Crypto nieuws

Bank of England: bezorgd over illegaal gebruik crypto betalingen

admin

Leestijd: 2 minuten

*

Andrew Bailey is vandaag volop in het nieuws. De gouverneur van de Bank of England zegt bezorgd te zijn over de rol die crypto activa spelen bij illegale activiteiten.

Acceptatie crypto voordeel voor criminelen

Volgens recente berichten beweerd de gouverneur dat de acceptatie van cryptocurrency ook een voordeel is voor criminelen en oplichters. Bijvoorbeeld als een vorm van betaling.

Bailey liet daar tijdens een evenement het volgende over weten:

“Ik ben bang dat de opkomst van digitale betaalmiddelen zoals crypto activa, criminelen van een nieuw en makkelijk betaalmiddel voorziet.”

Incidentie cijfer stijgt met 30%

De gecombineerde cryptocurrency market cap heeft onlangs de $ 3 biljoen gepasseerd. Journalist en bekende persoonlijkheid Jim Cramer stelt tevens dat de activa klasse aan “geloofwaardigheid” heeft gewonnen.

Toch moeten gebruikers worden gewaarschuwd. Zeker na de recente meldingen van cryptocurrency fraude met behulp van Google Ads.  Alleen al in Engeland is fraude met cryptocurrency in 2021 sterk toegenomen.

Uit rapporten blijkt dat slachtoffers alleen al in de eerste 9 negen maanden van het jaar meer dan $ 200 miljoen verloren. Het incidentie cijfer steeg daardoor met 30%.

BoE koopt binnenkort ook Bitcoin

Eerder al heeft Jon Cunliffe aangedrongen op een strenge regelgeving. De vice-gouverneur voor financiële stabiliteit van de Bank of England verklaarde:

“De crypto wereld begint aansluiting te vinden bij het huidige financiële systeem. De opkomst van spelers is als een hefboomeffect. Het is cruciaal om te vermelden dat dit gebeurt in een grotendeels ongereguleerde ruimte.”

Ondanks deze waarschuwingen voorspelt commentator Max Keiser dat zelfs de BoE binnenkort Bitcoin zal kopen. Nog voordat de munt stijgt naar $ 1 miljoen.

Verenigd Koninkrijk moet crypto omarmen

Philip Hammond merkt in een recent interview op dat cryptocurrencies ook binnen het bedrijfsleven “niet te stoppen” zijn. De voormalige minister van Financiën zegt:

“Dit gaat gebeuren. Hoogstwaarschijnlijk zijn we nu op een punt beland waarop dit niet meer te stoppen is.”

Hammond legt uit dat dit weliswaar ontwrichtend zal zijn voor het bestaande financiële systeem. Toch zullen “tokenization” en de “distributed ledger” technologie de komende jaren ook voor voordelen zorgen.

“De Britse financiële dienstverlening heeft gedijt op innovatie en ontwrichtende verandering. Vaak omdat het in staat is geweest om nieuwe technologieën sneller en effectiever te adopteren.”

Fantastische kans

Volgens Hammond is dit voor het Verenigd Koninkrijk een fantastische kans. Voor London is het zelfs een mogelijkheid om een “leider” te kunnen worden.

Hierbij moet worden opgemerkt dat Hammond de politiek heeft verlaten en zich heeft aangesloten bij Copper. Een in het Verenigd Koninkrijk gevestigde cryptocurrency startup.

Desondanks suggereren rapporten dat andere Britse parlementariërs nu zwaar geïnvesteerd zijn in de activa klasse. Dat geldt voor zowel huidige als voormalige parlementsleden. Zoals Marcus Fysh en Grant Shapps.

Zij hebben hun interesse in de industrie in het verleden al bekendgemaakt.

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Crypto zakelijk kopen

Cheval de Vie

aug. 7, 2022

Leestijd: 2 min

De wereld van crypto is uitgegroeid tot een grote handelsplaats. Veel mensen investeren in crypto en proberen hier een slaatje uit te slaan. Dit geldt voor veel particulieren, maar ook voor bedrijven.

*
Nieuws

Hoe crypto kopen & investeren in crypto?

Cheval de Vie

aug. 7, 2022

Leestijd: 2 min

Hoe crypto kopen & investeren in crypto als een beginner? Waar moet je rekening mee houden en wat zijn handige aandachtspunten en tips?

*
Nieuws

Grote Solana Exploit - Ongoing

*

Robin

aug. 2, 2022

1 minuut

BREAKING: Solana wallets worden geconfronteerd met een voortdurende exploit met tot nu toe meer dan $ 5.000.000 gestolen.