Crypto nieuws

  Bank of England: bezorgd over illegaal gebruik crypto betalingen

  admin

  Leestijd: 2 minuten

  *

  Andrew Bailey is vandaag volop in het nieuws. De gouverneur van de Bank of England zegt bezorgd te zijn over de rol die crypto activa spelen bij illegale activiteiten.

  Acceptatie crypto voordeel voor criminelen

  Volgens recente berichten beweerd de gouverneur dat de acceptatie van cryptocurrency ook een voordeel is voor criminelen en oplichters. Bijvoorbeeld als een vorm van betaling.

  Bailey liet daar tijdens een evenement het volgende over weten:

  “Ik ben bang dat de opkomst van digitale betaalmiddelen zoals crypto activa, criminelen van een nieuw en makkelijk betaalmiddel voorziet.”

  Incidentie cijfer stijgt met 30%

  De gecombineerde cryptocurrency market cap heeft onlangs de $ 3 biljoen gepasseerd. Journalist en bekende persoonlijkheid Jim Cramer stelt tevens dat de activa klasse aan “geloofwaardigheid” heeft gewonnen.

  Toch moeten gebruikers worden gewaarschuwd. Zeker na de recente meldingen van cryptocurrency fraude met behulp van Google Ads.  Alleen al in Engeland is fraude met cryptocurrency in 2021 sterk toegenomen.

  Uit rapporten blijkt dat slachtoffers alleen al in de eerste 9 negen maanden van het jaar meer dan $ 200 miljoen verloren. Het incidentie cijfer steeg daardoor met 30%.

  BoE koopt binnenkort ook Bitcoin

  Eerder al heeft Jon Cunliffe aangedrongen op een strenge regelgeving. De vice-gouverneur voor financiële stabiliteit van de Bank of England verklaarde:

  “De crypto wereld begint aansluiting te vinden bij het huidige financiële systeem. De opkomst van spelers is als een hefboomeffect. Het is cruciaal om te vermelden dat dit gebeurt in een grotendeels ongereguleerde ruimte.”

  Ondanks deze waarschuwingen voorspelt commentator Max Keiser dat zelfs de BoE binnenkort Bitcoin zal kopen. Nog voordat de munt stijgt naar $ 1 miljoen.

  Verenigd Koninkrijk moet crypto omarmen

  Philip Hammond merkt in een recent interview op dat cryptocurrencies ook binnen het bedrijfsleven “niet te stoppen” zijn. De voormalige minister van Financiën zegt:

  “Dit gaat gebeuren. Hoogstwaarschijnlijk zijn we nu op een punt beland waarop dit niet meer te stoppen is.”

  Hammond legt uit dat dit weliswaar ontwrichtend zal zijn voor het bestaande financiële systeem. Toch zullen “tokenization” en de “distributed ledger” technologie de komende jaren ook voor voordelen zorgen.

  “De Britse financiële dienstverlening heeft gedijt op innovatie en ontwrichtende verandering. Vaak omdat het in staat is geweest om nieuwe technologieën sneller en effectiever te adopteren.”

  Fantastische kans

  Volgens Hammond is dit voor het Verenigd Koninkrijk een fantastische kans. Voor London is het zelfs een mogelijkheid om een “leider” te kunnen worden.

  Hierbij moet worden opgemerkt dat Hammond de politiek heeft verlaten en zich heeft aangesloten bij Copper. Een in het Verenigd Koninkrijk gevestigde cryptocurrency startup.

  Desondanks suggereren rapporten dat andere Britse parlementariërs nu zwaar geïnvesteerd zijn in de activa klasse. Dat geldt voor zowel huidige als voormalige parlementsleden. Zoals Marcus Fysh en Grant Shapps.

  Zij hebben hun interesse in de industrie in het verleden al bekendgemaakt.

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  SEC onder vuur: rechter betwijfelt juistheid van DEBT Box rechtszaak

  Redactie

  dec. 2, 2023

  Leestijd: 2 min

  Ontwikkelingen in de rechtszaak van de SEC tegen DEBT Box. Rechter Robert Shelby stelt serieuze vragen over de nauwkeurigheid van de beweringen van de SEC.

  *
  Nieuws

  Europese Unie zet grote stap in AI regulatie

  Femke Wassink

  dec. 9, 2023

  Leestijd: 2 min

  Op vrijdag 8 december bereikten onderhandelaars van het Europees Parlement en de Raad een voorlopige overeenkomst over de regels voor het gebruik van kunstmatige intelligentie.

  *
  Nieuws

  Google rolt GPT-4 killer Gemini uit

  Femke Wassink

  dec. 7, 2023

  Leestijd: 2 min

  Google Gemini is hier en de uitrol is een feit. Het AI-model van Google is naar verluidt slimmer en krachtiger dan GPT-4 van OpenAI en biedt ook meerdere functies.