Crypto nieuws

  Australië in gesprek over CBDC na uitspraken van penningmeester

  admin

  Leestijd: 2 minuten

  *

  Zaken veranderen snel. Zeker voor wat betreft de cryptocurrencies in Australië. Dat blijkt uit een recent gehouden enquête onder 2.000 deelnemers. 65% vindt crypto’s méér dan alleen een investering. 

  Crypto geschenken voor kerstmis

  26% van de ondervraagden geeft aan graag crypto geschenken te ontvangen voor kerstmis. Zoals Bitcoin en Ethereum. Ook toezichthouders hebben hun plannen om crypto te hervormen ontvouwd.

  Verandering is op komst

  Josh Frydenberg is de penningmeester van Australië. Recent kondigde hij aan dat het tijd is om de regelgeving omtrent betalingssystemen op te schudden. Dat geldt ook  voor crypto’s.

  Frydenberg deed zijn aankondiging In een televisieshow. Hij suggereerde dat CBDC’s deel kunnen gaan uitmaken van de Australische economie. De penningmeester zei:

  “We kijken naar de haalbaarheid van een CBDC. Daarvoor werken we samen met de Reserve Bank. Dit is een snel veranderend gebied. Er is dan ook een digitale revolutie gaande in onze financiële sector.”

  800.000 cryptocurrency gebruikers

  De penningmeester voegde eraan toe dat ruim 800.000 Australiërs cryptocurrencies bezitten. 

  “We proberen het betalingssysteem te moderniseren. Mede om diensten die onder de regelgeving van crypto vallen te verbreden. We halen het uit de schaduw en brengen het in een regelgevend kader.”

  Ook ETF is succesvol

  De penningmeester benadrukt ook het belang van financiële licenties. Als crypto bedrijven daarmee kunnen werken, voelen klanten zich ook zekerder .

  Naast cryptocurrencies kennen ook ETF’s een succesvol debuut in Australië. Experts voorspellen voor de toekomst zelfs meer instroom en hogere eisen van klanten.

  Hoe ziet de regelgeving eruit?

  Als Australië een cryptocurrency regelgeving invoert, hoe zou deze er dan uitzien? Daarvoor zouden we een blik kunnen werpen op het rapport van de Australische Senaat.  

  Susan Friedman van Ripple gaf het destijds al aan. Australische wetgevers hebben de aanbevelingen van het blockchain bedrijf geciteerd in hun eigen kader. 

  De suggesties van Ripple zijn een “technologie-agnostisch” beleid. Een op principes gebaseerd kader en een op risico’s gebaseerde aanpak.

  Project Dunbar

  De Reserve Bank in Australië lid is van het Project Dunbar. Een initiatief van de Bank for International Settlements Innovation Hub. Dit is bedoeld voor het testen van cross-border transacties met CBDC’s.

  De BIB heeft verklaard dat de DLT prototypes voor het project een succes waren. In maart 2022 wordt een gedetailleerd verslag verwacht.

   

   

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  SEC onder vuur: rechter betwijfelt juistheid van DEBT Box rechtszaak

  Redactie

  dec. 2, 2023

  Leestijd: 2 min

  Ontwikkelingen in de rechtszaak van de SEC tegen DEBT Box. Rechter Robert Shelby stelt serieuze vragen over de nauwkeurigheid van de beweringen van de SEC.

  *
  Nieuws

  Crypto.com maakt per ongeluk 10,5 miljoen AUD over naar koppel uit Melbourne: rechtszaak volgt

  Redactie

  sep. 24, 2023

  Leestijd: 2 min

  In een opzienbarende zaak hebben Thevamanogari Manivel en Jatinder Singh uit Melbourne per ongeluk een astronomisch bedrag van 10,5 miljoen Australische dollars of 6,5 miljoen euro ontvangen van Crypto.com.

  *
  Nieuws

  Handel Robinhood stijgt 75% in november: CEO voorspelt 9-figures aan inkomsten

  Femke Wassink

  dec. 5, 2023

  Leestijd: 2 min

  Robinhood meldt in november een stijging van 75% in de handelsvolumes van digitale activa. CEO Vlad Tenev hoopt dat het platform een jaarlijks inkomen van "9 figures" zal genereren.