Crypto nieuws

    AscendEX verliest $78 miljoen na hot wallet hack

    admin

    Leestijd: 2 minuten

    *

    De populariteit van cryptocurrencies blijft groeien. Dat geldt ook voor het aantal hacks. Ook AscendEX moet een verlies van miljoen noteren.

    169 incidenten

    In 2021 hebben er in totaal 169 incidenten plaatsgevonden. Daarbij is miljard aan fondsen verloren gegaan.

    Niet alleen cryptocurrency exchangers gaan gebukt onder deze illegale activiteiten. Ook marktplaatsen en wallets van over de hele wereld zijn het slachtoffer.

    Bitmax of AscendEX

    Ook crypto handelsplatform AscendEX is om deze reden in het nieuws. Het voormalige Bitmax moet een verlies van ,7 miljoen incasseren nadat zijn wallet is gecompromitteerd.

    Het platform heeft een verklaring gegeven over de oorzaak. AscendEX heeft een onbekend aantal tokens ontdekt. Gebaseerd op Ethereum, Binance Smart Chain en Polygon.

    Het incident is ontdekt op 11 december. Na het driejarig bestaan van AscendEX. Het heeft recent miljoen aan financiering opgehaald. Dat maakt de timing hoogst interessant.

    Verlies van 78 miljoen dollar

    Op dit moment heeft het platform nog geen verdere informatie over de hack vrijgegeven. Wel hebbende blockchain security en PeckShield snel hulp geboden.

    Volgens de beveiliging en PeckShield wordt het totale verlies geschat op miljoen. Bij AscendEX werden er tokens overgedragen met een waarde van circa miljoen

    De tokens die gestolen zijn van BSC en Polygon zijn respectievelijk ,2 en ,5 miljoen waard.

    Activiteiten opgeschort

    Het team volgt nu hetzelfde protocol als dat ze deden bij eerdere incidenten. Volgens AscendEX is er een onderzoek gestart. Alle stortingen en opnames zijn opgeschort.

    Het aankomende post-mortem rapport zal meer inzichten geven in het incident. Het incident is de tweede high-end hack van deze maand. Gericht tegen gecentraliseerde cryptocurrency exchanges.

    BitMart en Gelato

    Ook BitMart was deze maand slachtoffer van een groot beveiligingsincident. De hack resulteerde in een verlies van bijna miljoen.

    Het Gelato netwerk heeft tevens een waarschuwing ontvangen over een ernstige kwetsbaarheid in Sorbet Finance.

    Het bedrijf heeft met succes whitehat herstel geïmplementeerd. Dit om alle potentieel kwetsbare fondsen naar een veilig escrow-contract over te kunnen brengen.

    Dit vind je misschien ook leuk

    *
    Nieuws

    Bitcoin betreedt bijna "gevarenzone" voor halvering maar crypto wereld blijft optimistisch

    Redactie

    mrt. 18, 2024

    Leestijd: 2 min

    Bitcoin heeft een geschiedenis van dalende prijzen in de weken voorafgaand aan de halvering. Het lijkt erop dat dit patroon zich in de komende week zou kunnen herhalen.

    *
    Nieuws

    Crypto derivaten bereiken recordhoogten in dagelijkse handelsvolumes

    Redactie

    mrt. 1, 2024

    Leestijd: 2 min

    Deze week meldden Deribit en Coinbase Institutional recordhoogtes voor de activiteit en handelsvolumes van crypto-derivaten.

    *
    Nieuws

    Spot Bitcoin ETF naar nieuw record hoogtepunt van $680 miljoen

    Femke Wassink

    feb. 28, 2024

    Leestijd: 2 min

    Spot Bitcoin ETF's bereiken een nieuw recordhoogtepunt van $680 miljoen. Dit terwijl de Bitcoin bull market een versnelling opschakelt en in rap tempo toeneemt.