Crypto nieuws

Australië in gesprek over CBDC na uitspraken van penningmeester

admin

Leestijd: 2 minuten

*

Zaken veranderen snel. Zeker voor wat betreft de cryptocurrencies in Australië. Dat blijkt uit een recent gehouden enquête onder 2.000 deelnemers. 65% vindt crypto’s méér dan alleen een investering. 

Crypto geschenken voor kerstmis

26% van de ondervraagden geeft aan graag crypto geschenken te ontvangen voor kerstmis. Zoals Bitcoin en Ethereum. Ook toezichthouders hebben hun plannen om crypto te hervormen ontvouwd.

Verandering is op komst

Josh Frydenberg is de penningmeester van Australië. Recent kondigde hij aan dat het tijd is om de regelgeving omtrent betalingssystemen op te schudden. Dat geldt ook  voor crypto’s.

Frydenberg deed zijn aankondiging In een televisieshow. Hij suggereerde dat CBDC’s deel kunnen gaan uitmaken van de Australische economie. De penningmeester zei:

“We kijken naar de haalbaarheid van een CBDC. Daarvoor werken we samen met de Reserve Bank. Dit is een snel veranderend gebied. Er is dan ook een digitale revolutie gaande in onze financiële sector.”

800.000 cryptocurrency gebruikers

De penningmeester voegde eraan toe dat ruim 800.000 Australiërs cryptocurrencies bezitten. 

“We proberen het betalingssysteem te moderniseren. Mede om diensten die onder de regelgeving van crypto vallen te verbreden. We halen het uit de schaduw en brengen het in een regelgevend kader.”

Ook ETF is succesvol

De penningmeester benadrukt ook het belang van financiële licenties. Als crypto bedrijven daarmee kunnen werken, voelen klanten zich ook zekerder .

Naast cryptocurrencies kennen ook ETF’s een succesvol debuut in Australië. Experts voorspellen voor de toekomst zelfs meer instroom en hogere eisen van klanten.

Hoe ziet de regelgeving eruit?

Als Australië een cryptocurrency regelgeving invoert, hoe zou deze er dan uitzien? Daarvoor zouden we een blik kunnen werpen op het rapport van de Australische Senaat.  

Susan Friedman van Ripple gaf het destijds al aan. Australische wetgevers hebben de aanbevelingen van het blockchain bedrijf geciteerd in hun eigen kader. 

De suggesties van Ripple zijn een “technologie-agnostisch” beleid. Een op principes gebaseerd kader en een op risico’s gebaseerde aanpak.

Project Dunbar

De Reserve Bank in Australië lid is van het Project Dunbar. Een initiatief van de Bank for International Settlements Innovation Hub. Dit is bedoeld voor het testen van cross-border transacties met CBDC’s.

De BIB heeft verklaard dat de DLT prototypes voor het project een succes waren. In maart 2022 wordt een gedetailleerd verslag verwacht.

 

 

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Crypto zakelijk kopen

Cheval de Vie

aug. 7, 2022

Leestijd: 2 min

De wereld van crypto is uitgegroeid tot een grote handelsplaats. Veel mensen investeren in crypto en proberen hier een slaatje uit te slaan. Dit geldt voor veel particulieren, maar ook voor bedrijven.

*
Nieuws

Hoe crypto kopen & investeren in crypto?

Cheval de Vie

aug. 7, 2022

Leestijd: 2 min

Hoe crypto kopen & investeren in crypto als een beginner? Waar moet je rekening mee houden en wat zijn handige aandachtspunten en tips?

*
Nieuws

Grote Solana Exploit - Ongoing

*

Robin

aug. 2, 2022

1 minuut

BREAKING: Solana wallets worden geconfronteerd met een voortdurende exploit met tot nu toe meer dan $ 5.000.000 gestolen.