Crypto nieuws

  Bankman-Fried had geplande meeting met Bill Clinton vlak voor crash FTX

  Redactie

  2023-10-18

  Leestijd: 2 minuten

  *

  Uit recente onthullingen blijkt dat Sam Bankman-Fried in september 2022 een reeks high-profile ontmoetingen had. Dat is slechts enkele weken voor de dramatische ondergang van de exchange.

  Clinton, Hochul en Adams

  Onder de elite die ingepland stonden voor een meeting, bevonden zich voormalig president Bill Clinton, gouverneur van New York Kathy Hochul en burgemeester van New York City, Eric Adams.

  De meetings kwamen aan het licht tijdens een getuigenis van een FBI agent afgelopen dinsdag. Dat gebeurde tijdens de lopende strafzaak tegen Bankman-Fried.

  Inhoud agenda SBF onthult

  Richard Busick is een special agent van het Cellular Analysis Survey Team van de FBI. Hij onthulde dat de agenda van Bankman-Fried in de aanloop naar de crash vol stond met afspraken met machtige figuren.

  Via een grondige analyse van mobiele telefoongegevens en e-mails kwam een bijzonder drukke septembermaand voor Bankman-Fried naar voren. De analyse werd uitgevoerd door het Department of Justice.

  Dineren bij Capital Grille aan East 42nd Street

  Bankman-Fried zou op 20 september een ontmoeting hebben gehad met Bill Clinton. Dat zou moeten gebeuren in een Hilton hotel in New York City. Op 16 september zou Bankman-Fried dineren met gouverneur Kathy Hochul.

  De afspraak stond gepland in restaurant Capital Grille aan de East 42nd Street. Zijn connecties waren niet beperkt tot Amerikaanse bodem. Uit de gegevens kwamen nog meer afspraken van Bankman-Fried naar voren.

  Zo zou de voormalig CEO van FTX ook ontmoetingen hebben met de Saoedische minister van investeringen Khalid A. Al-Falih en bin Othman Al-Rumayyan. Dit is de voorzitter van het Saoedi staatsbedrijf Saudi Aramco.

  Verwerven politieke invloed

  Wat er besproken tijdens deze meetings besproken zou worden of waarom ze plaatsvonden blijft vooralsnog onbekend. Eerdere onthullingen van Nishad Singh duiden op pogingen om politieke invloed te verwerven.

  Dat maakte het voormalige Hoofd Engineering bij FTX deze week bekend in de rechtszaal. Het is tevens een thema dat prominent naar voren komt in het nieuwe boek van Michael Lewis "Going Infinite."

  Resume

  FTX maakte begin november 2022 een liquiditeitscrisis door. Op 11 november werd het faillissement aangevraagd. Een maand later werd Bankman-Fried door een Amerikaanse jury aangeklaagd voor fraude.

  Daarna werd de voormalig CEO van FTX op de Bahama's gearresteerd en uitgeleverd aan de VS. Rond dezelfde tijd bekenden Caroline Ellison van Alameda Research en Gary Wang van FTX schuld aan fraude aanklachten.

  Ook Nishad Singh bekende 2 maanden later schuld. Alle 3 hebben getuigd als getuigen van de aanklager tijdens het lopende proces tegen Sam Bankman-Fried in New York.

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  SEC onder vuur: rechter betwijfelt juistheid van DEBT Box rechtszaak

  Redactie

  dec. 2, 2023

  Leestijd: 2 min

  Ontwikkelingen in de rechtszaak van de SEC tegen DEBT Box. Rechter Robert Shelby stelt serieuze vragen over de nauwkeurigheid van de beweringen van de SEC.

  *
  Nieuws

  Crypto.com maakt per ongeluk 10,5 miljoen AUD over naar koppel uit Melbourne: rechtszaak volgt

  Redactie

  sep. 24, 2023

  Leestijd: 2 min

  In een opzienbarende zaak hebben Thevamanogari Manivel en Jatinder Singh uit Melbourne per ongeluk een astronomisch bedrag van 10,5 miljoen Australische dollars of 6,5 miljoen euro ontvangen van Crypto.com.

  *
  Nieuws

  Bitcoin breekt door $41K terwijl goudprijs nieuwe recordhoogte bereikt

  Redactie

  dec. 4, 2023

  Leestijd: 2 min

  Bitcoin komt voor het eerst sinds 19 maanden boven de $41.000 uit. De crypto munt laat een parallelle stijging met goud zien. Het edelmetaal bereikt een historisch hoogtepunt.