Crypto nieuws

Bankman-Fried had geplande meeting met Bill Clinton vlak voor crash FTX

Redactie

2023-10-18

Leestijd: 2 minuten

*

Uit recente onthullingen blijkt dat Sam Bankman-Fried in september 2022 een reeks high-profile ontmoetingen had. Dat is slechts enkele weken voor de dramatische ondergang van de exchange.

Clinton, Hochul en Adams

Onder de elite die ingepland stonden voor een meeting, bevonden zich voormalig president Bill Clinton, gouverneur van New York Kathy Hochul en burgemeester van New York City, Eric Adams.

De meetings kwamen aan het licht tijdens een getuigenis van een FBI agent afgelopen dinsdag. Dat gebeurde tijdens de lopende strafzaak tegen Bankman-Fried.

Inhoud agenda SBF onthult

Richard Busick is een special agent van het Cellular Analysis Survey Team van de FBI. Hij onthulde dat de agenda van Bankman-Fried in de aanloop naar de crash vol stond met afspraken met machtige figuren.

Via een grondige analyse van mobiele telefoongegevens en e-mails kwam een bijzonder drukke septembermaand voor Bankman-Fried naar voren. De analyse werd uitgevoerd door het Department of Justice.

Dineren bij Capital Grille aan East 42nd Street

Bankman-Fried zou op 20 september een ontmoeting hebben gehad met Bill Clinton. Dat zou moeten gebeuren in een Hilton hotel in New York City. Op 16 september zou Bankman-Fried dineren met gouverneur Kathy Hochul.

De afspraak stond gepland in restaurant Capital Grille aan de East 42nd Street. Zijn connecties waren niet beperkt tot Amerikaanse bodem. Uit de gegevens kwamen nog meer afspraken van Bankman-Fried naar voren.

Zo zou de voormalig CEO van FTX ook ontmoetingen hebben met de Saoedische minister van investeringen Khalid A. Al-Falih en bin Othman Al-Rumayyan. Dit is de voorzitter van het Saoedi staatsbedrijf Saudi Aramco.

Verwerven politieke invloed

Wat er besproken tijdens deze meetings besproken zou worden of waarom ze plaatsvonden blijft vooralsnog onbekend. Eerdere onthullingen van Nishad Singh duiden op pogingen om politieke invloed te verwerven.

Dat maakte het voormalige Hoofd Engineering bij FTX deze week bekend in de rechtszaal. Het is tevens een thema dat prominent naar voren komt in het nieuwe boek van Michael Lewis "Going Infinite."

Resume

FTX maakte begin november 2022 een liquiditeitscrisis door. Op 11 november werd het faillissement aangevraagd. Een maand later werd Bankman-Fried door een Amerikaanse jury aangeklaagd voor fraude.

Daarna werd de voormalig CEO van FTX op de Bahama's gearresteerd en uitgeleverd aan de VS. Rond dezelfde tijd bekenden Caroline Ellison van Alameda Research en Gary Wang van FTX schuld aan fraude aanklachten.

Ook Nishad Singh bekende 2 maanden later schuld. Alle 3 hebben getuigd als getuigen van de aanklager tijdens het lopende proces tegen Sam Bankman-Fried in New York.

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

Redactie

apr. 10, 2024

Leestijd: 2 min

EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

*
Nieuws

Bitcoin fees overtreffen Ethereum voor 3 dagen op rij nu halvering nadert

Redactie

apr. 19, 2024

Leestijd: 2 min

Met de Bitcoin halving op komst halveert ook de fee van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Voor de derde dag op rij zijn de transactiekosten van Bitcoin hoger dan die van Ethereum.

*
Nieuws

Bitcoin halvering 2024 is een feit

Femke Wassink

apr. 20, 2024

Leestijd: 2 min

Het vierde halvering evenement in de geschiedenis van Bitcoin is een feit. De beloning voor miners is hiermee gehalveerd van 6.25 BTC naar 3.125 BTC per gemijnd blok.