Crypto nieuws

  Ark Invest verkoopt weer Coinbase aandelen ter waarde van $26 miljoen

  Femke Wassink

  2023-07-18

  Leestijd: 2 minuten

  *

  Ark Invest heeft op maandag weer Coinbase aandelen ter waarde van $26 miljoen verkocht. Dit is de derde verkoop van Coinbase aandelen door de fondsbeheerder in de afgelopen dagen.

  Aandeel blijft presteren dankzij Ripple zaak

  Cathie Wood's Ark Invest heeft op maandag 248,838 extra aandelen van Coinbase verkocht. Dat terwijl het aandeel blijft presteren dankzij een uitspraak in de Ripple zaak.

  Het vlaggenschip fonds van Ark, de Ark Innovation ETF, verkocht 127,266 aandelen van Coinbase volgens een update van de handelsdesk van de fondsbeheerder op maandag.

  Haar Ark Next Generation Internet ETF deed 44,784 aandelen van de hand. De Ark Fintech Innovation ETF verkocht 76,788 aandelen. Samen waren de verkopen goed voor $26.3 miljoen. Gebaseerd op de slotkoers van $105.5 op maandag.

  Positief over Coinbase

  De laatste verkoop markeert de derde verkoop van Coinbase aandelen door Ark in de afgelopen dagen. Dat na bijna een jaar lang haar positie te hebben opgebouwd.

  Over de verkopen zei Ark CEO Cathie Wood dat de fondsbeheerder "simpelweg winsten neemt en het kapitaal herverdeelt naar enkele achterblijvers" en dat ze nog steeds "zeer positief is over Coinbase, zeker in het licht van de gerechtelijke uitspraak voor Ripple tegen de SEC."

  Prijsstijging Coinbase

  Vorige week behaalde Ripple een gedeeltelijke overwinning nadat een rechter oordeelde dat haar XRP token geen effect is als het op de secundaire markt wordt verkocht. Het is wel een effect als het aan institutionele beleggers wordt verkocht.

  Deze uitspraak is gunstig voor Coinbase,. Zeker aangezien het mogelijk invloed heeft op de 13 actief verhandelde tokens op Coinbase die de SEC in haar rechtszaak tegen het bedrijf vorige maand als effecten bestempelde.

  De uitspraak heeft geleid tot een aanzienlijke stijging van de prijs van Coinbase. Die handelt momenteel dicht bij het hoogste niveau van het afgelopen jaar.

  Surveillance sharing partner

  De aandelen zijn ook gestegen omdat Coinbase werd vermeld als een surveillance-sharing partner voor verschillende spot bitcoin ETF-aanvragers, waaronder reuzen BlackRock en Fidelity.

  Hoewel Ark een aantal aandelen van Coinbase verkoopt, is het nog steeds de op een na grootste eigenaar, met meer dan een belang van 6%.

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  Whale alert: enorme XRP transactie van $33 miljoen

  Redactie

  sep. 2, 2023

  Leestijd: 2 min

  De XRP markt bevindt zich in een achtbaan. Whale Alert, het platform dat alle grote crypto bewegingen in de gaten houdt, heeft een enorme XRP transactie opgemerkt welke een aantal speculaties op gang brengt.

  *
  Nieuws

  SpaceX schrijft $373 miljoen Bitcoin af in 2021 en 2022

  Redactie

  aug. 18, 2023

  Leestijd: 2 min

  SpaceX, het ruimtevaart technologiebedrijf van Musk, heeft in 2021-2022 voor maar liefst $373 miljoen aan Bitcoin afgeschreven.

  *
  Nieuws

  Bitcoin breekt records ondanks prijsdaling

  Redactie

  aug. 23, 2023

  Leestijd: 2 min

  De Bitcoin prijs laat sommigen angstig worden. Toch is het vertrouwen van Bitcoin miners in het netwerk duidelijk zichtbaar.