Crypto nieuws

Banken in Nigeria volgen en markeren cryptocurrency transacties

admin

Leestijd: 2 minuten

*

Nigeria heeft al stappen ondernomen om cryptocurrency transacties van haar inwoners uit te schakelen. Het land gaat echter nog een stapje verder om dit te kunnen bereiken. 

Verdachte bankrekeningen

Nigeriaanse banken gaan de bankrekeningen van burgers volgen en markeren. Dit is bekendgemaakt in de laatste update van de Central Bank of Nigeria (CBN). 

De CBN heeft onlangs een interne memo verstuurd naar commerciële banken. Het verzoek luidt om verdachte bankrekeningen van een waarschuwing te voorzien.

Rekeningen met grote volumes

Het gaat om rekeningen van gebruikers die ervan worden verdacht zich bezig te hebben gehouden met de handel in cryptocurrency.  In de memo word gevraagd om alert te zijn op rekeningen met grote volumes.

Zeker wanneer transacties worden uitgevoerd door personen van 18 tot 30 jaar. Deze rekeningen moeten door medewerkers worden gemarkeerd als frauduleus. Er zijn al twee individuele rekeningen gemarkeerd.

Sancties voor bankmedewerkers

Deze bankrekeningen worden tevens genoemd in een Post-No-Debit richtlijn. Deze wordt uitgegeven door de toezichthouder op het bankwezen. De CBN herhaald zijn standpunt met een waarschuwing:

“Bankmedewerkers die met opzet nalatig zijn in het aangeven van frauduleuze rekeningen voor crypto transacties worden gesanctioneerd. Dit in overeenstemming met de sanctiebepalingen van de bank.”

CBN wil banken beschermen

Deze waarschuwing volgt op de lancering van de e-Naira. De CBN merkt op dat deze stappen worden genomen vanwege veiligheidsvoorschriften. 

Het wil “de bank veilig en beschermd maken tegen de activiteiten van criminelen, georganiseerde bendes, witwassers en financiers van terrorisme.”

Is er sprake van discriminatie?

De interne memo wordt door sommigen als discriminerend beschouwd. Discriminatie van burgers is volgens artikel 42 van de Nigeriaanse grondwet verboden. Ongeacht de reden.

Woordvoerder van de CBN Osita Nwanisobi kwam met een verklaring. Nwanisobi zegt dat banken niet is gevraagd om het verbod op crypto te handhaven op basis van leeftijd of andere vormen van discriminatie.

Daarbij merkte de woordvoerder ook op:

“Onze persverklaring omvat het standpunt van de CBN over deze kwestie.”

 

Dit vind je misschien ook leuk

*

Wat gebeurt er als Walmart $1 miljard aan Bitcoin koopt?

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Op dit moment heeft Walmart geen aankoop van 1 miljard dollar aan Bitcoins aangekondigd. Echter, de kans is groot dat deze Amerikaanse keten dit op den duur wel gaat doen. Walmart is een enorm groot Amerikaans bedrijf dat een combinatie vormt tussen een detailhandel en een supermarktketen. De keten is ontzettend populair en blijft zichzelf elke keer opnieuw vernieuwen om aan de verwachtingen van de klanten te voldoen.

*

Beleggen in de Bitcoin

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Wanneer mensen voor het eerst over de Bitcoin horen dan is hun reactie vaak vol onbegrip. Velen vragen zich af waarom ze met echt geld zouden gaan investeren in magisch internetgeld waarmee amper betaald kan worden. De Bitcoin lijkt vaak een verzonnen valuta die door niets wordt ondersteund en waarmee men eigenlijk ook nog niet veel kan. De munt heeft een waarde maar deze waarde kan niet geruild worden. Immers, met de Bitcoin kun je nog geen boodschappen doen of een huis kopen. Echter, de Bitcoin is wel degelijk iets waard. Volgens Wences Casares heeft de markt waarde toegekend aan de Bitcoin. De enige vraag die nu nog rest is de vraag hoeveel de Bitcoin dan precies waard is.

*

Gresham, Thiers en veeleisende betaling in Bitcoins

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Er is een wijdverbreide overtuiging onder Bitcoiners dat hyperbitcoinisatie in de toekomst onvermijdelijk is. In deze toekomst heeft de Bitcoin de drie karakteristieke functies van geld voor onze wereldwijde samenleving vervult. De drie functies zijn: opslag van waarde, ruilmiddel en rekeneenheid. Het enige dat nog moet worden bekeken is hoe en wanneer dit zal gebeuren. Ook is het belangrijk om te onderzoeken of de wetten van Gresham en Thiers betrekking hebben op de wereldwijde adoptie van de Bitcoin als gezond geld.