Crypto nieuws

    Bank van Mexico wil zijn digitale munt in 2024 lanceren

    admin

    Leestijd: 2 minuten

    *

    Steeds meer landen denken na over de uitgifte van een CBDC. Sommigen bevinden zich al in de testfase. Andere landen wegen de voor- en nadelen nog tegen elkaar af.

    Banco de México

    Ook een ander Latijns-Amerikaans land sluit zich aan bij deze ontwikkeling. Mexico wil zijn digitale munt in 2024 lanceren. 

    Het voornemen is op 30 december via Twitter afgekondigd door de Mexicaanse regering. Banco de México wil over 2 jaar een digitale munt uitgeven. Via social media laat de regering weten:

    “Banxico meldt dat het in 2024 zijn eigen digitale munt in omloop wil hebben. De nieuwe technologieën en de betaling infrastructuur is van grote waarde om de financiële inclusie in Mexico te bevorderen.”

    Crypto geldautomaten

    Blockchain vindt het belangrijk om een blik te werpen op de beginnende crypto scène van Mexico. Het rapport stelt dat zo beter wordt begrepen wat de status van de adoptie is. 

    “Bitso.com is de toonaangevende exchange. Het biedt contante opnames en stortingen voor bitcoin wallets. Dat kan bij meer dan 140.000 winkels. Deze winkels zijn veranderd in crypto geldautomaten.”

    Argusogen

    Veel Mexicaanse cryptocurrency gebruikers kijken met argusogen naar de CBDC’s. Een aantal factoren kan hun denkwijze over dit nieuws in de toekomst doen veranderen.

    Enkele van die factoren zijn een technische whitepaper en welk platform wordt gebruikt. Ook de privacybescherming en use cases voor CBDC kan de manier van denken veranderen. 

    In het rapport van Blockchain wordt ook opgemerkt dat transacties een belangrijke use case zijn voor Mexicanen. Toch richt Banco de México zich vooral op de financiële inclusie. 

    Conservatief

    Het Mexicaanse leiderschap is conservatief gebleven. Zeker als het gaat om de officiële invoering van de digitale activa. President Andrés Manuel López zei daar afgelopen maand het volgende over:  

    “We zijn niet van plan om te veranderen in dat aspect. De orthodoxie in het beheer van de financiën moeten we blijven handhaven. We moeten niet proberen om te innoveren in het financieel beheer.”

    De nota van de Banco de México over de geavanceerde betaling technologie kan ook een signaal zijn. Misschien omdat de officiële houding van de regering binnenkort zou kunnen veranderen.

    Dit vind je misschien ook leuk

    *
    Nieuws

    Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

    Redactie

    apr. 10, 2024

    Leestijd: 2 min

    EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

    *
    Nieuws

    Bitcoin fees overtreffen Ethereum voor 3 dagen op rij nu halvering nadert

    Redactie

    apr. 19, 2024

    Leestijd: 2 min

    Met de Bitcoin halving op komst halveert ook de fee van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Voor de derde dag op rij zijn de transactiekosten van Bitcoin hoger dan die van Ethereum.

    *
    Nieuws

    Arkham top 5 crypto bezitters omvat $3,5 miljard: 35% is onbereikbaar

    Femke Wassink

    apr. 16, 2024

    Leestijd: 2 min

    Een recente update van het Arkham dashboard werpt licht op de bezittingen van enkele van de rijkste crypto houders ter wereld die hun rijkdom hebben geverifieerd via de blockchain.