Crypto nieuws

  Ark Invest dumpt PayPal voor het Bitcoin vriendelijke Cash App

  Admin

  Leestijd: 2 minuten

  *

  Crypto investeringsmaatschappij Ark Invest dumpt jaar belangen in PayPal. Oprichter Cathie Wood legt haar vertrouwen in Cash App die het Bitcoin Lightning Network gebruikt.

  Cash App genereert meer inkomsten

  Wood is van mening dat Venmo slechts een volger is van Cash App. Deze genereert meer dan het dubbele aan inkomsten uit ongeveer de helft van het aantal gebruikers.

  Cathie Wood legt de stap van haar bedrijf uit op de Miami Bitcoin 2022 conferentie. Het evenement in Florida duurde van 6 tot en met 9 april.

  PayPal Venmo versus Cash App

  Het Lightning Network is een layer 2 oplossing voor Bitcoin. Het is bedoeld om snelle en goedkope transacties mogelijk te maken. 

  Financieel technologiebedrijf PayPal exploiteert de betaal app Venmo. Dit is de directe concurrent van de Cash App van Block. Voorheen bekend onder de naam Square. 

  Inzetten op de winnaar

  In een interview op 8 april zegt Wood dat ze besluit om PayPal te laten vallen voor Cash App. Dit vanwege de uitgebreide benadering van de integratie van digitale activa wallets. 

  Ze zegt dat Venmo meer een volger is van Cash App. Ondanks dat Venmo is gestart met het integreren van Bitcoin. Cathie Wood zegt in het interview:

  "We willen inzetten op wie volgens ons de winnaar is. We verkiezen Block boven PayPal. Dat hebben we besloten tijdens het consolideren van de wallets in een risk-off periode.” 

  Organische groei van gebruikers

  De oprichter van Ark Invest zegt dat de overtuiging voortkomt uit de organische groei van haar gebruikers. Dat in tegenstelling tot de meer top-down benadering van Venmo. 

  Cathie Wood gelooft dat retailbeleggers de crypto markt tot nu toe aandrijven. In een verklaring laat ze het volgende weten:

  "Ik denk niet dat de meeste institutionele beleggers gepositioneerd zijn zoals het daadwerkelijk is. Retail heeft hier echt de leiding in genomen."

  850 miljoen of 2,03 miljard

  Venmo heeft op dit moment 70 miljoen gebruikers en 850 miljoen dollar winst. Cash App heeft 44 miljoen gebruikers en 2,03 miljard dollar winst in 2021.

  Het schrille contrast in hun nettowinst vermogen kan een motiverende factor zijn voor de beoordeling van Ark Invest. Dit aangaande PayPal en Cash App. 

  Bullish standpunt

  Ark Invest neemt een bullish standpunt in over Cash App. Toch doet de Bitcoin productmanager van Ark Invest op 7 april een aankondiging. 

  Mike Suter zegt dat Amerikaanse gebruikers automatisch een deel van hun directe stortingen in Bitcoin kunnen beleggen. In het interview herhaalt Wood ook haar voorspelling. 

  Ze gelooft dat Bitcoin tegen 2030 $1 miljoen kan bereiken.

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  SEC onder vuur: rechter betwijfelt juistheid van DEBT Box rechtszaak

  Redactie

  dec. 2, 2023

  Leestijd: 2 min

  Ontwikkelingen in de rechtszaak van de SEC tegen DEBT Box. Rechter Robert Shelby stelt serieuze vragen over de nauwkeurigheid van de beweringen van de SEC.

  *
  Nieuws

  Europese Unie zet grote stap in AI regulatie

  Femke Wassink

  dec. 9, 2023

  Leestijd: 2 min

  Op vrijdag 8 december bereikten onderhandelaars van het Europees Parlement en de Raad een voorlopige overeenkomst over de regels voor het gebruik van kunstmatige intelligentie.

  *
  Nieuws

  Google rolt GPT-4 killer Gemini uit

  Femke Wassink

  dec. 7, 2023

  Leestijd: 2 min

  Google Gemini is hier en de uitrol is een feit. Het AI-model van Google is naar verluidt slimmer en krachtiger dan GPT-4 van OpenAI en biedt ook meerdere functies.