Crypto nieuws

Base Network door het dak: bijna 2 miljoen transacties op één dag

Redactie

2023-09-17

Leestijd: 2 minuten

*

Base Network vliegt door het dak. Op 14 september wist het layer-2 netwerk maar liefst 1,88 miljoen transacties te verwerken. Maar de blockchain moet BSC en Polygon nog als zijn meerdere erkennen.

Base Network breekt eigen record

Base is een zogenaamd layer-2 netwerk. Dat betekent dat het bovenop een bestaande blockchain draait om de prestaties te verbeteren. Het nieuwe record overtreft hun vorige hoogtepunt van 1,41 miljoen transacties op 21 augustus.

Een goede prestatie voor een netwerk dat pas in diezelfde maand officieel werd gelanceerd. Ter vergelijking: Optimism en Arbitrum, twee andere layer-2 netwerken, hadden op dezelfde dag samen slechts 878,000 transacties.

Polygon en BSC nog niet voorbij

Ondanks dit opmerkelijke nieuws moet Base nog een paar rivalen voor zich dulden. Op de dag van het record had Polygon 2,1 miljoen transacties en BNB Smart Chain (BSC) zelfs 3,1 miljoen. het verschil in dagelijks actieve gebruikers valt wel op.

Op het hoogtepunt in augustus trok Base 136.000 dagelijkse gebruikers. Dit cijfer is nu gedaald naar ongeveer 86.000.

Succesvolle lancering

Base werd officieel gelanceerd op 9 augustus. Met het netwerk kunnen gebruikers onder meer tokens ruilen, liquiditeit bieden en zelfs NFT's maken. Al sinds de lancering is Base enorm populair in de crypto gemeenschap.

Op 6 september werden er meer dan 700.000 NFT's gemaakt door meer dan 268.000 unieke wallets. Gedurende de eerste twee weken werd er voor meer dan $242 miljoen aan crypto assets naar de blockchain overgebracht.

Dagelijks waren er 130.000 unieke wallets die het netwerk gebruikten. Hoewel Base Network een indrukwekkende groei doormaakt, heeft het nog een weg te gaan om de giganten zoals Polygon en BSC bij te benen.

Toekomst voor Base Network

De toekomst van Base zorgt voor verdeeldheid onder experts. Het netwerk heeft indrukwekkende cijfers laten zien sinds de lancering. Maar zoals bij elke technologie zijn er risico's en uitdagingen. Zeker op het gebied van adoptie en schaalbaarheid.

De belangrijkste factor voor het succes van een blockchain netwerk is schaalbaarheid. Dit zegt iets over hoe goed een systeem kan omgaan met een toename van gebruikers en transacties zonder aan efficiëntie in te boeten.

Base Network heeft bewezen dat het grote volumes aankan, maar moet nog laten zien dat het duurzaam kan schalen. Het netwerk heeft al veel buzz gecreëerd, maar moet deze dynamiek behouden om in de race te blijven.

Toepassingen en partnerships

Het echte nut van een blockchain netwerk wordt duidelijk door de applicaties en partnerschappen die het aangaat. Tot nu toe heeft Base een scala aan functies aangeboden zoals token bridging en het minten van NFT's.

Toekomstige samenwerkingen en use-cases zullen essentieel zijn om het netwerk op de kaart te zetten. Hoewel Base de concurrentie met zwaargewichten als Polygon en BSC nog niet volledig aankan, zijn de vooruitzichten veelbelovend.

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

Redactie

apr. 10, 2024

Leestijd: 2 min

EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

*
Nieuws

Bitcoin fees overtreffen Ethereum voor 3 dagen op rij nu halvering nadert

Redactie

apr. 19, 2024

Leestijd: 2 min

Met de Bitcoin halving op komst halveert ook de fee van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Voor de derde dag op rij zijn de transactiekosten van Bitcoin hoger dan die van Ethereum.

*
Nieuws

Bitcoin halvering 2024 is een feit

Femke Wassink

apr. 20, 2024

Leestijd: 2 min

Het vierde halvering evenement in de geschiedenis van Bitcoin is een feit. De beloning voor miners is hiermee gehalveerd van 6.25 BTC naar 3.125 BTC per gemijnd blok.