn. Mede omdat de e-mail alleen aan werknemers is gericht. 

    Konijn uit de hoge hoed

    De advocaat pakt vervolgens uit met het e-mail antwoord van Larsen aan een XRP investeerder. Deze heeft naar verluidt meer dan € 30.000 aan XRP gekocht.

    In de e-mail deelt Larsen zijn gedachten over de ontwikkeling van XRP.  Hij wil de vraag van banken vergroten. Hogan benadrukt dat Larsen in deze context niet beloofd om de prijzen van XRP te verhogen.

    Hij concludeert:

    “Ik denk dat we zeer binnenkort een uitspraak gaan krijgen over deze 3 de-positieve moties. Daarmee denk ik dat een tijdsbestek van 1 maand mogelijk is.”

    Hogan merkt ook op dat de status van rechter Torres hoger is dan die van rechter Netburn. Dit betekent dat zwaarwegende beslissingen binnenkort deel kunnen uitmaken van de rechtszaak.

    XRP in de lift

    Op dit moment wordt XRP verhandeld op $ 0,6707. In de afgelopen 24 uur stijgt het met 9,07% en 8,54% in de afgelopen 7 dagen. De stijging komt weken van meerdere crashes.

    Dit vind je misschien ook leuk

    *
    Nieuws

    Bitcoin betreedt bijna "gevarenzone" voor halvering maar crypto wereld blijft optimistisch

    Redactie

    mrt. 18, 2024

    Leestijd: 2 min

    Bitcoin heeft een geschiedenis van dalende prijzen in de weken voorafgaand aan de halvering. Het lijkt erop dat dit patroon zich in de komende week zou kunnen herhalen.

    *
    Nieuws

    Crypto derivaten bereiken recordhoogten in dagelijkse handelsvolumes

    Redactie

    mrt. 1, 2024

    Leestijd: 2 min

    Deze week meldden Deribit en Coinbase Institutional recordhoogtes voor de activiteit en handelsvolumes van crypto-derivaten.

    *
    Nieuws

    Spot Bitcoin ETF naar nieuw record hoogtepunt van $680 miljoen

    Femke Wassink

    feb. 28, 2024

    Leestijd: 2 min

    Spot Bitcoin ETF's bereiken een nieuw recordhoogtepunt van $680 miljoen. Dit terwijl de Bitcoin bull market een versnelling opschakelt en in rap tempo toeneemt.