Aandelen

Alibaba verbiedt de verkoop van cryptocurrency miners op platform

admin

Leestijd: 2 minuten

*

Alibaba gaat aanzienlijke straffen uitdelen. Dat doet het platform aan verkopers die na 15 oktober cryptocurrency miners of andere gerelateerde producten vermelden op het platform.

Het Chinese verkoopplatform Alibaba is het volgende bedrijf dat cryptocurrency gerelateerde diensten in de ban doet. Dit als reactie op de voortslepende crypto-crackdown in China.

Alibaba maakte dit nieuws afgelopen maandag officieel bekend. Het platform zal de verkoop van cryptocurrency miners verbieden. Categorieën voor blockchain miners en gerelateerde accessoires worden per 8 oktober offline gehaald.

Verbod op de verkoop van grote cryptocurrencies zoals Bitcoin

Naast het stoppen van de verkoop van crypto mining producten, zal Alibaba ook een verbod opleggen aan verkopers die het platform gebruiken voor de verkoop van grote cryptocurrencies. Zoals bijvoorbeeld Bitcoin, Ethereum en Litecoin.

De beperkingen hebben betrekking op crypto, maar zijn volgens Alibaba niet alleen beperkt tot crypto mining gerelateerde hardware en software. Het betreft ook relevante tutorials en strategieën.

Verkopers die na 15 oktober toch doorgaan met het aanbieden van cryptocurrency miners of relevante producten op het platform, krijgen te maken met sancties. 

Deze worden uitgedeeld volgens de van toepassing zijnde regels. Hiertoe waarschuwde Alibaba in een gedetailleerde beschrijving van de nieuwe beperkingen.

Sommige van de genoemde sancties omvatten het blokkeren van winkels en het bevriezen en sluiten van verkoop accounts. Bijvoorbeeld door toedoen van het opzettelijk omzeilen van de nieuwe regels.

Zoals het bewust plaatsen van producten in andere categorieën. Alibaba merkte daarbij op dat de nieuwste beleidswijzigingen een reactie zijn op naleving problemen bij het noteren van producten en transacties.

Verkopers zijn verantwoordelijk voor de naleving van de wet- en regelgeving per land

Alibaba verklaart: “Verkopers zijn verantwoordelijk voor het naleven van de relevante wet- en regelgeving die van toepassing is op het land van verkoop. We zullen de beleidswijzigingen in elk land bijhouden en ons controlebeleid dienovereenkomstig aanpassen”.

Deze beslissing van Alibaba volgde kort nadat de Chinese regering een reeks nieuwe maatregelen aankondigde om de crypto-adoptie te kunnen bestrijden. Als gevolg hiertoe werden op 24 september alle crypto-gerelateerde transacties in China illegaal verklaard.

In reactie op een hernieuwde crypto-crackdown hebben grote crypto beurzen zoals Binance en Huobi enkele diensten op het vasteland van China stopgezet. Dit terwijl Sparkpool een totale stopzetting van de activiteiten heeft aangekondigd.

Dit vind je misschien ook leuk

*

Wat gebeurt er als Walmart $1 miljard aan Bitcoin koopt?

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Op dit moment heeft Walmart geen aankoop van 1 miljard dollar aan Bitcoins aangekondigd. Echter, de kans is groot dat deze Amerikaanse keten dit op den duur wel gaat doen. Walmart is een enorm groot Amerikaans bedrijf dat een combinatie vormt tussen een detailhandel en een supermarktketen. De keten is ontzettend populair en blijft zichzelf elke keer opnieuw vernieuwen om aan de verwachtingen van de klanten te voldoen.

*

Beleggen in de Bitcoin

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Wanneer mensen voor het eerst over de Bitcoin horen dan is hun reactie vaak vol onbegrip. Velen vragen zich af waarom ze met echt geld zouden gaan investeren in magisch internetgeld waarmee amper betaald kan worden. De Bitcoin lijkt vaak een verzonnen valuta die door niets wordt ondersteund en waarmee men eigenlijk ook nog niet veel kan. De munt heeft een waarde maar deze waarde kan niet geruild worden. Immers, met de Bitcoin kun je nog geen boodschappen doen of een huis kopen. Echter, de Bitcoin is wel degelijk iets waard. Volgens Wences Casares heeft de markt waarde toegekend aan de Bitcoin. De enige vraag die nu nog rest is de vraag hoeveel de Bitcoin dan precies waard is.

*

Gresham, Thiers en veeleisende betaling in Bitcoins

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Er is een wijdverbreide overtuiging onder Bitcoiners dat hyperbitcoinisatie in de toekomst onvermijdelijk is. In deze toekomst heeft de Bitcoin de drie karakteristieke functies van geld voor onze wereldwijde samenleving vervult. De drie functies zijn: opslag van waarde, ruilmiddel en rekeneenheid. Het enige dat nog moet worden bekeken is hoe en wanneer dit zal gebeuren. Ook is het belangrijk om te onderzoeken of de wetten van Gresham en Thiers betrekking hebben op de wereldwijde adoptie van de Bitcoin als gezond geld.