Crypto nieuws

  Afrikaanse topgolfers strijden om Bitcoin prijs op Sunshine Tour

  Leestijd: 2 minuten

  *

  Topgolfers uit Afrika en Europa kunnen een uitbetaling in Bitcoin tegemoet zien aan het einde van het seizoen. Dit wordt mogelijk na een nieuwe sponsoring van de Sunshine Tour.

  Sponsoring door Luno

  De beste golfers van Afrika zijn klaar om het Bitcoin prijzengeld te ontvangen. De Zuid-Afrikaanse Sunshine Tour ontvangt een nieuwe baanbrekende sponsoring van Luno. 

  Tijdens het seizoen strijden de golfers om de hoogste plaats op het leaderboard van de Sunshine Tour. Dit wordt ook wel de Order of Merit genoemd.

  Crypto platform Luno heeft een grote voetafdruk in Zuid-Afrika en het Afrikaanse continent. Het cryptocurrency bedrijf neemt de hoofdsponsoring van de ranglijst op zich.

  Geldprijzen in Bitcoin

  Geld gaat hand in hand met de sport. Maar de taal is aan het veranderen. Zeker nu Luno de geldprijzen voor de topgolfers inruilt voor Bitcoin. De golfer die de Luno Order of Merit aanvoert ontvangt 500.000 rand aan Bitcoin. 

  Dit bedrag is gelijk aan 31.000 dollar of 30.000 euro. De golfers op plaats 2 en 3 ontvangen 200.000 en 100.000 rand. Ook dit prijzengeld wordt uitbetaald in Bitcoin. 

  Daarnaast sponsort Luno elke professionele golfer op de Sunshine Tour met 1000 rand aan Bitcoin. Dit om de spelers aan te moedigen om de mobiele applicatie van de exchange te gaan verkennen.

  Nieuw ranking systeem

  De Sunshine Tour gebruikt de nieuwe sponsoring ook om verandering te brengen in zijn ranking systeem. Vanaf mei 2022 wordt het klassement anders berekend. 

  Het klassement is nu gebaseerd op punten in plaats van op geld. Dit is bedoeld om een gelijk speelveld te creëren voor golfers die strijden om de beste plaatsen op de ranking. 

  Er is meer dan voldoende om voor te spelen. De winnaar krijgt ook een startplaats in de Amerikaanse Majors en de British Open. Ook sponsort Luno de winnaar met een jaar lang aan luxe voertuigen.

  Houghton Golf Club

  De aankondiging van het sponsorschap vindt plaats op de prestigieuze Houghton Golf Club. Deze bevindt zich in het hart van Johannesburg. De directeur van Luno faciliteert dit jaar al meerdere sportcampagnes. 

  Marius Reitz laat in een reactie weten:

  "Deze sponsoring is zeer belangrijk. Ten eerste is dat het feit dat er Bitcoin prijzengeld is. Dit is een primeur voor Zuid-Afrika. Ik denk dat het de eerste sportsponsoring in Zuid-Afrika is waarbij een crypto bedrijf betrokken is."

  Met de sponsoring van een professioneel golftoernooi wil Luno nieuwe wegen inslaan. Reitz benadrukt tijdens de aankondiging op de Houghton Golf Club ook:

  "De Sunshine Tour is een gevestigd merk. Dit is de thuisbasis van golf in Zuid-Afrika. Het is een gids voor golfers. Van jongs af aan tot op professioneel niveau. De associatie van vertrouwen en veiligheid is logisch voor ons."

  Rassie Erasmus als leermeester

  Luno spant zich in om zich te positioneren als een vertrouwde cryptocurrency exchange. Het bedrijf laat nieuwe gebruikers kennismaken met het ecosysteem.

  Dat doet Luno met behulp van een leerportaal. Het bedrijf maakt in 2021 een spraakmakende reclamecampagne Rassie Erasmus. De coach van het Springbok rugby team leert gebruikers hoe ze Bitcoin kunnen kopen.

  Het bedrijf zet zijn verkenning van de sportindustrie in Afrika voort. Dit is een punt waarvan Thomas Abt gelooft dat het beide industrieën ten goede komt. 

  De commissaris van de Sunshine Tour laat weten:

  "Het is fantastisch als er een nieuw merk in de ruimte komt. Luno is een sterke steun en ze vallen op. Zoals de reclame met Rassie Erasmus. Ze doen het goed en ik ben er zeker van dat ze doorgaan met de Sunshine Tour."

  Risico's nemen als golfer

  De Sunshine Tour professional Callum Mowat trekt ook vergelijkingen. Zeker tussen de mentaliteit die nodig is om zowel de wereld van golf als crypto te beheersen.

  Tijdens een interview laat Mowat weten:

  "Als golfer moet je risico's nemen. Je moet geloven dat je nooit uit het spel bent. Zeker niet na een slecht schot. Ik ben niet bekend met crypto. Ik weet wel dat je geduld nodig hebt om beiden onder de knie te kunnen krijgen."

  Onboarden en onderwijzen

  Reitz erkent dat de cryptocurrency ruimte nog in de kinderschoenen staat. De primaire focus ligt op het onboarden van nieuwe gebruikers en het onderwijzen van de basisprincipes.

  De algemeen directeur van Luno zegt dat leren en onderwijs de sleutel is. Langzaamaan maakt een breder publiek kennis met cryptocurrencies. Bijvoorbeeld via sportsponsoring:

  "Golfers denken anders. Ook kijken ze op een andere manier naar risico’s en beloningen. Bij elke slag die ze spelen moeten ze risico's nemen. Dat is hetzelfde in de crypto wereld. Het is nog relatief nieuw. Als mensen het gaan gebruiken is er een mind shift nodig. Deze verandering gebeurt natuurlijk niet van de ene op de andere dag."

  De sportindustrie lonkt

  De sportindustrie blijft een aanlokkelijke ruimte voor cryptocurrency exchanges en bedrijven. Zeker om hun aanbod te kunnen adverteren. 

  Crypto merken zijn actief betrokken bij de grootste voetbalcompetities ter wereld. Ze zijn te zien in de UFC en rond de verschillende tracks van de Formule 1.

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  Whale alert: enorme XRP transactie van $33 miljoen

  Redactie

  sep. 2, 2023

  Leestijd: 2 min

  De XRP markt bevindt zich in een achtbaan. Whale Alert, het platform dat alle grote crypto bewegingen in de gaten houdt, heeft een enorme XRP transactie opgemerkt welke een aantal speculaties op gang brengt.

  *
  Nieuws

  SpaceX schrijft $373 miljoen Bitcoin af in 2021 en 2022

  Redactie

  aug. 18, 2023

  Leestijd: 2 min

  SpaceX, het ruimtevaart technologiebedrijf van Musk, heeft in 2021-2022 voor maar liefst $373 miljoen aan Bitcoin afgeschreven.

  *
  Nieuws

  Bitcoin breekt records ondanks prijsdaling

  Redactie

  aug. 23, 2023

  Leestijd: 2 min

  De Bitcoin prijs laat sommigen angstig worden. Toch is het vertrouwen van Bitcoin miners in het netwerk duidelijk zichtbaar.