Crypto nieuws

Argentijnse bedrijven accepteren betalingen in Bitcoin en crypto

admin

Leestijd: 2 minuten

*

Op vakantie in Argentinië en zowel de taxichauffeur als de accommodatie kunnen betalen met cryptocurrency? Voor velen klinkt dit als een fantasie. Toch is dit naar verluidt de realiteit voor Argentijnse crypto gebruikers.

Prepaid kaarten voor crypto betalingen

Regionale nieuwsbladen kondigden aan dat cryptocurrency bedrijf Bitrefill maar liefst 138 prepaid kaarten aanbiedt. Dit om betalingen aan verschillende bedrijven mogelijk te maken. 

Deelnemende bedrijven aan dit initiatief zijn Frávega, Lacoste, Dexter, Isadora, Cheeky, Airbnb, Uber, Movistar, Claro, en Personal. Gebruikers kunnen betalen in zes verschillende cryptocurrencies.

Dit zijn Bitcoin, Litecoin, Ether, Tether, Dogecoin en Dash. Om de kaart te kunnen gebruiken worden tegoeden eerst omgezet in dollars of euro’s. Vervolgens wordt dit omgezet in Argentijnse peso’s.

Hoogste inflatiecijfers in 28 jaar

Wat zegt het initiatief van Bitrefill over de status van cryptocurrency adoptie in Argentinië? Diverse gegevens bieden daarop het antwoord. Het Blockchain LatAm Report 2021 stelt:

“66% van de respondenten waren het meest bezorgd over de bescherming van hun spaargeld. Dit weerspiegelt de recente inflatiecijfers in het land. Deze zijn met 36,1% in 2020 en 53,8% in 2019 de hoogste in 28 jaar.”

Aantrekkingskracht crypto eenvoudig te begrijpen

Inwoners van Argentinië zijn daarnaast wettelijk beperkt om maandelijks meer dan een klein en belastbaar bedrag aan Amerikaanse dollars te kopen. Dit maakt de aantrekkingskracht van cryptocurrency eenvoudig te begrijpen. 

Er zijn ongeveer 20 legale cryptocurrency beurzen in het land. Ripio tikte in 2020 zelfs één miljoen gebruikers aan. Daarbij rust er een belasting van 15% op inkomsten uit de verkoop van digitale valuta.

Bij de laatste telling waren er 12 Bitcoin automaten in Argentinië. 11 daarvan bevonden zich in Buenos Aires.

Bitcoin mining bedrijf van 210 megawatt

Naast de adoptie van cryptocurrency, zien bedrijven het land ook als een bestemming voor Bitcoin mining. De goedkope elektriciteitsprijs en de subsidies in Argentinië zijn daarvoor een belangrijke reden.

Het in Canada gevestigde Bitfarms liet in oktober weten dat het in Argentinië bouwt aan een Bitcoin mining bedrijf van 210 megawatt. De verwachting is dat er ruim 55.000 nieuwe mining rigs beschikbaar komen. 

Het aandeel van Argentinië in de gemiddelde maandelijkse hashrate, was volgens de Cambridge Bitcoin Electricity Consumption Index in augustus 2021 0,05%.

Dit vind je misschien ook leuk

*

Wat gebeurt er als Walmart $1 miljard aan Bitcoin koopt?

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Op dit moment heeft Walmart geen aankoop van 1 miljard dollar aan Bitcoins aangekondigd. Echter, de kans is groot dat deze Amerikaanse keten dit op den duur wel gaat doen. Walmart is een enorm groot Amerikaans bedrijf dat een combinatie vormt tussen een detailhandel en een supermarktketen. De keten is ontzettend populair en blijft zichzelf elke keer opnieuw vernieuwen om aan de verwachtingen van de klanten te voldoen.

*

Beleggen in de Bitcoin

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Wanneer mensen voor het eerst over de Bitcoin horen dan is hun reactie vaak vol onbegrip. Velen vragen zich af waarom ze met echt geld zouden gaan investeren in magisch internetgeld waarmee amper betaald kan worden. De Bitcoin lijkt vaak een verzonnen valuta die door niets wordt ondersteund en waarmee men eigenlijk ook nog niet veel kan. De munt heeft een waarde maar deze waarde kan niet geruild worden. Immers, met de Bitcoin kun je nog geen boodschappen doen of een huis kopen. Echter, de Bitcoin is wel degelijk iets waard. Volgens Wences Casares heeft de markt waarde toegekend aan de Bitcoin. De enige vraag die nu nog rest is de vraag hoeveel de Bitcoin dan precies waard is.

*

Gresham, Thiers en veeleisende betaling in Bitcoins

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Er is een wijdverbreide overtuiging onder Bitcoiners dat hyperbitcoinisatie in de toekomst onvermijdelijk is. In deze toekomst heeft de Bitcoin de drie karakteristieke functies van geld voor onze wereldwijde samenleving vervult. De drie functies zijn: opslag van waarde, ruilmiddel en rekeneenheid. Het enige dat nog moet worden bekeken is hoe en wanneer dit zal gebeuren. Ook is het belangrijk om te onderzoeken of de wetten van Gresham en Thiers betrekking hebben op de wereldwijde adoptie van de Bitcoin als gezond geld.