Crypto nieuws

Australië in gesprek over CBDC na uitspraken van penningmeester

admin

Leestijd: 2 minuten

*

Zaken veranderen snel. Zeker voor wat betreft de cryptocurrencies in Australië. Dat blijkt uit een recent gehouden enquête onder 2.000 deelnemers. 65% vindt crypto’s méér dan alleen een investering. 

Crypto geschenken voor kerstmis

26% van de ondervraagden geeft aan graag crypto geschenken te ontvangen voor kerstmis. Zoals Bitcoin en Ethereum. Ook toezichthouders hebben hun plannen om crypto te hervormen ontvouwd.

Verandering is op komst

Josh Frydenberg is de penningmeester van Australië. Recent kondigde hij aan dat het tijd is om de regelgeving omtrent betalingssystemen op te schudden. Dat geldt ook  voor crypto’s.

Frydenberg deed zijn aankondiging In een televisieshow. Hij suggereerde dat CBDC’s deel kunnen gaan uitmaken van de Australische economie. De penningmeester zei:

“We kijken naar de haalbaarheid van een CBDC. Daarvoor werken we samen met de Reserve Bank. Dit is een snel veranderend gebied. Er is dan ook een digitale revolutie gaande in onze financiële sector.”

800.000 cryptocurrency gebruikers

De penningmeester voegde eraan toe dat ruim 800.000 Australiërs cryptocurrencies bezitten. 

“We proberen het betalingssysteem te moderniseren. Mede om diensten die onder de regelgeving van crypto vallen te verbreden. We halen het uit de schaduw en brengen het in een regelgevend kader.”

Ook ETF is succesvol

De penningmeester benadrukt ook het belang van financiële licenties. Als crypto bedrijven daarmee kunnen werken, voelen klanten zich ook zekerder .

Naast cryptocurrencies kennen ook ETF’s een succesvol debuut in Australië. Experts voorspellen voor de toekomst zelfs meer instroom en hogere eisen van klanten.

Hoe ziet de regelgeving eruit?

Als Australië een cryptocurrency regelgeving invoert, hoe zou deze er dan uitzien? Daarvoor zouden we een blik kunnen werpen op het rapport van de Australische Senaat.  

Susan Friedman van Ripple gaf het destijds al aan. Australische wetgevers hebben de aanbevelingen van het blockchain bedrijf geciteerd in hun eigen kader. 

De suggesties van Ripple zijn een “technologie-agnostisch” beleid. Een op principes gebaseerd kader en een op risico’s gebaseerde aanpak.

Project Dunbar

De Reserve Bank in Australië lid is van het Project Dunbar. Een initiatief van de Bank for International Settlements Innovation Hub. Dit is bedoeld voor het testen van cross-border transacties met CBDC’s.

De BIB heeft verklaard dat de DLT prototypes voor het project een succes waren. In maart 2022 wordt een gedetailleerd verslag verwacht.

 

 

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

Redactie

apr. 10, 2024

Leestijd: 2 min

EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

*
Nieuws

Bitcoin fees overtreffen Ethereum voor 3 dagen op rij nu halvering nadert

Redactie

apr. 19, 2024

Leestijd: 2 min

Met de Bitcoin halving op komst halveert ook de fee van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Voor de derde dag op rij zijn de transactiekosten van Bitcoin hoger dan die van Ethereum.

*
Nieuws

Bitcoin halvering 2024 is een feit

Femke Wassink

apr. 20, 2024

Leestijd: 2 min

Het vierde halvering evenement in de geschiedenis van Bitcoin is een feit. De beloning voor miners is hiermee gehalveerd van 6.25 BTC naar 3.125 BTC per gemijnd blok.