Crypto nieuws

  Belangstelling voor Ethereum Name Service bereikt een record

  Admin

  Leestijd: 2 minuten

  *

  De Ethereum Name Service beleeft zijn beste maand ooit voor wat betreft registraties en inkomsten. Mede dankzij het bewustzijn van de gemeenschap én de lage gaskosten.

  Records verbrijzelt

  De laatste statistieken gaan over het aantal nieuwe registraties en de verlengingen van bestaande domeinen. De belangstelling voor ENS verbrijzelt alle eerdere records.

  Nick Johnson post de statistieken voor de Web3 domein service. De hoofdontwikkelaar bij Ethereum Name Service zegt dat de cijfers op het punt staan om alle records te verbreken. 

  All-time high

  Johnson zegt dat de bestaande cijfers de all-time-high score al hebben bereikt. De enorme vraag naar ENS domeinen draagt hier ook aan bij. Dat terwijl de maand mei nog zeker één week duurt. 

  Het is een plek waar mensen gedeelde gemeenschappen kunnen vormen. Zonder dat ze daarbij last hebben van een vooraf opgelegde en overkoepelende structuur. 

  Voor de domein dienst levert dit verbluffende resultaten op. Daartoe laat Nick Johnson weten:

  "ENS bereikt een kritische massa van bewustzijn en adoptie. De meeste ENS namen worden door wallets ondersteunt. De bruikbaarheid factor is dus  significant."

  Blockchain protocol

  ENS is een open-source blockchain protocol. Het protocol is opgericht in 2017. Hiermee kunnen gebruikers een digitale identiteit toekennen aan hun Ethereum wallet. 

  Elke naam is een niet-fungibele token of NFT die eindigt op .eth. Deze fungeert als een adres, een cryptografische hash of een website URL.

  3.165,85 ETH

  De statistieken tonen aan dat er sprake is van 304.968 nieuwe registraties en 13.260 verlengingen. Tot nu toe bedragen de inkomsten 3.165,85 ETH.

  Johnson zegt ook dat de lage gaskosten impact hebben op de hogere onboarding en vernieuwing percentages. De kosten voor een transactie op Ethereum zijn 22 GWEI. Dit heeft een waarde van ongeveer $ 0,92. 

  Tijdens hoog volume periodes kunnen de kosten hoger zijn dan $50. Dit kan mensen afschrikken waardoor het netwerk alleen voor nood wordt gebruikt. In een reactie zegt Nick Johnson het volgende:

  "Je kunt een ENS naam van 5 karakters voor $5 een jaar registreren. De hoge gas kosten kunnen dit vermeerderen. De prijzen hebben een grote impact op de betaalbaarheid.” 

  10K Club

  Sinds april van dit jaar neemt de belangstelling voor ENS domeinen toe. Zeker als social clubs zoals de 10K Club binnen ENS in de belangstelling komen. 

  De 10K Club wordt gevormd door eigenaren van ENS-domeinen. Ze zijn genummerd van 0 tot en met 9999. Zowel nieuwe registraties als verlengingen zijn sindsdien bijna verdubbeld.

  Plannen in de DAO

  De record inkomsten van ENS en de daling van de markt leiden tot plannen in de DAO. Ze willen geld reserveren om een verdere ontwikkeling mogelijk te maken. 

  Johnson verklaart dat de inkomsten bestemd zijn voor de financiering en ontwikkeling voor de onbepaalde toekomst. Het project draagt bij aan het doorstaan van de marktvolatiliteit.

  "Met de garantie tegen markteffecten kunnen extra fondsen vrijer worden gebruikt. Zeker om het ecosysteem te helpen groeien."

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  Whale alert: enorme XRP transactie van $33 miljoen

  Redactie

  sep. 2, 2023

  Leestijd: 2 min

  De XRP markt bevindt zich in een achtbaan. Whale Alert, het platform dat alle grote crypto bewegingen in de gaten houdt, heeft een enorme XRP transactie opgemerkt welke een aantal speculaties op gang brengt.

  *
  Nieuws

  SpaceX schrijft $373 miljoen Bitcoin af in 2021 en 2022

  Redactie

  aug. 18, 2023

  Leestijd: 2 min

  SpaceX, het ruimtevaart technologiebedrijf van Musk, heeft in 2021-2022 voor maar liefst $373 miljoen aan Bitcoin afgeschreven.

  *
  Nieuws

  Bitcoin breekt records ondanks prijsdaling

  Redactie

  aug. 23, 2023

  Leestijd: 2 min

  De Bitcoin prijs laat sommigen angstig worden. Toch is het vertrouwen van Bitcoin miners in het netwerk duidelijk zichtbaar.