Crypto nieuws

  Base Network door het dak: bijna 2 miljoen transacties op één dag

  Redactie

  2023-09-17

  Leestijd: 2 minuten

  *

  Base Network vliegt door het dak. Op 14 september wist het layer-2 netwerk maar liefst 1,88 miljoen transacties te verwerken. Maar de blockchain moet BSC en Polygon nog als zijn meerdere erkennen.

  Base Network breekt eigen record

  Base is een zogenaamd layer-2 netwerk. Dat betekent dat het bovenop een bestaande blockchain draait om de prestaties te verbeteren. Het nieuwe record overtreft hun vorige hoogtepunt van 1,41 miljoen transacties op 21 augustus.

  Een goede prestatie voor een netwerk dat pas in diezelfde maand officieel werd gelanceerd. Ter vergelijking: Optimism en Arbitrum, twee andere layer-2 netwerken, hadden op dezelfde dag samen slechts 878,000 transacties.

  Polygon en BSC nog niet voorbij

  Ondanks dit opmerkelijke nieuws moet Base nog een paar rivalen voor zich dulden. Op de dag van het record had Polygon 2,1 miljoen transacties en BNB Smart Chain (BSC) zelfs 3,1 miljoen. het verschil in dagelijks actieve gebruikers valt wel op.

  Op het hoogtepunt in augustus trok Base 136.000 dagelijkse gebruikers. Dit cijfer is nu gedaald naar ongeveer 86.000.

  Succesvolle lancering

  Base werd officieel gelanceerd op 9 augustus. Met het netwerk kunnen gebruikers onder meer tokens ruilen, liquiditeit bieden en zelfs NFT's maken. Al sinds de lancering is Base enorm populair in de crypto gemeenschap.

  Op 6 september werden er meer dan 700.000 NFT's gemaakt door meer dan 268.000 unieke wallets. Gedurende de eerste twee weken werd er voor meer dan $242 miljoen aan crypto assets naar de blockchain overgebracht.

  Dagelijks waren er 130.000 unieke wallets die het netwerk gebruikten. Hoewel Base Network een indrukwekkende groei doormaakt, heeft het nog een weg te gaan om de giganten zoals Polygon en BSC bij te benen.

  Toekomst voor Base Network

  De toekomst van Base zorgt voor verdeeldheid onder experts. Het netwerk heeft indrukwekkende cijfers laten zien sinds de lancering. Maar zoals bij elke technologie zijn er risico's en uitdagingen. Zeker op het gebied van adoptie en schaalbaarheid.

  De belangrijkste factor voor het succes van een blockchain netwerk is schaalbaarheid. Dit zegt iets over hoe goed een systeem kan omgaan met een toename van gebruikers en transacties zonder aan efficiëntie in te boeten.

  Base Network heeft bewezen dat het grote volumes aankan, maar moet nog laten zien dat het duurzaam kan schalen. Het netwerk heeft al veel buzz gecreëerd, maar moet deze dynamiek behouden om in de race te blijven.

  Toepassingen en partnerships

  Het echte nut van een blockchain netwerk wordt duidelijk door de applicaties en partnerschappen die het aangaat. Tot nu toe heeft Base een scala aan functies aangeboden zoals token bridging en het minten van NFT's.

  Toekomstige samenwerkingen en use-cases zullen essentieel zijn om het netwerk op de kaart te zetten. Hoewel Base de concurrentie met zwaargewichten als Polygon en BSC nog niet volledig aankan, zijn de vooruitzichten veelbelovend.

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  Whale alert: enorme XRP transactie van $33 miljoen

  Redactie

  sep. 2, 2023

  Leestijd: 2 min

  De XRP markt bevindt zich in een achtbaan. Whale Alert, het platform dat alle grote crypto bewegingen in de gaten houdt, heeft een enorme XRP transactie opgemerkt welke een aantal speculaties op gang brengt.

  *
  Nieuws

  SpaceX schrijft $373 miljoen Bitcoin af in 2021 en 2022

  Redactie

  aug. 18, 2023

  Leestijd: 2 min

  SpaceX, het ruimtevaart technologiebedrijf van Musk, heeft in 2021-2022 voor maar liefst $373 miljoen aan Bitcoin afgeschreven.

  *
  Nieuws

  Bitcoin breekt records ondanks prijsdaling

  Redactie

  aug. 23, 2023

  Leestijd: 2 min

  De Bitcoin prijs laat sommigen angstig worden. Toch is het vertrouwen van Bitcoin miners in het netwerk duidelijk zichtbaar.