Crypto nieuws

Ark Invest verkoopt weer Coinbase aandelen ter waarde van $26 miljoen

Femke Wassink

2023-07-18

Leestijd: 2 minuten

*

Ark Invest heeft op maandag weer Coinbase aandelen ter waarde van $26 miljoen verkocht. Dit is de derde verkoop van Coinbase aandelen door de fondsbeheerder in de afgelopen dagen.

Aandeel blijft presteren dankzij Ripple zaak

Cathie Wood's Ark Invest heeft op maandag 248,838 extra aandelen van Coinbase verkocht. Dat terwijl het aandeel blijft presteren dankzij een uitspraak in de Ripple zaak.

Het vlaggenschip fonds van Ark, de Ark Innovation ETF, verkocht 127,266 aandelen van Coinbase volgens een update van de handelsdesk van de fondsbeheerder op maandag.

Haar Ark Next Generation Internet ETF deed 44,784 aandelen van de hand. De Ark Fintech Innovation ETF verkocht 76,788 aandelen. Samen waren de verkopen goed voor $26.3 miljoen. Gebaseerd op de slotkoers van $105.5 op maandag.

Positief over Coinbase

De laatste verkoop markeert de derde verkoop van Coinbase aandelen door Ark in de afgelopen dagen. Dat na bijna een jaar lang haar positie te hebben opgebouwd.

Over de verkopen zei Ark CEO Cathie Wood dat de fondsbeheerder "simpelweg winsten neemt en het kapitaal herverdeelt naar enkele achterblijvers" en dat ze nog steeds "zeer positief is over Coinbase, zeker in het licht van de gerechtelijke uitspraak voor Ripple tegen de SEC."

Prijsstijging Coinbase

Vorige week behaalde Ripple een gedeeltelijke overwinning nadat een rechter oordeelde dat haar XRP token geen effect is als het op de secundaire markt wordt verkocht. Het is wel een effect als het aan institutionele beleggers wordt verkocht.

Deze uitspraak is gunstig voor Coinbase,. Zeker aangezien het mogelijk invloed heeft op de 13 actief verhandelde tokens op Coinbase die de SEC in haar rechtszaak tegen het bedrijf vorige maand als effecten bestempelde.

De uitspraak heeft geleid tot een aanzienlijke stijging van de prijs van Coinbase. Die handelt momenteel dicht bij het hoogste niveau van het afgelopen jaar.

Surveillance sharing partner

De aandelen zijn ook gestegen omdat Coinbase werd vermeld als een surveillance-sharing partner voor verschillende spot bitcoin ETF-aanvragers, waaronder reuzen BlackRock en Fidelity.

Hoewel Ark een aantal aandelen van Coinbase verkoopt, is het nog steeds de op een na grootste eigenaar, met meer dan een belang van 6%.

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

Redactie

apr. 10, 2024

Leestijd: 2 min

EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

*
Nieuws

Bitcoin fees overtreffen Ethereum voor 3 dagen op rij nu halvering nadert

Redactie

apr. 19, 2024

Leestijd: 2 min

Met de Bitcoin halving op komst halveert ook de fee van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Voor de derde dag op rij zijn de transactiekosten van Bitcoin hoger dan die van Ethereum.

*
Nieuws

Bitcoin halvering 2024 is een feit

Femke Wassink

apr. 20, 2024

Leestijd: 2 min

Het vierde halvering evenement in de geschiedenis van Bitcoin is een feit. De beloning voor miners is hiermee gehalveerd van 6.25 BTC naar 3.125 BTC per gemijnd blok.