Crypto nieuws

  Avatar van de SEC wil duidelijkheid van Bitwise bij ETF aanvraag

  admin

  Leestijd: 2 minuten

  *

  De SEC blijft zijn beslissingen over ETF uitstellen. Afgelopen december heeft de Securities and Exchange Commission van de Verenigde Staten dat ook al gedaan. 

  Van uitstel komt afstel?

  In december 2021 stelt de SEC 2 grote beslissingen uit. Het gaat om de Bitcoin ETF van NYSE Arca. Ook wel Bitwise Bitcoin ETP genoemd. Ook die van Grayscale werd uitgesteld.

  Na de uitstellen van de SEC is er veel onzekerheid. Toch is het mogelijk dat de recente aanvraag een andere wending krijgt. 

  Nieuwe avatar van SEC

  In een recent bericht vraagt de SEC om duidelijkheid van de leidinggevenden van Bitwise. De Commissie wil de stappen die het bedrijf neemt begrijpen. 

  Er moet duidelijkheid komen over de preventie van aandelen manipulatie en fraude. De SEC wil ook weten hoe andere problemen worden voorkomen in de voorgestelde Bitcoin ETF.

  Liquiditeit en transparantie

  De waakhonden hebben zelfs de liquiditeit en transparantie van Bitwise Bitcoin ETP Trust gemarkeerd. Ze willen inzicht in de geschiktheid van Bitcoin als waarde voor het fonds.

  Bitwise heeft 21 dagen de tijd om te reageren op de zorgen van de SEC. De aanvullende analyse is in lijn met het compenseren van frauduleuze praktijken.

  Nog meer afwijzingen

  Dit is niet de enige toepassing die veel te lijden heeft gehad. In de afgelopen 2 maanden heeft de SEC nog meer aanvragen moeten afwijzen. Onder andere van WisdomTree, Krypton, SkyBridge en Fidelity.

  Frustratie

  Deze ontwikkelingen zorgen voor een gevoel van frustratie. Zowel bij de crypto gemeenschap als bij de Congresleden. 

  In een interview slaat Tom Emmer terug naar Gary Gensler. De voorzitter van de SEC. De sneer heeft betrekking op het BTC spot ETF debat.

  Tom Emmer heeft in het verleden gezegd dat  de acties van Gensler opzettelijk zijn. Dit in een poging om de regelgevende jurisdictie van de SEC over deze industrie te laten groeien.

   

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  SEC onder vuur: rechter betwijfelt juistheid van DEBT Box rechtszaak

  Redactie

  dec. 2, 2023

  Leestijd: 2 min

  Ontwikkelingen in de rechtszaak van de SEC tegen DEBT Box. Rechter Robert Shelby stelt serieuze vragen over de nauwkeurigheid van de beweringen van de SEC.

  *
  Nieuws

  Crypto.com maakt per ongeluk 10,5 miljoen AUD over naar koppel uit Melbourne: rechtszaak volgt

  Redactie

  sep. 24, 2023

  Leestijd: 2 min

  In een opzienbarende zaak hebben Thevamanogari Manivel en Jatinder Singh uit Melbourne per ongeluk een astronomisch bedrag van 10,5 miljoen Australische dollars of 6,5 miljoen euro ontvangen van Crypto.com.

  *
  Nieuws

  Handel Robinhood stijgt 75% in november: CEO voorspelt 9-figures aan inkomsten

  Femke Wassink

  dec. 5, 2023

  Leestijd: 2 min

  Robinhood meldt in november een stijging van 75% in de handelsvolumes van digitale activa. CEO Vlad Tenev hoopt dat het platform een jaarlijks inkomen van "9 figures" zal genereren.