Crypto nieuws

Avatar van de SEC wil duidelijkheid van Bitwise bij ETF aanvraag

admin

Leestijd: 2 minuten

*

De SEC blijft zijn beslissingen over ETF uitstellen. Afgelopen december heeft de Securities and Exchange Commission van de Verenigde Staten dat ook al gedaan. 

Van uitstel komt afstel?

In december 2021 stelt de SEC 2 grote beslissingen uit. Het gaat om de Bitcoin ETF van NYSE Arca. Ook wel Bitwise Bitcoin ETP genoemd. Ook die van Grayscale werd uitgesteld.

Na de uitstellen van de SEC is er veel onzekerheid. Toch is het mogelijk dat de recente aanvraag een andere wending krijgt. 

Nieuwe avatar van SEC

In een recent bericht vraagt de SEC om duidelijkheid van de leidinggevenden van Bitwise. De Commissie wil de stappen die het bedrijf neemt begrijpen. 

Er moet duidelijkheid komen over de preventie van aandelen manipulatie en fraude. De SEC wil ook weten hoe andere problemen worden voorkomen in de voorgestelde Bitcoin ETF.

Liquiditeit en transparantie

De waakhonden hebben zelfs de liquiditeit en transparantie van Bitwise Bitcoin ETP Trust gemarkeerd. Ze willen inzicht in de geschiktheid van Bitcoin als waarde voor het fonds.

Bitwise heeft 21 dagen de tijd om te reageren op de zorgen van de SEC. De aanvullende analyse is in lijn met het compenseren van frauduleuze praktijken.

Nog meer afwijzingen

Dit is niet de enige toepassing die veel te lijden heeft gehad. In de afgelopen 2 maanden heeft de SEC nog meer aanvragen moeten afwijzen. Onder andere van WisdomTree, Krypton, SkyBridge en Fidelity.

Frustratie

Deze ontwikkelingen zorgen voor een gevoel van frustratie. Zowel bij de crypto gemeenschap als bij de Congresleden. 

In een interview slaat Tom Emmer terug naar Gary Gensler. De voorzitter van de SEC. De sneer heeft betrekking op het BTC spot ETF debat.

Tom Emmer heeft in het verleden gezegd dat  de acties van Gensler opzettelijk zijn. Dit in een poging om de regelgevende jurisdictie van de SEC over deze industrie te laten groeien.

 

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

Redactie

apr. 10, 2024

Leestijd: 2 min

EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

*
Nieuws

Bitcoin fees overtreffen Ethereum voor 3 dagen op rij nu halvering nadert

Redactie

apr. 19, 2024

Leestijd: 2 min

Met de Bitcoin halving op komst halveert ook de fee van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Voor de derde dag op rij zijn de transactiekosten van Bitcoin hoger dan die van Ethereum.

*
Nieuws

Bitcoin halvering 2024 is een feit

Femke Wassink

apr. 20, 2024

Leestijd: 2 min

Het vierde halvering evenement in de geschiedenis van Bitcoin is een feit. De beloning voor miners is hiermee gehalveerd van 6.25 BTC naar 3.125 BTC per gemijnd blok.