Crypto nieuws

  Argentijnse bedrijven accepteren betalingen in Bitcoin en crypto

  admin

  Leestijd: 2 minuten

  *

  Op vakantie in Argentinië en zowel de taxichauffeur als de accommodatie kunnen betalen met cryptocurrency? Voor velen klinkt dit als een fantasie. Toch is dit naar verluidt de realiteit voor Argentijnse crypto gebruikers.

  Prepaid kaarten voor crypto betalingen

  Regionale nieuwsbladen kondigden aan dat cryptocurrency bedrijf Bitrefill maar liefst 138 prepaid kaarten aanbiedt. Dit om betalingen aan verschillende bedrijven mogelijk te maken. 

  Deelnemende bedrijven aan dit initiatief zijn Frávega, Lacoste, Dexter, Isadora, Cheeky, Airbnb, Uber, Movistar, Claro, en Personal. Gebruikers kunnen betalen in zes verschillende cryptocurrencies.

  Dit zijn Bitcoin, Litecoin, Ether, Tether, Dogecoin en Dash. Om de kaart te kunnen gebruiken worden tegoeden eerst omgezet in dollars of euro’s. Vervolgens wordt dit omgezet in Argentijnse peso’s.

  Hoogste inflatiecijfers in 28 jaar

  Wat zegt het initiatief van Bitrefill over de status van cryptocurrency adoptie in Argentinië? Diverse gegevens bieden daarop het antwoord. Het Blockchain LatAm Report 2021 stelt:

  “66% van de respondenten waren het meest bezorgd over de bescherming van hun spaargeld. Dit weerspiegelt de recente inflatiecijfers in het land. Deze zijn met 36,1% in 2020 en 53,8% in 2019 de hoogste in 28 jaar.”

  Aantrekkingskracht crypto eenvoudig te begrijpen

  Inwoners van Argentinië zijn daarnaast wettelijk beperkt om maandelijks meer dan een klein en belastbaar bedrag aan Amerikaanse dollars te kopen. Dit maakt de aantrekkingskracht van cryptocurrency eenvoudig te begrijpen. 

  Er zijn ongeveer 20 legale cryptocurrency beurzen in het land. Ripio tikte in 2020 zelfs één miljoen gebruikers aan. Daarbij rust er een belasting van 15% op inkomsten uit de verkoop van digitale valuta.

  Bij de laatste telling waren er 12 Bitcoin automaten in Argentinië. 11 daarvan bevonden zich in Buenos Aires.

  Bitcoin mining bedrijf van 210 megawatt

  Naast de adoptie van cryptocurrency, zien bedrijven het land ook als een bestemming voor Bitcoin mining. De goedkope elektriciteitsprijs en de subsidies in Argentinië zijn daarvoor een belangrijke reden.

  Het in Canada gevestigde Bitfarms liet in oktober weten dat het in Argentinië bouwt aan een Bitcoin mining bedrijf van 210 megawatt. De verwachting is dat er ruim 55.000 nieuwe mining rigs beschikbaar komen. 

  Het aandeel van Argentinië in de gemiddelde maandelijkse hashrate, was volgens de Cambridge Bitcoin Electricity Consumption Index in augustus 2021 0,05%.

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  Whale alert: enorme XRP transactie van $33 miljoen

  Redactie

  sep. 2, 2023

  Leestijd: 2 min

  De XRP markt bevindt zich in een achtbaan. Whale Alert, het platform dat alle grote crypto bewegingen in de gaten houdt, heeft een enorme XRP transactie opgemerkt welke een aantal speculaties op gang brengt.

  *
  Nieuws

  SpaceX schrijft $373 miljoen Bitcoin af in 2021 en 2022

  Redactie

  aug. 18, 2023

  Leestijd: 2 min

  SpaceX, het ruimtevaart technologiebedrijf van Musk, heeft in 2021-2022 voor maar liefst $373 miljoen aan Bitcoin afgeschreven.

  *
  Nieuws

  Bitcoin breekt records ondanks prijsdaling

  Redactie

  aug. 23, 2023

  Leestijd: 2 min

  De Bitcoin prijs laat sommigen angstig worden. Toch is het vertrouwen van Bitcoin miners in het netwerk duidelijk zichtbaar.