Crypto nieuws

AscendEX verliest $78 miljoen na hot wallet hack

admin

Leestijd: 2 minuten

*

De populariteit van cryptocurrencies blijft groeien. Dat geldt ook voor het aantal hacks. Ook AscendEX moet een verlies van miljoen noteren.

169 incidenten

In 2021 hebben er in totaal 169 incidenten plaatsgevonden. Daarbij is miljard aan fondsen verloren gegaan.

Niet alleen cryptocurrency exchangers gaan gebukt onder deze illegale activiteiten. Ook marktplaatsen en wallets van over de hele wereld zijn het slachtoffer.

Bitmax of AscendEX

Ook crypto handelsplatform AscendEX is om deze reden in het nieuws. Het voormalige Bitmax moet een verlies van ,7 miljoen incasseren nadat zijn wallet is gecompromitteerd.

Het platform heeft een verklaring gegeven over de oorzaak. AscendEX heeft een onbekend aantal tokens ontdekt. Gebaseerd op Ethereum, Binance Smart Chain en Polygon.

Het incident is ontdekt op 11 december. Na het driejarig bestaan van AscendEX. Het heeft recent miljoen aan financiering opgehaald. Dat maakt de timing hoogst interessant.

Verlies van 78 miljoen dollar

Op dit moment heeft het platform nog geen verdere informatie over de hack vrijgegeven. Wel hebbende blockchain security en PeckShield snel hulp geboden.

Volgens de beveiliging en PeckShield wordt het totale verlies geschat op miljoen. Bij AscendEX werden er tokens overgedragen met een waarde van circa miljoen

De tokens die gestolen zijn van BSC en Polygon zijn respectievelijk ,2 en ,5 miljoen waard.

Activiteiten opgeschort

Het team volgt nu hetzelfde protocol als dat ze deden bij eerdere incidenten. Volgens AscendEX is er een onderzoek gestart. Alle stortingen en opnames zijn opgeschort.

Het aankomende post-mortem rapport zal meer inzichten geven in het incident. Het incident is de tweede high-end hack van deze maand. Gericht tegen gecentraliseerde cryptocurrency exchanges.

BitMart en Gelato

Ook BitMart was deze maand slachtoffer van een groot beveiligingsincident. De hack resulteerde in een verlies van bijna miljoen.

Het Gelato netwerk heeft tevens een waarschuwing ontvangen over een ernstige kwetsbaarheid in Sorbet Finance.

Het bedrijf heeft met succes whitehat herstel geïmplementeerd. Dit om alle potentieel kwetsbare fondsen naar een veilig escrow-contract over te kunnen brengen.

Dit vind je misschien ook leuk

*

Wat gebeurt er als Walmart $1 miljard aan Bitcoin koopt?

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Op dit moment heeft Walmart geen aankoop van 1 miljard dollar aan Bitcoins aangekondigd. Echter, de kans is groot dat deze Amerikaanse keten dit op den duur wel gaat doen. Walmart is een enorm groot Amerikaans bedrijf dat een combinatie vormt tussen een detailhandel en een supermarktketen. De keten is ontzettend populair en blijft zichzelf elke keer opnieuw vernieuwen om aan de verwachtingen van de klanten te voldoen.

*

Beleggen in de Bitcoin

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Wanneer mensen voor het eerst over de Bitcoin horen dan is hun reactie vaak vol onbegrip. Velen vragen zich af waarom ze met echt geld zouden gaan investeren in magisch internetgeld waarmee amper betaald kan worden. De Bitcoin lijkt vaak een verzonnen valuta die door niets wordt ondersteund en waarmee men eigenlijk ook nog niet veel kan. De munt heeft een waarde maar deze waarde kan niet geruild worden. Immers, met de Bitcoin kun je nog geen boodschappen doen of een huis kopen. Echter, de Bitcoin is wel degelijk iets waard. Volgens Wences Casares heeft de markt waarde toegekend aan de Bitcoin. De enige vraag die nu nog rest is de vraag hoeveel de Bitcoin dan precies waard is.

*

Gresham, Thiers en veeleisende betaling in Bitcoins

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Er is een wijdverbreide overtuiging onder Bitcoiners dat hyperbitcoinisatie in de toekomst onvermijdelijk is. In deze toekomst heeft de Bitcoin de drie karakteristieke functies van geld voor onze wereldwijde samenleving vervult. De drie functies zijn: opslag van waarde, ruilmiddel en rekeneenheid. Het enige dat nog moet worden bekeken is hoe en wanneer dit zal gebeuren. Ook is het belangrijk om te onderzoeken of de wetten van Gresham en Thiers betrekking hebben op de wereldwijde adoptie van de Bitcoin als gezond geld.