Crypto nieuws

Belangstelling voor Ethereum Name Service bereikt een record

Admin

Leestijd: 2 minuten

*

De Ethereum Name Service beleeft zijn beste maand ooit voor wat betreft registraties en inkomsten. Mede dankzij het bewustzijn van de gemeenschap én de lage gaskosten.

Records verbrijzelt

De laatste statistieken gaan over het aantal nieuwe registraties en de verlengingen van bestaande domeinen. De belangstelling voor ENS verbrijzelt alle eerdere records.

Nick Johnson post de statistieken voor de Web3 domein service. De hoofdontwikkelaar bij Ethereum Name Service zegt dat de cijfers op het punt staan om alle records te verbreken. 

All-time high

Johnson zegt dat de bestaande cijfers de all-time-high score al hebben bereikt. De enorme vraag naar ENS domeinen draagt hier ook aan bij. Dat terwijl de maand mei nog zeker één week duurt. 

Het is een plek waar mensen gedeelde gemeenschappen kunnen vormen. Zonder dat ze daarbij last hebben van een vooraf opgelegde en overkoepelende structuur. 

Voor de domein dienst levert dit verbluffende resultaten op. Daartoe laat Nick Johnson weten:

"ENS bereikt een kritische massa van bewustzijn en adoptie. De meeste ENS namen worden door wallets ondersteunt. De bruikbaarheid factor is dus  significant."

Blockchain protocol

ENS is een open-source blockchain protocol. Het protocol is opgericht in 2017. Hiermee kunnen gebruikers een digitale identiteit toekennen aan hun Ethereum wallet. 

Elke naam is een niet-fungibele token of NFT die eindigt op .eth. Deze fungeert als een adres, een cryptografische hash of een website URL.

3.165,85 ETH

De statistieken tonen aan dat er sprake is van 304.968 nieuwe registraties en 13.260 verlengingen. Tot nu toe bedragen de inkomsten 3.165,85 ETH.

Johnson zegt ook dat de lage gaskosten impact hebben op de hogere onboarding en vernieuwing percentages. De kosten voor een transactie op Ethereum zijn 22 GWEI. Dit heeft een waarde van ongeveer $ 0,92. 

Tijdens hoog volume periodes kunnen de kosten hoger zijn dan $50. Dit kan mensen afschrikken waardoor het netwerk alleen voor nood wordt gebruikt. In een reactie zegt Nick Johnson het volgende:

"Je kunt een ENS naam van 5 karakters voor $5 een jaar registreren. De hoge gas kosten kunnen dit vermeerderen. De prijzen hebben een grote impact op de betaalbaarheid.” 

10K Club

Sinds april van dit jaar neemt de belangstelling voor ENS domeinen toe. Zeker als social clubs zoals de 10K Club binnen ENS in de belangstelling komen. 

De 10K Club wordt gevormd door eigenaren van ENS-domeinen. Ze zijn genummerd van 0 tot en met 9999. Zowel nieuwe registraties als verlengingen zijn sindsdien bijna verdubbeld.

Plannen in de DAO

De record inkomsten van ENS en de daling van de markt leiden tot plannen in de DAO. Ze willen geld reserveren om een verdere ontwikkeling mogelijk te maken. 

Johnson verklaart dat de inkomsten bestemd zijn voor de financiering en ontwikkeling voor de onbepaalde toekomst. Het project draagt bij aan het doorstaan van de marktvolatiliteit.

"Met de garantie tegen markteffecten kunnen extra fondsen vrijer worden gebruikt. Zeker om het ecosysteem te helpen groeien."

Dit vind je misschien ook leuk

*

Wat gebeurt er als Walmart $1 miljard aan Bitcoin koopt?

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Op dit moment heeft Walmart geen aankoop van 1 miljard dollar aan Bitcoins aangekondigd. Echter, de kans is groot dat deze Amerikaanse keten dit op den duur wel gaat doen. Walmart is een enorm groot Amerikaans bedrijf dat een combinatie vormt tussen een detailhandel en een supermarktketen. De keten is ontzettend populair en blijft zichzelf elke keer opnieuw vernieuwen om aan de verwachtingen van de klanten te voldoen.

*

Beleggen in de Bitcoin

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Wanneer mensen voor het eerst over de Bitcoin horen dan is hun reactie vaak vol onbegrip. Velen vragen zich af waarom ze met echt geld zouden gaan investeren in magisch internetgeld waarmee amper betaald kan worden. De Bitcoin lijkt vaak een verzonnen valuta die door niets wordt ondersteund en waarmee men eigenlijk ook nog niet veel kan. De munt heeft een waarde maar deze waarde kan niet geruild worden. Immers, met de Bitcoin kun je nog geen boodschappen doen of een huis kopen. Echter, de Bitcoin is wel degelijk iets waard. Volgens Wences Casares heeft de markt waarde toegekend aan de Bitcoin. De enige vraag die nu nog rest is de vraag hoeveel de Bitcoin dan precies waard is.

*

Gresham, Thiers en veeleisende betaling in Bitcoins

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Er is een wijdverbreide overtuiging onder Bitcoiners dat hyperbitcoinisatie in de toekomst onvermijdelijk is. In deze toekomst heeft de Bitcoin de drie karakteristieke functies van geld voor onze wereldwijde samenleving vervult. De drie functies zijn: opslag van waarde, ruilmiddel en rekeneenheid. Het enige dat nog moet worden bekeken is hoe en wanneer dit zal gebeuren. Ook is het belangrijk om te onderzoeken of de wetten van Gresham en Thiers betrekking hebben op de wereldwijde adoptie van de Bitcoin als gezond geld.