Crypto nieuws

Algorand wordt eerste blockchain sponsor van FIFA wereldbeker

Admin

Leestijd: 2 minuten

*

Blockchain netwerk Algorand gaat een samenwerking aan met de FIFA. Het gaat om een sponsoring en een technische partnerovereenkomst. 

Strategie ontwikkelen

Met de overeenkomst wordt Algorand de eerste officiële sponsor van de voetbalbond. De blockchain helpt de FIFA bij het ontwikkelen van een strategie voor digitale activa.

Naast de sponsoring biedt Algorand ook een officiële wallet oplossing. De deal wordt op maandag 2 mei bekendgemaakt. 

Ook WK vrouwen in 2023

Met de sponsoring is het netwerk een regionale supporter. Zeker in Noord-Amerika en Europa. Dit met het oog op de 2022 FIFA World Cup in Qatar.

Algorand wordt ook de officiële sponsor van de FIFA wereldkampioenschappen voor vrouwen. Deze wordt in 2023 gehouden in Australië en Nieuw-Zeeland.

Eigen NFT collectie

De keten ondersteunt de FIFA bij het ontwikkelen van haar digitale activa strategie. De aankondiging van de blockchain technologie wordt daarbij uitgelegd als NFT. 

Daardoor is het waarschijnlijk dat Algorand de FIFA helpt bij het uitrollen van haar eigen NFT collectie. Ook levert het netwerk een blockchain ondersteunde wallet oplossing.

Infantino is verheugd

FIFA president Gianni Infantino verheugt zich op het partnerschap. Hij zegt dat het een  indicatie is van de toewijding van de FIFA. 

Zij zoeken voortdurend naar innovatieve kanalen voor duurzame inkomstengroei. Infantino zegt dat hij uitkijkt naar een lange en vruchtbare samenwerking met Algorand.

Algorand en crypto.com

Algorand is een ander bedrijf dan crypto.com. Ook dit bedrijf sponsort de FIFA World Cup. De crypto exchange kondigt zijn sponsoring aan in maart van dit jaar. 

Het is een interessante zet. Zeker omdat cryptocurrencies verboden zijn in Qatar. Toch is dit te verklaren als je kijkt naar de enorme aantallen internationale toeschouwers.

3,2 miljard kijkers

De FIFA World Cup wordt elke 4 jaar gehouden. Deze vond voor het laatst plaats in Rusland, De wedstrijden zijn één van 's werelds meest bekeken sportevenementen.

Het WK van 2018 is gezien door ruim 3,2 miljard mensen. Dat is ongeveer de helft van de wereldbevolking die ouder dan 4 jaar is. 

Ongeveer 1,1 miljard mensen stemmen live af op de 90 minuten durende finale tussen Frankrijk en Kroatië.

Omkoping en corruptie?

Algorand is de eerste in Amerika gevestigde sponsor van de wereldbeker sinds 2011. De afgelopen tijd bevindt de FIFA zich in een lastig parket.

Amerikaanse federale aanklagers beschuldigingen de FIFA van omkoping, witwassen en corruptie. De meest recente aanklachten dateren van april 2020.

Er is sprake van steekpenningen in verband met de selectie van gastlanden voor het WK. Waaronder dus ook het organiserende land Qatar.

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

De opkomst van Metaverse Tokens

Cheval

mrt. 28, 2023

Leestijd: 2 min

*

Wat gebeurt er als Walmart $1 miljard aan Bitcoin koopt?

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Op dit moment heeft Walmart geen aankoop van 1 miljard dollar aan Bitcoins aangekondigd. Echter, de kans is groot dat deze Amerikaanse keten dit op den duur wel gaat doen. Walmart is een enorm groot Amerikaans bedrijf dat een combinatie vormt tussen een detailhandel en een supermarktketen. De keten is ontzettend populair en blijft zichzelf elke keer opnieuw vernieuwen om aan de verwachtingen van de klanten te voldoen.

*

Beleggen in de Bitcoin

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Wanneer mensen voor het eerst over de Bitcoin horen dan is hun reactie vaak vol onbegrip. Velen vragen zich af waarom ze met echt geld zouden gaan investeren in magisch internetgeld waarmee amper betaald kan worden. De Bitcoin lijkt vaak een verzonnen valuta die door niets wordt ondersteund en waarmee men eigenlijk ook nog niet veel kan. De munt heeft een waarde maar deze waarde kan niet geruild worden. Immers, met de Bitcoin kun je nog geen boodschappen doen of een huis kopen. Echter, de Bitcoin is wel degelijk iets waard. Volgens Wences Casares heeft de markt waarde toegekend aan de Bitcoin. De enige vraag die nu nog rest is de vraag hoeveel de Bitcoin dan precies waard is.