Crypto nieuws

Amerikaanse ministerie van Justitie: bezwaar tegen terugkeer Changpeng Zhao naar Dubai

Femke Wassink

2023-11-23

Leestijd: 2 minuten

*

Het Amerikaanse ministerie van Justitie uit bezwaren tegen het terugkeren Changpeng Zhao naar Dubai.

Verenigde Staten vraagt om zijn verblijf

De toekomst van de voormalige Binance CEO lijkt aan een zijden draadje te hangen. De VS vraagt om zijn verblijf. CZ staat in het middelpunt van een juridische strijd in de Verenigde Staten. Het Ministerie van Justitie heeft bezwaren geuit.

Het ministerie wil voorkomen dat Changpeng Zhao de Verenigde Staten verlaat en terugkeert naar Dubai.

Veroordeling februari 2024

Amerikaanse aanklagers hebben een verzoek ingediend bij een federale rechtbank in Seattle om een eerdere beslissing. Deze beslissing stond het CZ toe om terug te keren naar de Verenigde Arabische Emiraten.

Aanklagers willen deze uitspraak herzien en omkeren. Het verzoek komt voort uit de vrees dat CZ niet zal terugkeren voor zijn veroordeling in februari 2024 als hij eenmaal buiten de VS is. Er is geen uitleveringsverdrag tussen de VAE en de VS.

Zhao vormt een "onaanvaardbaar vluchtrisico"

De aanklagers benadrukken dat CZ een onaanvaardbaar vluchtrisico vormt. Zijn banden in de Verenigde Arabische Emiraten versterken hun zorgen. Daar verblijft het gezin van Changpeng Zhao.

CZ heeft toegegeven dat hij geen effectief anti-witwasprogramma bij Binance heeft onderhouden. Dit resulteerde in zijn aftreden als CEO en een boete van $50 miljoen. Ondanks zijn juridische problemen kan CZ comfortabel leven in de VAE.

Grootste deel vermogen buiten Amerikaanse wetgeving

Het grootste deel van zijn vermogen wordt namelijk buiten het bereik van de Amerikaanse wetgeving gehouden. Ondanks de negatieve publiciteit heeft de crypto-industrie een veerkrachtige reactie getoond.

De totale marktkapitalisatie is al terug op het niveau van voor het nieuws over Binance. Het heeft op dit moment een waarde van $1,48 biljoen. Experts zien de schikking van Binance met het ministerie van Justitie als een positieve ontwikkeling.

Deze schikking draagt bij aan de legitimatie van de crypto-industrie in de Verenigde Staten.

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

Redactie

apr. 10, 2024

Leestijd: 2 min

EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

*
Nieuws

Bitcoin fees overtreffen Ethereum voor 3 dagen op rij nu halvering nadert

Redactie

apr. 19, 2024

Leestijd: 2 min

Met de Bitcoin halving op komst halveert ook de fee van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Voor de derde dag op rij zijn de transactiekosten van Bitcoin hoger dan die van Ethereum.

*
Nieuws

Bitcoin halvering 2024 is een feit

Femke Wassink

apr. 20, 2024

Leestijd: 2 min

Het vierde halvering evenement in de geschiedenis van Bitcoin is een feit. De beloning voor miners is hiermee gehalveerd van 6.25 BTC naar 3.125 BTC per gemijnd blok.