Crypto nieuws

  Algorand wordt eerste blockchain sponsor van FIFA wereldbeker

  Admin

  Leestijd: 2 minuten

  *

  Blockchain netwerk Algorand gaat een samenwerking aan met de FIFA. Het gaat om een sponsoring en een technische partnerovereenkomst. 

  Strategie ontwikkelen

  Met de overeenkomst wordt Algorand de eerste officiële sponsor van de voetbalbond. De blockchain helpt de FIFA bij het ontwikkelen van een strategie voor digitale activa.

  Naast de sponsoring biedt Algorand ook een officiële wallet oplossing. De deal wordt op maandag 2 mei bekendgemaakt. 

  Ook WK vrouwen in 2023

  Met de sponsoring is het netwerk een regionale supporter. Zeker in Noord-Amerika en Europa. Dit met het oog op de 2022 FIFA World Cup in Qatar.

  Algorand wordt ook de officiële sponsor van de FIFA wereldkampioenschappen voor vrouwen. Deze wordt in 2023 gehouden in Australië en Nieuw-Zeeland.

  Eigen NFT collectie

  De keten ondersteunt de FIFA bij het ontwikkelen van haar digitale activa strategie. De aankondiging van de blockchain technologie wordt daarbij uitgelegd als NFT. 

  Daardoor is het waarschijnlijk dat Algorand de FIFA helpt bij het uitrollen van haar eigen NFT collectie. Ook levert het netwerk een blockchain ondersteunde wallet oplossing.

  Infantino is verheugd

  FIFA president Gianni Infantino verheugt zich op het partnerschap. Hij zegt dat het een  indicatie is van de toewijding van de FIFA. 

  Zij zoeken voortdurend naar innovatieve kanalen voor duurzame inkomstengroei. Infantino zegt dat hij uitkijkt naar een lange en vruchtbare samenwerking met Algorand.

  Algorand en crypto.com

  Algorand is een ander bedrijf dan crypto.com. Ook dit bedrijf sponsort de FIFA World Cup. De crypto exchange kondigt zijn sponsoring aan in maart van dit jaar. 

  Het is een interessante zet. Zeker omdat cryptocurrencies verboden zijn in Qatar. Toch is dit te verklaren als je kijkt naar de enorme aantallen internationale toeschouwers.

  3,2 miljard kijkers

  De FIFA World Cup wordt elke 4 jaar gehouden. Deze vond voor het laatst plaats in Rusland, De wedstrijden zijn één van 's werelds meest bekeken sportevenementen.

  Het WK van 2018 is gezien door ruim 3,2 miljard mensen. Dat is ongeveer de helft van de wereldbevolking die ouder dan 4 jaar is. 

  Ongeveer 1,1 miljard mensen stemmen live af op de 90 minuten durende finale tussen Frankrijk en Kroatië.

  Omkoping en corruptie?

  Algorand is de eerste in Amerika gevestigde sponsor van de wereldbeker sinds 2011. De afgelopen tijd bevindt de FIFA zich in een lastig parket.

  Amerikaanse federale aanklagers beschuldigingen de FIFA van omkoping, witwassen en corruptie. De meest recente aanklachten dateren van april 2020.

  Er is sprake van steekpenningen in verband met de selectie van gastlanden voor het WK. Waaronder dus ook het organiserende land Qatar.

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  Crypto derivaten bereiken recordhoogten in dagelijkse handelsvolumes

  Redactie

  mrt. 1, 2024

  Leestijd: 2 min

  Deze week meldden Deribit en Coinbase Institutional recordhoogtes voor de activiteit en handelsvolumes van crypto-derivaten.

  *
  Nieuws

  Spot Bitcoin ETF naar nieuw record hoogtepunt van $680 miljoen

  Femke Wassink

  feb. 28, 2024

  Leestijd: 2 min

  Spot Bitcoin ETF's bereiken een nieuw recordhoogtepunt van $680 miljoen. Dit terwijl de Bitcoin bull market een versnelling opschakelt en in rap tempo toeneemt.

  *
  Nieuws

  Changpeng Zhao wil volledige aandeel Binance inzetten als borg om naar VAE te reizen

  Redactie

  jan. 25, 2024

  Leestijd: 2 min

  Voormalig CEO van Binance Changpeng Zhao wil zijn volledige aandeel in Binance inzetten om tijdelijk naar de Verenigde Arabische Emiraten te reizen. Waarde? 4,5 miljard dollar.