Crypto nieuws

Avatar van de SEC wil duidelijkheid van Bitwise bij ETF aanvraag

admin

Leestijd: 2 minuten

*

De SEC blijft zijn beslissingen over ETF uitstellen. Afgelopen december heeft de Securities and Exchange Commission van de Verenigde Staten dat ook al gedaan. 

Van uitstel komt afstel?

In december 2021 stelt de SEC 2 grote beslissingen uit. Het gaat om de Bitcoin ETF van NYSE Arca. Ook wel Bitwise Bitcoin ETP genoemd. Ook die van Grayscale werd uitgesteld.

Na de uitstellen van de SEC is er veel onzekerheid. Toch is het mogelijk dat de recente aanvraag een andere wending krijgt. 

Nieuwe avatar van SEC

In een recent bericht vraagt de SEC om duidelijkheid van de leidinggevenden van Bitwise. De Commissie wil de stappen die het bedrijf neemt begrijpen. 

Er moet duidelijkheid komen over de preventie van aandelen manipulatie en fraude. De SEC wil ook weten hoe andere problemen worden voorkomen in de voorgestelde Bitcoin ETF.

Liquiditeit en transparantie

De waakhonden hebben zelfs de liquiditeit en transparantie van Bitwise Bitcoin ETP Trust gemarkeerd. Ze willen inzicht in de geschiktheid van Bitcoin als waarde voor het fonds.

Bitwise heeft 21 dagen de tijd om te reageren op de zorgen van de SEC. De aanvullende analyse is in lijn met het compenseren van frauduleuze praktijken.

Nog meer afwijzingen

Dit is niet de enige toepassing die veel te lijden heeft gehad. In de afgelopen 2 maanden heeft de SEC nog meer aanvragen moeten afwijzen. Onder andere van WisdomTree, Krypton, SkyBridge en Fidelity.

Frustratie

Deze ontwikkelingen zorgen voor een gevoel van frustratie. Zowel bij de crypto gemeenschap als bij de Congresleden. 

In een interview slaat Tom Emmer terug naar Gary Gensler. De voorzitter van de SEC. De sneer heeft betrekking op het BTC spot ETF debat.

Tom Emmer heeft in het verleden gezegd dat  de acties van Gensler opzettelijk zijn. Dit in een poging om de regelgevende jurisdictie van de SEC over deze industrie te laten groeien.

 

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

De opkomst van Metaverse Tokens

Cheval

mrt. 28, 2023

Leestijd: 2 min

*

Wat gebeurt er als Walmart $1 miljard aan Bitcoin koopt?

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Op dit moment heeft Walmart geen aankoop van 1 miljard dollar aan Bitcoins aangekondigd. Echter, de kans is groot dat deze Amerikaanse keten dit op den duur wel gaat doen. Walmart is een enorm groot Amerikaans bedrijf dat een combinatie vormt tussen een detailhandel en een supermarktketen. De keten is ontzettend populair en blijft zichzelf elke keer opnieuw vernieuwen om aan de verwachtingen van de klanten te voldoen.

*

Beleggen in de Bitcoin

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Wanneer mensen voor het eerst over de Bitcoin horen dan is hun reactie vaak vol onbegrip. Velen vragen zich af waarom ze met echt geld zouden gaan investeren in magisch internetgeld waarmee amper betaald kan worden. De Bitcoin lijkt vaak een verzonnen valuta die door niets wordt ondersteund en waarmee men eigenlijk ook nog niet veel kan. De munt heeft een waarde maar deze waarde kan niet geruild worden. Immers, met de Bitcoin kun je nog geen boodschappen doen of een huis kopen. Echter, de Bitcoin is wel degelijk iets waard. Volgens Wences Casares heeft de markt waarde toegekend aan de Bitcoin. De enige vraag die nu nog rest is de vraag hoeveel de Bitcoin dan precies waard is.