Crypto nieuws

Advocaat onthult 2 niet verzegelde e-mails in SEC en Ripple gate

admin

Leestijd: 2 minuten

*

De rechtszaak van de SEC tegen Ripple neemt een dramatische wending. Rechter Torres staat erop dat er specifieke documenten worden vrijgegeven. 

Vrijgegeven e-mails

Het gaat om de dagvaarding van Brad Garlinghouse. De CEO van Ripple Labs. Zijn reeks e-mails en die van uitvoerend directeur Chris Larsen worden ook vrijgegeven. 

Advocaat Jeremy Hogan voert daartoe een snel onderzoek uit. Dit om het belang van de recent vrijgegeven documenten te onderstrepen. 

55 miljard XRP

Hogan gaat voorbij aan de aankondiging van de depositie van Brad Garlinghouse. In plaats daarvan richt hij zich op zijn e-mails. In het bijzonder wijst Hogan op een e-mail van de directeur aan de werknemers.

Daarin merkt Garlinghouse op dat het bedrijf 55 miljard XRP wil inzetten. Dit om investeerders van een voorspelbaar leveringsschema te kunnen voorzien. Hogan zegt dat dit van cruciaal belang is voor de SEC. 

Het woord “investeerders”

Het woord “investeerders” dat wordt gebruikt door de CEO van Ripple heeft hen al eerder geholpen. Dit wekte het vermoeden dat Ripple de prijs van XRP wil verhogen.

Hogan merkt op dat het niet expliciet bewijst dat de XRP houders hiervan op de hoogte zijn. Mede omdat de e-mail alleen aan werknemers is gericht. 

Konijn uit de hoge hoed

De advocaat pakt vervolgens uit met het e-mail antwoord van Larsen aan een XRP investeerder. Deze heeft naar verluidt meer dan € 30.000 aan XRP gekocht.

In de e-mail deelt Larsen zijn gedachten over de ontwikkeling van XRP.  Hij wil de vraag van banken vergroten. Hogan benadrukt dat Larsen in deze context niet beloofd om de prijzen van XRP te verhogen.

Hij concludeert:

“Ik denk dat we zeer binnenkort een uitspraak gaan krijgen over deze 3 de-positieve moties. Daarmee denk ik dat een tijdsbestek van 1 maand mogelijk is.”

Hogan merkt ook op dat de status van rechter Torres hoger is dan die van rechter Netburn. Dit betekent dat zwaarwegende beslissingen binnenkort deel kunnen uitmaken van de rechtszaak.

XRP in de lift

Op dit moment wordt XRP verhandeld op $ 0,6707. In de afgelopen 24 uur stijgt het met 9,07% en 8,54% in de afgelopen 7 dagen. De stijging komt weken van meerdere crashes.

Dit vind je misschien ook leuk

*

Wat gebeurt er als Walmart $1 miljard aan Bitcoin koopt?

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Op dit moment heeft Walmart geen aankoop van 1 miljard dollar aan Bitcoins aangekondigd. Echter, de kans is groot dat deze Amerikaanse keten dit op den duur wel gaat doen. Walmart is een enorm groot Amerikaans bedrijf dat een combinatie vormt tussen een detailhandel en een supermarktketen. De keten is ontzettend populair en blijft zichzelf elke keer opnieuw vernieuwen om aan de verwachtingen van de klanten te voldoen.

*

Beleggen in de Bitcoin

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Wanneer mensen voor het eerst over de Bitcoin horen dan is hun reactie vaak vol onbegrip. Velen vragen zich af waarom ze met echt geld zouden gaan investeren in magisch internetgeld waarmee amper betaald kan worden. De Bitcoin lijkt vaak een verzonnen valuta die door niets wordt ondersteund en waarmee men eigenlijk ook nog niet veel kan. De munt heeft een waarde maar deze waarde kan niet geruild worden. Immers, met de Bitcoin kun je nog geen boodschappen doen of een huis kopen. Echter, de Bitcoin is wel degelijk iets waard. Volgens Wences Casares heeft de markt waarde toegekend aan de Bitcoin. De enige vraag die nu nog rest is de vraag hoeveel de Bitcoin dan precies waard is.

*

Gresham, Thiers en veeleisende betaling in Bitcoins

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Er is een wijdverbreide overtuiging onder Bitcoiners dat hyperbitcoinisatie in de toekomst onvermijdelijk is. In deze toekomst heeft de Bitcoin de drie karakteristieke functies van geld voor onze wereldwijde samenleving vervult. De drie functies zijn: opslag van waarde, ruilmiddel en rekeneenheid. Het enige dat nog moet worden bekeken is hoe en wanneer dit zal gebeuren. Ook is het belangrijk om te onderzoeken of de wetten van Gresham en Thiers betrekking hebben op de wereldwijde adoptie van de Bitcoin als gezond geld.