Crypto nieuws

Banken in Nigeria volgen en markeren cryptocurrency transacties

admin

Leestijd: 2 minuten

*

Nigeria heeft al stappen ondernomen om cryptocurrency transacties van haar inwoners uit te schakelen. Het land gaat echter nog een stapje verder om dit te kunnen bereiken. 

Verdachte bankrekeningen

Nigeriaanse banken gaan de bankrekeningen van burgers volgen en markeren. Dit is bekendgemaakt in de laatste update van de Central Bank of Nigeria (CBN). 

De CBN heeft onlangs een interne memo verstuurd naar commerciële banken. Het verzoek luidt om verdachte bankrekeningen van een waarschuwing te voorzien.

Rekeningen met grote volumes

Het gaat om rekeningen van gebruikers die ervan worden verdacht zich bezig te hebben gehouden met de handel in cryptocurrency.  In de memo word gevraagd om alert te zijn op rekeningen met grote volumes.

Zeker wanneer transacties worden uitgevoerd door personen van 18 tot 30 jaar. Deze rekeningen moeten door medewerkers worden gemarkeerd als frauduleus. Er zijn al twee individuele rekeningen gemarkeerd.

Sancties voor bankmedewerkers

Deze bankrekeningen worden tevens genoemd in een Post-No-Debit richtlijn. Deze wordt uitgegeven door de toezichthouder op het bankwezen. De CBN herhaald zijn standpunt met een waarschuwing:

“Bankmedewerkers die met opzet nalatig zijn in het aangeven van frauduleuze rekeningen voor crypto transacties worden gesanctioneerd. Dit in overeenstemming met de sanctiebepalingen van de bank.”

CBN wil banken beschermen

Deze waarschuwing volgt op de lancering van de e-Naira. De CBN merkt op dat deze stappen worden genomen vanwege veiligheidsvoorschriften. 

Het wil “de bank veilig en beschermd maken tegen de activiteiten van criminelen, georganiseerde bendes, witwassers en financiers van terrorisme.”

Is er sprake van discriminatie?

De interne memo wordt door sommigen als discriminerend beschouwd. Discriminatie van burgers is volgens artikel 42 van de Nigeriaanse grondwet verboden. Ongeacht de reden.

Woordvoerder van de CBN Osita Nwanisobi kwam met een verklaring. Nwanisobi zegt dat banken niet is gevraagd om het verbod op crypto te handhaven op basis van leeftijd of andere vormen van discriminatie.

Daarbij merkte de woordvoerder ook op:

“Onze persverklaring omvat het standpunt van de CBN over deze kwestie.”

 

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Crypto zakelijk kopen

Cheval de Vie

aug. 7, 2022

Leestijd: 2 min

De wereld van crypto is uitgegroeid tot een grote handelsplaats. Veel mensen investeren in crypto en proberen hier een slaatje uit te slaan. Dit geldt voor veel particulieren, maar ook voor bedrijven.

*
Nieuws

Hoe crypto kopen & investeren in crypto?

Cheval de Vie

aug. 7, 2022

Leestijd: 2 min

Hoe crypto kopen & investeren in crypto als een beginner? Waar moet je rekening mee houden en wat zijn handige aandachtspunten en tips?

*
Nieuws

Grote Solana Exploit - Ongoing

*

Robin

aug. 2, 2022

1 minuut

BREAKING: Solana wallets worden geconfronteerd met een voortdurende exploit met tot nu toe meer dan $ 5.000.000 gestolen.