Crypto nieuws

Ark Invest dumpt PayPal voor het Bitcoin vriendelijke Cash App

Admin

Leestijd: 2 minuten

*

Crypto investeringsmaatschappij Ark Invest dumpt jaar belangen in PayPal. Oprichter Cathie Wood legt haar vertrouwen in Cash App die het Bitcoin Lightning Network gebruikt.

Cash App genereert meer inkomsten

Wood is van mening dat Venmo slechts een volger is van Cash App. Deze genereert meer dan het dubbele aan inkomsten uit ongeveer de helft van het aantal gebruikers.

Cathie Wood legt de stap van haar bedrijf uit op de Miami Bitcoin 2022 conferentie. Het evenement in Florida duurde van 6 tot en met 9 april.

PayPal Venmo versus Cash App

Het Lightning Network is een layer 2 oplossing voor Bitcoin. Het is bedoeld om snelle en goedkope transacties mogelijk te maken. 

Financieel technologiebedrijf PayPal exploiteert de betaal app Venmo. Dit is de directe concurrent van de Cash App van Block. Voorheen bekend onder de naam Square. 

Inzetten op de winnaar

In een interview op 8 april zegt Wood dat ze besluit om PayPal te laten vallen voor Cash App. Dit vanwege de uitgebreide benadering van de integratie van digitale activa wallets. 

Ze zegt dat Venmo meer een volger is van Cash App. Ondanks dat Venmo is gestart met het integreren van Bitcoin. Cathie Wood zegt in het interview:

"We willen inzetten op wie volgens ons de winnaar is. We verkiezen Block boven PayPal. Dat hebben we besloten tijdens het consolideren van de wallets in een risk-off periode.” 

Organische groei van gebruikers

De oprichter van Ark Invest zegt dat de overtuiging voortkomt uit de organische groei van haar gebruikers. Dat in tegenstelling tot de meer top-down benadering van Venmo. 

Cathie Wood gelooft dat retailbeleggers de crypto markt tot nu toe aandrijven. In een verklaring laat ze het volgende weten:

"Ik denk niet dat de meeste institutionele beleggers gepositioneerd zijn zoals het daadwerkelijk is. Retail heeft hier echt de leiding in genomen."

850 miljoen of 2,03 miljard

Venmo heeft op dit moment 70 miljoen gebruikers en 850 miljoen dollar winst. Cash App heeft 44 miljoen gebruikers en 2,03 miljard dollar winst in 2021.

Het schrille contrast in hun nettowinst vermogen kan een motiverende factor zijn voor de beoordeling van Ark Invest. Dit aangaande PayPal en Cash App. 

Bullish standpunt

Ark Invest neemt een bullish standpunt in over Cash App. Toch doet de Bitcoin productmanager van Ark Invest op 7 april een aankondiging. 

Mike Suter zegt dat Amerikaanse gebruikers automatisch een deel van hun directe stortingen in Bitcoin kunnen beleggen. In het interview herhaalt Wood ook haar voorspelling. 

Ze gelooft dat Bitcoin tegen 2030 $1 miljoen kan bereiken.

Dit vind je misschien ook leuk

*

Wat gebeurt er als Walmart $1 miljard aan Bitcoin koopt?

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Op dit moment heeft Walmart geen aankoop van 1 miljard dollar aan Bitcoins aangekondigd. Echter, de kans is groot dat deze Amerikaanse keten dit op den duur wel gaat doen. Walmart is een enorm groot Amerikaans bedrijf dat een combinatie vormt tussen een detailhandel en een supermarktketen. De keten is ontzettend populair en blijft zichzelf elke keer opnieuw vernieuwen om aan de verwachtingen van de klanten te voldoen.

*

Beleggen in de Bitcoin

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Wanneer mensen voor het eerst over de Bitcoin horen dan is hun reactie vaak vol onbegrip. Velen vragen zich af waarom ze met echt geld zouden gaan investeren in magisch internetgeld waarmee amper betaald kan worden. De Bitcoin lijkt vaak een verzonnen valuta die door niets wordt ondersteund en waarmee men eigenlijk ook nog niet veel kan. De munt heeft een waarde maar deze waarde kan niet geruild worden. Immers, met de Bitcoin kun je nog geen boodschappen doen of een huis kopen. Echter, de Bitcoin is wel degelijk iets waard. Volgens Wences Casares heeft de markt waarde toegekend aan de Bitcoin. De enige vraag die nu nog rest is de vraag hoeveel de Bitcoin dan precies waard is.

*

Gresham, Thiers en veeleisende betaling in Bitcoins

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Er is een wijdverbreide overtuiging onder Bitcoiners dat hyperbitcoinisatie in de toekomst onvermijdelijk is. In deze toekomst heeft de Bitcoin de drie karakteristieke functies van geld voor onze wereldwijde samenleving vervult. De drie functies zijn: opslag van waarde, ruilmiddel en rekeneenheid. Het enige dat nog moet worden bekeken is hoe en wanneer dit zal gebeuren. Ook is het belangrijk om te onderzoeken of de wetten van Gresham en Thiers betrekking hebben op de wereldwijde adoptie van de Bitcoin als gezond geld.