Crypto nieuws

Bank van Mexico wil zijn digitale munt in 2024 lanceren

admin

Leestijd: 2 minuten

*

Steeds meer landen denken na over de uitgifte van een CBDC. Sommigen bevinden zich al in de testfase. Andere landen wegen de voor- en nadelen nog tegen elkaar af.

Banco de México

Ook een ander Latijns-Amerikaans land sluit zich aan bij deze ontwikkeling. Mexico wil zijn digitale munt in 2024 lanceren. 

Het voornemen is op 30 december via Twitter afgekondigd door de Mexicaanse regering. Banco de México wil over 2 jaar een digitale munt uitgeven. Via social media laat de regering weten:

“Banxico meldt dat het in 2024 zijn eigen digitale munt in omloop wil hebben. De nieuwe technologieën en de betaling infrastructuur is van grote waarde om de financiële inclusie in Mexico te bevorderen.”

Crypto geldautomaten

Blockchain vindt het belangrijk om een blik te werpen op de beginnende crypto scène van Mexico. Het rapport stelt dat zo beter wordt begrepen wat de status van de adoptie is. 

“Bitso.com is de toonaangevende exchange. Het biedt contante opnames en stortingen voor bitcoin wallets. Dat kan bij meer dan 140.000 winkels. Deze winkels zijn veranderd in crypto geldautomaten.”

Argusogen

Veel Mexicaanse cryptocurrency gebruikers kijken met argusogen naar de CBDC’s. Een aantal factoren kan hun denkwijze over dit nieuws in de toekomst doen veranderen.

Enkele van die factoren zijn een technische whitepaper en welk platform wordt gebruikt. Ook de privacybescherming en use cases voor CBDC kan de manier van denken veranderen. 

In het rapport van Blockchain wordt ook opgemerkt dat transacties een belangrijke use case zijn voor Mexicanen. Toch richt Banco de México zich vooral op de financiële inclusie. 

Conservatief

Het Mexicaanse leiderschap is conservatief gebleven. Zeker als het gaat om de officiële invoering van de digitale activa. President Andrés Manuel López zei daar afgelopen maand het volgende over:  

“We zijn niet van plan om te veranderen in dat aspect. De orthodoxie in het beheer van de financiën moeten we blijven handhaven. We moeten niet proberen om te innoveren in het financieel beheer.”

De nota van de Banco de México over de geavanceerde betaling technologie kan ook een signaal zijn. Misschien omdat de officiële houding van de regering binnenkort zou kunnen veranderen.

Dit vind je misschien ook leuk

*

Wat gebeurt er als Walmart $1 miljard aan Bitcoin koopt?

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Op dit moment heeft Walmart geen aankoop van 1 miljard dollar aan Bitcoins aangekondigd. Echter, de kans is groot dat deze Amerikaanse keten dit op den duur wel gaat doen. Walmart is een enorm groot Amerikaans bedrijf dat een combinatie vormt tussen een detailhandel en een supermarktketen. De keten is ontzettend populair en blijft zichzelf elke keer opnieuw vernieuwen om aan de verwachtingen van de klanten te voldoen.

*

Beleggen in de Bitcoin

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Wanneer mensen voor het eerst over de Bitcoin horen dan is hun reactie vaak vol onbegrip. Velen vragen zich af waarom ze met echt geld zouden gaan investeren in magisch internetgeld waarmee amper betaald kan worden. De Bitcoin lijkt vaak een verzonnen valuta die door niets wordt ondersteund en waarmee men eigenlijk ook nog niet veel kan. De munt heeft een waarde maar deze waarde kan niet geruild worden. Immers, met de Bitcoin kun je nog geen boodschappen doen of een huis kopen. Echter, de Bitcoin is wel degelijk iets waard. Volgens Wences Casares heeft de markt waarde toegekend aan de Bitcoin. De enige vraag die nu nog rest is de vraag hoeveel de Bitcoin dan precies waard is.

*

Gresham, Thiers en veeleisende betaling in Bitcoins

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Er is een wijdverbreide overtuiging onder Bitcoiners dat hyperbitcoinisatie in de toekomst onvermijdelijk is. In deze toekomst heeft de Bitcoin de drie karakteristieke functies van geld voor onze wereldwijde samenleving vervult. De drie functies zijn: opslag van waarde, ruilmiddel en rekeneenheid. Het enige dat nog moet worden bekeken is hoe en wanneer dit zal gebeuren. Ook is het belangrijk om te onderzoeken of de wetten van Gresham en Thiers betrekking hebben op de wereldwijde adoptie van de Bitcoin als gezond geld.