Crypto nieuws

  Bank van Mexico wil zijn digitale munt in 2024 lanceren

  admin

  Leestijd: 2 minuten

  *

  Steeds meer landen denken na over de uitgifte van een CBDC. Sommigen bevinden zich al in de testfase. Andere landen wegen de voor- en nadelen nog tegen elkaar af.

  Banco de México

  Ook een ander Latijns-Amerikaans land sluit zich aan bij deze ontwikkeling. Mexico wil zijn digitale munt in 2024 lanceren. 

  Het voornemen is op 30 december via Twitter afgekondigd door de Mexicaanse regering. Banco de México wil over 2 jaar een digitale munt uitgeven. Via social media laat de regering weten:

  “Banxico meldt dat het in 2024 zijn eigen digitale munt in omloop wil hebben. De nieuwe technologieën en de betaling infrastructuur is van grote waarde om de financiële inclusie in Mexico te bevorderen.”

  Crypto geldautomaten

  Blockchain vindt het belangrijk om een blik te werpen op de beginnende crypto scène van Mexico. Het rapport stelt dat zo beter wordt begrepen wat de status van de adoptie is. 

  “Bitso.com is de toonaangevende exchange. Het biedt contante opnames en stortingen voor bitcoin wallets. Dat kan bij meer dan 140.000 winkels. Deze winkels zijn veranderd in crypto geldautomaten.”

  Argusogen

  Veel Mexicaanse cryptocurrency gebruikers kijken met argusogen naar de CBDC’s. Een aantal factoren kan hun denkwijze over dit nieuws in de toekomst doen veranderen.

  Enkele van die factoren zijn een technische whitepaper en welk platform wordt gebruikt. Ook de privacybescherming en use cases voor CBDC kan de manier van denken veranderen. 

  In het rapport van Blockchain wordt ook opgemerkt dat transacties een belangrijke use case zijn voor Mexicanen. Toch richt Banco de México zich vooral op de financiële inclusie. 

  Conservatief

  Het Mexicaanse leiderschap is conservatief gebleven. Zeker als het gaat om de officiële invoering van de digitale activa. President Andrés Manuel López zei daar afgelopen maand het volgende over:  

  “We zijn niet van plan om te veranderen in dat aspect. De orthodoxie in het beheer van de financiën moeten we blijven handhaven. We moeten niet proberen om te innoveren in het financieel beheer.”

  De nota van de Banco de México over de geavanceerde betaling technologie kan ook een signaal zijn. Misschien omdat de officiële houding van de regering binnenkort zou kunnen veranderen.

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  Whale alert: enorme XRP transactie van $33 miljoen

  Redactie

  sep. 2, 2023

  Leestijd: 2 min

  De XRP markt bevindt zich in een achtbaan. Whale Alert, het platform dat alle grote crypto bewegingen in de gaten houdt, heeft een enorme XRP transactie opgemerkt welke een aantal speculaties op gang brengt.

  *
  Nieuws

  SpaceX schrijft $373 miljoen Bitcoin af in 2021 en 2022

  Redactie

  aug. 18, 2023

  Leestijd: 2 min

  SpaceX, het ruimtevaart technologiebedrijf van Musk, heeft in 2021-2022 voor maar liefst $373 miljoen aan Bitcoin afgeschreven.

  *
  Nieuws

  Bitcoin breekt records ondanks prijsdaling

  Redactie

  aug. 23, 2023

  Leestijd: 2 min

  De Bitcoin prijs laat sommigen angstig worden. Toch is het vertrouwen van Bitcoin miners in het netwerk duidelijk zichtbaar.