Crypto nieuws

Breaking: X account MicroStrategy gehackt: al ruim $440.000 aan verliezen

Redactie

2024-02-26

Leestijd: 2 minuten

*

Het officiële MicroStrategy X account is gehackt. Het verspreidde kwaadaardige links naar een fake airdropping voor een zogenaamde "officiële" Ethereum-gebaseerde MSTR-token.

Al ruim $440.000 aan verliezen

De hack heeft al voor meer dan $440.000 aan verliezen gezorgd. Hackers namen het X account van het business intelligence bedrijf MicroStrategy over.

Ze postten links die leidden naar een nagemaakte MicroStrategy webpagina. Daar werden gebruikers verleid om hun wallet te koppelen en de fake MSTR airdropping te claimen.

Zodra gebruikers een reeks toestemmingen in hun Web3 wallet accepteerden, konden de aanvallers automatisch de tokens uit de wallet van de gebruiker halen.

Aanzienlijke schade

Onafhankelijke blockchain detective ZachXBT en het anti-scam platform Scam Sniffer hebben aangetoond dat de schade aanzienlijk is.

Eén gebruiker verloor meer dan $420.000 aan de phishing scam. Dat gebeurde slechts enkele minuten nadat de eerste link op het MicroStrategy account op X werd gepost.

Omleiding naar wallet PinkDrainer

De onbekende gebruiker verloor in totaal $424,786 aan altcoins. Eén overboeking ging naar de aanvaller van MicroStrategy. 2 anderen werden omgeleid naar een tweede wallet.

Deze wordt geassocieerd met de beruchte hackers groep PinkDrainer. Deskundigen uit de crypto industrie wezen snel op de nogal voor de hand liggende aard van de scam.

De Britse crypto investeerder Cobie merkte op dat MicroStrategy hoogstwaarschijnlijk geen token op Ethereum zou lanceren. Het bedrijf richt zich voornamelijk op Bitcoin.

"Je moet wel heel speciaal zijn om te denken dat MicroStrategy een ETH-token lanceert. Zeker nadat Saylor al jaren roept dat er "geen tweede beste" is.

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

Redactie

apr. 10, 2024

Leestijd: 2 min

EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

*
Nieuws

Bitcoin fees overtreffen Ethereum voor 3 dagen op rij nu halvering nadert

Redactie

apr. 19, 2024

Leestijd: 2 min

Met de Bitcoin halving op komst halveert ook de fee van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Voor de derde dag op rij zijn de transactiekosten van Bitcoin hoger dan die van Ethereum.

*
Nieuws

Bitcoin halvering 2024 is een feit

Femke Wassink

apr. 20, 2024

Leestijd: 2 min

Het vierde halvering evenement in de geschiedenis van Bitcoin is een feit. De beloning voor miners is hiermee gehalveerd van 6.25 BTC naar 3.125 BTC per gemijnd blok.