Aandelen

Alibaba verbiedt de verkoop van cryptocurrency miners op platform

admin

Leestijd: 2 minuten

*

Alibaba gaat aanzienlijke straffen uitdelen. Dat doet het platform aan verkopers die na 15 oktober cryptocurrency miners of andere gerelateerde producten vermelden op het platform.

Het Chinese verkoopplatform Alibaba is het volgende bedrijf dat cryptocurrency gerelateerde diensten in de ban doet. Dit als reactie op de voortslepende crypto-crackdown in China.

Alibaba maakte dit nieuws afgelopen maandag officieel bekend. Het platform zal de verkoop van cryptocurrency miners verbieden. Categorieën voor blockchain miners en gerelateerde accessoires worden per 8 oktober offline gehaald.

Verbod op de verkoop van grote cryptocurrencies zoals Bitcoin

Naast het stoppen van de verkoop van crypto mining producten, zal Alibaba ook een verbod opleggen aan verkopers die het platform gebruiken voor de verkoop van grote cryptocurrencies. Zoals bijvoorbeeld Bitcoin, Ethereum en Litecoin.

De beperkingen hebben betrekking op crypto, maar zijn volgens Alibaba niet alleen beperkt tot crypto mining gerelateerde hardware en software. Het betreft ook relevante tutorials en strategieën.

Verkopers die na 15 oktober toch doorgaan met het aanbieden van cryptocurrency miners of relevante producten op het platform, krijgen te maken met sancties. 

Deze worden uitgedeeld volgens de van toepassing zijnde regels. Hiertoe waarschuwde Alibaba in een gedetailleerde beschrijving van de nieuwe beperkingen.

Sommige van de genoemde sancties omvatten het blokkeren van winkels en het bevriezen en sluiten van verkoop accounts. Bijvoorbeeld door toedoen van het opzettelijk omzeilen van de nieuwe regels.

Zoals het bewust plaatsen van producten in andere categorieën. Alibaba merkte daarbij op dat de nieuwste beleidswijzigingen een reactie zijn op naleving problemen bij het noteren van producten en transacties.

Verkopers zijn verantwoordelijk voor de naleving van de wet- en regelgeving per land

Alibaba verklaart: “Verkopers zijn verantwoordelijk voor het naleven van de relevante wet- en regelgeving die van toepassing is op het land van verkoop. We zullen de beleidswijzigingen in elk land bijhouden en ons controlebeleid dienovereenkomstig aanpassen”.

Deze beslissing van Alibaba volgde kort nadat de Chinese regering een reeks nieuwe maatregelen aankondigde om de crypto-adoptie te kunnen bestrijden. Als gevolg hiertoe werden op 24 september alle crypto-gerelateerde transacties in China illegaal verklaard.

In reactie op een hernieuwde crypto-crackdown hebben grote crypto beurzen zoals Binance en Huobi enkele diensten op het vasteland van China stopgezet. Dit terwijl Sparkpool een totale stopzetting van de activiteiten heeft aangekondigd.

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Crypto zakelijk kopen

Cheval de Vie

aug. 7, 2022

Leestijd: 2 min

De wereld van crypto is uitgegroeid tot een grote handelsplaats. Veel mensen investeren in crypto en proberen hier een slaatje uit te slaan. Dit geldt voor veel particulieren, maar ook voor bedrijven.

*
Nieuws

Hoe crypto kopen & investeren in crypto?

Cheval de Vie

aug. 7, 2022

Leestijd: 2 min

Hoe crypto kopen & investeren in crypto als een beginner? Waar moet je rekening mee houden en wat zijn handige aandachtspunten en tips?

*
Nieuws

Grote Solana Exploit - Ongoing

*

Robin

aug. 2, 2022

1 minuut

BREAKING: Solana wallets worden geconfronteerd met een voortdurende exploit met tot nu toe meer dan $ 5.000.000 gestolen.