Aandelen

Angst voor wetsvoorstellen en 5 zaken om deze week te monitoren

admin

Leestijd: 2 minuten

*

Handelaren zijn op dit moment behoorlijk optimistisch over de Bitcoin prijs. Toch zal het deze week vooral draaien om ban’s, wetsvoorstellen en de sterke FUD voor crypto en Bitcoin.

Voor Bitcoin is de nieuwe week net begonnen. De laatste ban van China ligt achter ons. Toch staat er voor aankomende week alweer een volgende “FUD” verhaal op de planning.

De infrastructuur wetgeving van de Verenigde Staten ligt namelijk weer op tafel. Deze week kunnen we een definitieve stemming verwachten. Een uitslag die voor opschudding kan zorgen onder cryptocurrency bedrijven. Tegelijkertijd stijgen zowel de fundamenten als de metriek sterk.

Handelaren wedden in het slechtste geval op een gematigde prijs dip met een bodem niet lager dan .000. Maar wat zijn de kansen? Crypto.nl bespreek 5 Bitcoin zaken die de markt in de komende week zouden kunnen beïnvloeden.

Definitieve beslissing wetsvoorstel infrastructuur

Het belangrijkste verhaal verschuift deze week van China naar de Verenigde Staten. Zeker nu wetgevers beslissen over het lot van de zogenaamde “infrastructuur wet”. H.R. 3684 is nog maar net goedgekeurd door het Senaat. Het wetsvoorstel wordt vandaag in stemming gebracht.

Ondanks de geruchten die vertellen dat de stemming nog kan worden uitgesteld. Het wetsvoorstel bevat een controversiële beschrijving van een “broker”, die verstrekkende gevolgen zou kunnen hebben voor Amerikaanse cryptocurrency bedrijven.

Er zijn nog steeds inspanningen gaande om de taal te veranderen. De bijeenkomst wordt onder andere geleid door Senator van Wyoming Cynthia Lummis en advocate Caitlin Long. Op 27 september 20221 zijn er in totaliteit 539 amendementen ingediend op het wetsvoorstel.

Hoewel het mogelijk een doorn in het oog van de lokale cryptocurrency industrie kan zijn, doet H.R. 3684 er waarschijnlijk weinig toe voor doorgewinterde Bitcoin fanatics. Desalniettemin is het marktsentiment na de laatste Chinese ban gevoelig voor “FUD” verhalen.

Ongeacht uit welke hoek. In aanloop naar de stemmingsdag vatte Senator Lummis samen dat Bitcoin twee partijdig is en de digitale activa apolitiek.

Een groene week op crypto markten wordt verwacht

Het is een bekend verhaal voor Bitcoin dat de prijs afgelopen maandag terugkeerde naar .400. Dat luidt het begin van een weerstandsniveau in. Uiteindelijk lokte dit vorige week een afwijzing uit nadat de .000 werd gepasseerd. Tot dusver is deze uitbraakpoging met .000 die op het moment van publicatie niet standhield, niet veel anders geweest.

In vergelijking met de voorspellingen van een terugkeer naar het midden van de .000 range die pas zondag werd verwacht. is deze laatste vooruitgang toch verfrissend. De wekelijkse slotkoers, die de afgelopen dagen voor een bron van onenigheid zorgde, stelde met .144 niet teleur. Dat is boven de minimale cut-off punten die sommige handelaren benadrukten.

Lightning Network topt fundamentele groei

Voor Lightning Network is het één en al glimlach nu ze voor de zoveelste week op rij na schattingen een zesde opeenvolgende moeilijkheidsgraad stijging benoemen. Na de vijfde stijging op rij van vorige week, suggereren de gegevens dat Bitcoin over acht dagen een verdere opwaartse moeilijkheid aanpassing zal bezegelen.

Dat zouden de eerste zes opeenvolgende stijgingen zijn sinds de zeven van medio 2019. Het is niet alleen de moeilijkheidsgraad, maar ook de hashrate. Deze staat nu op ongeveer 145 ex hashes per seconde (EH/s). Daarmee is het slechts 23 EH/s verwijderd van een all-time high score. De statistieken laten de overtuiging van miners zien.

Evenals de omvang van hun comeback na de massale uittocht van China, nu slechts vier maanden geleden. Aan de kant van de consument is het verhaal niet minder indrukwekkend. Het Lightning Network nadert de Bitcoin capaciteit van 3.000. Deze is sinds het begin van 2021 bijna verdrievoudigd. Lightning is een zogenaamd laag-twee protocol. Deze wikkelt Bitcoin transacties buiten de keten, snel en tegen minimale kosten af.

Koudwatervrees op de cryptomarkt

Beleggers binnen de crypto markt hebben massaal koudwatervrees. De sentiment indicator Crypto Fear & Greed Index laat zien hoe nerveus ze eigenlijk zijn. Eind vorige week dook de Index naar zijn laagste niveaus sinds midden juli 2021. Nog voordat Bitcoin aan zijn run naar .000 kon beginnen. Deze keer gaat het echter om .000 in plaats van .000.

Vanaf maandag staat de index iets hoger op 27/100. Daarmee nog steeds stevig binnen de “angst” zone. In institutionele kringen zorgen negatieve financieringspercentages ondertussen voor voorzichtig optimisme over het potentieel voor aanhoudende opwaartse beweging. Zoals analisten vaak opmerken, is een dalende trend hét ideale moment om Bitcoin te long-graden en de meerderheid van de speculanten te laten struikelen.

 

Dit vind je misschien ook leuk

*

Wat gebeurt er als Walmart $1 miljard aan Bitcoin koopt?

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Op dit moment heeft Walmart geen aankoop van 1 miljard dollar aan Bitcoins aangekondigd. Echter, de kans is groot dat deze Amerikaanse keten dit op den duur wel gaat doen. Walmart is een enorm groot Amerikaans bedrijf dat een combinatie vormt tussen een detailhandel en een supermarktketen. De keten is ontzettend populair en blijft zichzelf elke keer opnieuw vernieuwen om aan de verwachtingen van de klanten te voldoen.

*

Beleggen in de Bitcoin

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Wanneer mensen voor het eerst over de Bitcoin horen dan is hun reactie vaak vol onbegrip. Velen vragen zich af waarom ze met echt geld zouden gaan investeren in magisch internetgeld waarmee amper betaald kan worden. De Bitcoin lijkt vaak een verzonnen valuta die door niets wordt ondersteund en waarmee men eigenlijk ook nog niet veel kan. De munt heeft een waarde maar deze waarde kan niet geruild worden. Immers, met de Bitcoin kun je nog geen boodschappen doen of een huis kopen. Echter, de Bitcoin is wel degelijk iets waard. Volgens Wences Casares heeft de markt waarde toegekend aan de Bitcoin. De enige vraag die nu nog rest is de vraag hoeveel de Bitcoin dan precies waard is.

*

Gresham, Thiers en veeleisende betaling in Bitcoins

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Er is een wijdverbreide overtuiging onder Bitcoiners dat hyperbitcoinisatie in de toekomst onvermijdelijk is. In deze toekomst heeft de Bitcoin de drie karakteristieke functies van geld voor onze wereldwijde samenleving vervult. De drie functies zijn: opslag van waarde, ruilmiddel en rekeneenheid. Het enige dat nog moet worden bekeken is hoe en wanneer dit zal gebeuren. Ook is het belangrijk om te onderzoeken of de wetten van Gresham en Thiers betrekking hebben op de wereldwijde adoptie van de Bitcoin als gezond geld.