Crypto nieuws

  AscendEX verliest $78 miljoen na hot wallet hack

  admin

  Leestijd: 2 minuten

  *

  De populariteit van cryptocurrencies blijft groeien. Dat geldt ook voor het aantal hacks. Ook AscendEX moet een verlies van miljoen noteren.

  169 incidenten

  In 2021 hebben er in totaal 169 incidenten plaatsgevonden. Daarbij is miljard aan fondsen verloren gegaan.

  Niet alleen cryptocurrency exchangers gaan gebukt onder deze illegale activiteiten. Ook marktplaatsen en wallets van over de hele wereld zijn het slachtoffer.

  Bitmax of AscendEX

  Ook crypto handelsplatform AscendEX is om deze reden in het nieuws. Het voormalige Bitmax moet een verlies van ,7 miljoen incasseren nadat zijn wallet is gecompromitteerd.

  Het platform heeft een verklaring gegeven over de oorzaak. AscendEX heeft een onbekend aantal tokens ontdekt. Gebaseerd op Ethereum, Binance Smart Chain en Polygon.

  Het incident is ontdekt op 11 december. Na het driejarig bestaan van AscendEX. Het heeft recent miljoen aan financiering opgehaald. Dat maakt de timing hoogst interessant.

  Verlies van 78 miljoen dollar

  Op dit moment heeft het platform nog geen verdere informatie over de hack vrijgegeven. Wel hebbende blockchain security en PeckShield snel hulp geboden.

  Volgens de beveiliging en PeckShield wordt het totale verlies geschat op miljoen. Bij AscendEX werden er tokens overgedragen met een waarde van circa miljoen

  De tokens die gestolen zijn van BSC en Polygon zijn respectievelijk ,2 en ,5 miljoen waard.

  Activiteiten opgeschort

  Het team volgt nu hetzelfde protocol als dat ze deden bij eerdere incidenten. Volgens AscendEX is er een onderzoek gestart. Alle stortingen en opnames zijn opgeschort.

  Het aankomende post-mortem rapport zal meer inzichten geven in het incident. Het incident is de tweede high-end hack van deze maand. Gericht tegen gecentraliseerde cryptocurrency exchanges.

  BitMart en Gelato

  Ook BitMart was deze maand slachtoffer van een groot beveiligingsincident. De hack resulteerde in een verlies van bijna miljoen.

  Het Gelato netwerk heeft tevens een waarschuwing ontvangen over een ernstige kwetsbaarheid in Sorbet Finance.

  Het bedrijf heeft met succes whitehat herstel geïmplementeerd. Dit om alle potentieel kwetsbare fondsen naar een veilig escrow-contract over te kunnen brengen.

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  SEC onder vuur: rechter betwijfelt juistheid van DEBT Box rechtszaak

  Redactie

  dec. 2, 2023

  Leestijd: 2 min

  Ontwikkelingen in de rechtszaak van de SEC tegen DEBT Box. Rechter Robert Shelby stelt serieuze vragen over de nauwkeurigheid van de beweringen van de SEC.

  *
  Nieuws

  Crypto.com maakt per ongeluk 10,5 miljoen AUD over naar koppel uit Melbourne: rechtszaak volgt

  Redactie

  sep. 24, 2023

  Leestijd: 2 min

  In een opzienbarende zaak hebben Thevamanogari Manivel en Jatinder Singh uit Melbourne per ongeluk een astronomisch bedrag van 10,5 miljoen Australische dollars of 6,5 miljoen euro ontvangen van Crypto.com.

  *
  Nieuws

  Handel Robinhood stijgt 75% in november: CEO voorspelt 9-figures aan inkomsten

  Femke Wassink

  dec. 5, 2023

  Leestijd: 2 min

  Robinhood meldt in november een stijging van 75% in de handelsvolumes van digitale activa. CEO Vlad Tenev hoopt dat het platform een jaarlijks inkomen van "9 figures" zal genereren.