Crypto nieuws

  Amerikaanse toezichthouders plaatsen crypto op de 2022 agenda

  admin

  Leestijd: 2 minuten

  *

  Zes grote crypto bedrijven hebben recent een gesprek gevoerd met het House Financial Services Committee. Zij willen een duidelijke regelgeving die innovatie ondersteund.

  Nieuwe regelgeving?

  Amias Gerety is een partner bij QED Investors. Ook was hij onder president Obama actief als ambtenaar van het ministerie van Financiën.

  Gerety merkt in een recent interview op:

  “Ik denk niet dat er nieuwe regelgeving nodig is om een activum digitaal te maken.”

  Gerety zegt dat iedereen die waarde overdraagt via een elektronisch systeem onder de wet valt. Naar aanleiding van de hoorzitting en het PWG stablecoin rapport verklaart hij ook:

  “Ze vergeten dat de juiste wetten en regels technologie agnostisch moeten zijn. Dat is de beste manier om onze wet- en regelgeving te laten meegroeien met innovatie.”

  Lobbyen in 2022

  De QED Investors partner is het er mee eens dat grote spelers zich aan de regels moeten houden. Zeker als het gaat om de regels rond KYC en anti-witwas praktijken. Hij zegt: 

  “Er zullen altijd mensen zijn die zich niet aan de wet willen houden.”

  Er wordt gesuggereerd dat de crypto industrie 2022 wil besteden aan lobbyen bij de regelgevers. Zij willen wettelijke duidelijkheid over cryptocurrencies.

  Kristin Smith van Blockchain Association zegt:

  “Ik denk dat de boodschap voor crypto duidelijk is ontvangen. Ze moeten zich constructief engageren in Washington. Dat nemen ze zeer serieus. Het spel zal volgend jaar heel anders gespeeld worden.”

  Gedefinieerd kader

  Naar verluidt staan ook de belasting rapportage bepalingen in de infra wet op de agenda. Samen met de classificatie van cryptocurrencies.

  Ook stablecoins blijven in 2022 een belangrijk gebied. Naar verwachting zal dit volgend jaar een gedefinieerd kader krijgen. Teana Baker-Taylor heeft ook een mening over stablecoins.

  De chief policy officer van de Chamber of Digital Commerce laat weten:

  “Stablecoins zijn bedoeld om een stabiele waarde behouden. Niet om in waarde te stijgen. Dat in tegenstelling tot beleggingscontracten. We begrijpen dat er behoefte is aan zekerheid. Op het gebied van operationele risico’s en bewijs van reserves. Inclusief over wat de kwaliteit van die reserves is.”

  Stablecoins zijn niet zo stabiel

  De Amerikaanse senator Elizabeth Warren heeft recent verklaart dat stablecoins niet altijd stabiel zijn. Ze noemde DeFi het gevaarlijkste gebied van de crypto wereld.

  Warren zegt dat stablecoins het levensbloed van het DeFi ecosysteem zijn. 

  SEC commissarissen Hester M. Peirce en Elad L. Roisman spreken hun twijfel uit. Zij geven aan niet zeker te zijn van de agenda in de komende maanden.

  Agenda schiet tekort

  In een notitie verklaren ze dat de agenda geen melding maakt van een regelgeving met betrekking tot de digitale activa. Daar voegen de commissarissen aan toe:

  “De agenda schiet tekort in het bevorderen van de beleggers bescherming missie. De agenda wil niet meer duidelijkheid verschaffen over de digitale activa.”

   

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  Whale alert: enorme XRP transactie van $33 miljoen

  Redactie

  sep. 2, 2023

  Leestijd: 2 min

  De XRP markt bevindt zich in een achtbaan. Whale Alert, het platform dat alle grote crypto bewegingen in de gaten houdt, heeft een enorme XRP transactie opgemerkt welke een aantal speculaties op gang brengt.

  *
  Nieuws

  SpaceX schrijft $373 miljoen Bitcoin af in 2021 en 2022

  Redactie

  aug. 18, 2023

  Leestijd: 2 min

  SpaceX, het ruimtevaart technologiebedrijf van Musk, heeft in 2021-2022 voor maar liefst $373 miljoen aan Bitcoin afgeschreven.

  *
  Nieuws

  Bitcoin breekt records ondanks prijsdaling

  Redactie

  aug. 23, 2023

  Leestijd: 2 min

  De Bitcoin prijs laat sommigen angstig worden. Toch is het vertrouwen van Bitcoin miners in het netwerk duidelijk zichtbaar.