Crypto nieuws

Bank van Mexico wil zijn digitale munt in 2024 lanceren

admin

Leestijd: 2 minuten

*

Steeds meer landen denken na over de uitgifte van een CBDC. Sommigen bevinden zich al in de testfase. Andere landen wegen de voor- en nadelen nog tegen elkaar af.

Banco de México

Ook een ander Latijns-Amerikaans land sluit zich aan bij deze ontwikkeling. Mexico wil zijn digitale munt in 2024 lanceren. 

Het voornemen is op 30 december via Twitter afgekondigd door de Mexicaanse regering. Banco de México wil over 2 jaar een digitale munt uitgeven. Via social media laat de regering weten:

“Banxico meldt dat het in 2024 zijn eigen digitale munt in omloop wil hebben. De nieuwe technologieën en de betaling infrastructuur is van grote waarde om de financiële inclusie in Mexico te bevorderen.”

Crypto geldautomaten

Blockchain vindt het belangrijk om een blik te werpen op de beginnende crypto scène van Mexico. Het rapport stelt dat zo beter wordt begrepen wat de status van de adoptie is. 

“Bitso.com is de toonaangevende exchange. Het biedt contante opnames en stortingen voor bitcoin wallets. Dat kan bij meer dan 140.000 winkels. Deze winkels zijn veranderd in crypto geldautomaten.”

Argusogen

Veel Mexicaanse cryptocurrency gebruikers kijken met argusogen naar de CBDC’s. Een aantal factoren kan hun denkwijze over dit nieuws in de toekomst doen veranderen.

Enkele van die factoren zijn een technische whitepaper en welk platform wordt gebruikt. Ook de privacybescherming en use cases voor CBDC kan de manier van denken veranderen. 

In het rapport van Blockchain wordt ook opgemerkt dat transacties een belangrijke use case zijn voor Mexicanen. Toch richt Banco de México zich vooral op de financiële inclusie. 

Conservatief

Het Mexicaanse leiderschap is conservatief gebleven. Zeker als het gaat om de officiële invoering van de digitale activa. President Andrés Manuel López zei daar afgelopen maand het volgende over:  

“We zijn niet van plan om te veranderen in dat aspect. De orthodoxie in het beheer van de financiën moeten we blijven handhaven. We moeten niet proberen om te innoveren in het financieel beheer.”

De nota van de Banco de México over de geavanceerde betaling technologie kan ook een signaal zijn. Misschien omdat de officiële houding van de regering binnenkort zou kunnen veranderen.

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Crypto zakelijk kopen

Cheval de Vie

aug. 7, 2022

Leestijd: 2 min

De wereld van crypto is uitgegroeid tot een grote handelsplaats. Veel mensen investeren in crypto en proberen hier een slaatje uit te slaan. Dit geldt voor veel particulieren, maar ook voor bedrijven.

*
Nieuws

Hoe crypto kopen & investeren in crypto?

Cheval de Vie

aug. 7, 2022

Leestijd: 2 min

Hoe crypto kopen & investeren in crypto als een beginner? Waar moet je rekening mee houden en wat zijn handige aandachtspunten en tips?

*
Nieuws

Grote Solana Exploit - Ongoing

*

Robin

aug. 2, 2022

1 minuut

BREAKING: Solana wallets worden geconfronteerd met een voortdurende exploit met tot nu toe meer dan $ 5.000.000 gestolen.