Crypto nieuws

Amerikaanse toezichthouders plaatsen crypto op de 2022 agenda

admin

Leestijd: 2 minuten

*

Zes grote crypto bedrijven hebben recent een gesprek gevoerd met het House Financial Services Committee. Zij willen een duidelijke regelgeving die innovatie ondersteund.

Nieuwe regelgeving?

Amias Gerety is een partner bij QED Investors. Ook was hij onder president Obama actief als ambtenaar van het ministerie van Financiën.

Gerety merkt in een recent interview op:

“Ik denk niet dat er nieuwe regelgeving nodig is om een activum digitaal te maken.”

Gerety zegt dat iedereen die waarde overdraagt via een elektronisch systeem onder de wet valt. Naar aanleiding van de hoorzitting en het PWG stablecoin rapport verklaart hij ook:

“Ze vergeten dat de juiste wetten en regels technologie agnostisch moeten zijn. Dat is de beste manier om onze wet- en regelgeving te laten meegroeien met innovatie.”

Lobbyen in 2022

De QED Investors partner is het er mee eens dat grote spelers zich aan de regels moeten houden. Zeker als het gaat om de regels rond KYC en anti-witwas praktijken. Hij zegt: 

“Er zullen altijd mensen zijn die zich niet aan de wet willen houden.”

Er wordt gesuggereerd dat de crypto industrie 2022 wil besteden aan lobbyen bij de regelgevers. Zij willen wettelijke duidelijkheid over cryptocurrencies.

Kristin Smith van Blockchain Association zegt:

“Ik denk dat de boodschap voor crypto duidelijk is ontvangen. Ze moeten zich constructief engageren in Washington. Dat nemen ze zeer serieus. Het spel zal volgend jaar heel anders gespeeld worden.”

Gedefinieerd kader

Naar verluidt staan ook de belasting rapportage bepalingen in de infra wet op de agenda. Samen met de classificatie van cryptocurrencies.

Ook stablecoins blijven in 2022 een belangrijk gebied. Naar verwachting zal dit volgend jaar een gedefinieerd kader krijgen. Teana Baker-Taylor heeft ook een mening over stablecoins.

De chief policy officer van de Chamber of Digital Commerce laat weten:

“Stablecoins zijn bedoeld om een stabiele waarde behouden. Niet om in waarde te stijgen. Dat in tegenstelling tot beleggingscontracten. We begrijpen dat er behoefte is aan zekerheid. Op het gebied van operationele risico’s en bewijs van reserves. Inclusief over wat de kwaliteit van die reserves is.”

Stablecoins zijn niet zo stabiel

De Amerikaanse senator Elizabeth Warren heeft recent verklaart dat stablecoins niet altijd stabiel zijn. Ze noemde DeFi het gevaarlijkste gebied van de crypto wereld.

Warren zegt dat stablecoins het levensbloed van het DeFi ecosysteem zijn. 

SEC commissarissen Hester M. Peirce en Elad L. Roisman spreken hun twijfel uit. Zij geven aan niet zeker te zijn van de agenda in de komende maanden.

Agenda schiet tekort

In een notitie verklaren ze dat de agenda geen melding maakt van een regelgeving met betrekking tot de digitale activa. Daar voegen de commissarissen aan toe:

“De agenda schiet tekort in het bevorderen van de beleggers bescherming missie. De agenda wil niet meer duidelijkheid verschaffen over de digitale activa.”

 

Dit vind je misschien ook leuk

*

Wat gebeurt er als Walmart $1 miljard aan Bitcoin koopt?

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Op dit moment heeft Walmart geen aankoop van 1 miljard dollar aan Bitcoins aangekondigd. Echter, de kans is groot dat deze Amerikaanse keten dit op den duur wel gaat doen. Walmart is een enorm groot Amerikaans bedrijf dat een combinatie vormt tussen een detailhandel en een supermarktketen. De keten is ontzettend populair en blijft zichzelf elke keer opnieuw vernieuwen om aan de verwachtingen van de klanten te voldoen.

*

Beleggen in de Bitcoin

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Wanneer mensen voor het eerst over de Bitcoin horen dan is hun reactie vaak vol onbegrip. Velen vragen zich af waarom ze met echt geld zouden gaan investeren in magisch internetgeld waarmee amper betaald kan worden. De Bitcoin lijkt vaak een verzonnen valuta die door niets wordt ondersteund en waarmee men eigenlijk ook nog niet veel kan. De munt heeft een waarde maar deze waarde kan niet geruild worden. Immers, met de Bitcoin kun je nog geen boodschappen doen of een huis kopen. Echter, de Bitcoin is wel degelijk iets waard. Volgens Wences Casares heeft de markt waarde toegekend aan de Bitcoin. De enige vraag die nu nog rest is de vraag hoeveel de Bitcoin dan precies waard is.

*

Gresham, Thiers en veeleisende betaling in Bitcoins

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Er is een wijdverbreide overtuiging onder Bitcoiners dat hyperbitcoinisatie in de toekomst onvermijdelijk is. In deze toekomst heeft de Bitcoin de drie karakteristieke functies van geld voor onze wereldwijde samenleving vervult. De drie functies zijn: opslag van waarde, ruilmiddel en rekeneenheid. Het enige dat nog moet worden bekeken is hoe en wanneer dit zal gebeuren. Ook is het belangrijk om te onderzoeken of de wetten van Gresham en Thiers betrekking hebben op de wereldwijde adoptie van de Bitcoin als gezond geld.