Investeren

  Beleggen in de Bitcoin

  Robin Plus

  Leestijd: 2 minuten

  *

  Wanneer mensen voor het eerst over de Bitcoin horen dan is hun reactie vaak vol onbegrip. Velen vragen zich af waarom ze met echt geld zouden gaan investeren in magisch internetgeld waarmee amper betaald kan worden. De Bitcoin lijkt vaak een verzonnen valuta die door niets wordt ondersteund en waarmee men eigenlijk ook nog niet veel kan. De munt heeft een waarde maar deze waarde kan niet geruild worden. Immers, met de Bitcoin kun je nog geen boodschappen doen of een huis kopen. Echter, de Bitcoin is wel degelijk iets waard. Volgens Wences Casares heeft de markt waarde toegekend aan de Bitcoin. De enige vraag die nu nog rest is de vraag hoeveel de Bitcoin dan precies waard is.

  De laatste tijd is de Bitcoin enorm gestegen in populariteit. Deze stijging heeft er voor gezorgd dat de waarde van deze valuta enorm is toegenomen. Vele beleggers balen daarom ook dat zij in eerste instantie zo twijfelden aan de toekomst van deze valuta. De meeste Bitcoiners hebben slechts een klein deel van hun activa belegt en hebben daardoor de boot gemist wat betreft het ontvangen van enorme winsten. Maar waarom was of is de Bitcoin eigenlijk zo’n goede investering? De reden hiervoor heeft te maken met een aantal belangrijke drijfveren van de Bitcoin.

  De bevolkingssamenstelling

  Millennials zijn de grootste generatie in de Verenigde Staten en gaan nu hun eerste verdienjaren in. Deze generatie keek toe tijdens de Grote Financiële Crisis toen hun ouders hun baan en huis verloren. Uit een Facebook-enquête bleek dat 92 procent van hen banken wantrouwt, maar dat ze van de Bitcoin houden. Een enquête heeft aangetoond dat 20 procent van hen nu de Bitcoin bezit, en meer zullen waarschijnlijk de Bitcoin kopen in de toekomst. Iedereen met kinderen van vandaag kan zien dat jongeren digitaal vastgoed net zo waarderen als, of zelfs meer dan, onroerend goed. Een toekomstige stijging van de vraag naar de Bitcoin zal de prijs weer doen stijgen. Juist daarom is het verstandig om nu in de Bitcoin te investeren. Immers, de prijs is nu lager. Op deze manier gaan jouw cryptomunten je winst opleveren in de toekomst.

  Institutionele adoptie

  Niet alle adoptie is gelijk gemaakt. De kleine bedragen die de Retail in de Bitcoin heeft geïnvesteerd, zullen verbleken in vergelijking met de bedragen waarmee betrokken institutionele beleggers handelen op de cryptomarkt. MassMutualen Tesla zijn nog maar het begin. De Bitcoin is om verschillende redenen een ideale institutionele investering.

  Ten eerste is het een potentiële waarde opslag als goud 2.0. Ten tweede is het een technisch adoptiespel met asymmetrische rendementen waardoor het investeren in deze cryptomunt veel winst kan opleveren. Ten derde zit er een speltheorie achter deze spraakmakende investeringen. Elk van deze grote spelers die binnenkomt creëert een media-plons, legitimeert het netwerk en verhoogt de prijs totdat de Bitcoin een saaie en veilige activa wordt. Wanneer grote bedrijven gaan investeren in de Bitcoin dan kunnen andere bedrijven niet achterblijven. Immers, als zij achterblijven is de kans groot dat zij hun positie op de markt verliezen. Op deze manier zullen er steeds meer grote investeerders Bitcoins gaan bezitten.

  Inflatoire omgeving

  Dit is waar de Bitcoin echt zou schitteren. Een periode van jaren ’70-achtige inflatie (hoge enkele cijfers) zou de Bitcoin, de moeilijkste asset ter wereld, volledig valideren als een wereldwijde waarde opslag. Terwijl fiat wordt afgedrukt en uitgegeven, marcheert de levering van de Bitcoin die aan het netwerk wordt vrijgegeven door. Dit gebeurt in overeenstemming met het uitgifteschema, de prijsmanen en de Bitcoin-adoptie. Het is volgens sommige investeerders in de Bitcoin dan ook merkwaardig dat andere Bitcoiners centrale banken en overheden bekritiseren voor het opblazen van valuta terwijl dit precies is wat de adoptie van de Bitcoin als wereldwijd spaarmiddel zou versnellen.

  Concurrerende munten

  Het kan natuurlijk altijd zo zijn dat er op een dag een betere cryptocurrency langskomt die de Bitcoin in zijn geheel van de troon stoot en vervangt. Dit is echter niet waarschijnlijk op korte termijn. De Bitcoin heeft een enorme voorsprong op het gebied van geïnstalleerde gebruikersbasis, portemonnee- en opslaginfrastructuur, handelsparen, futuresmarkten en merk. Een nieuwe cryptocurrency maken die dit op korte termijn allemaal overtreft en nog beter voor elkaar heeft is vrijwel onmogelijk.

  Met EIP 1559 zou ETH misschien kunnen concurreren als geld, maar weinig mensen nemen dat serieus. Het Ethereum-netwerk blijft een paar jaar verwijderd van de voltooiing van de aangegeven roadmap. In de tussentijd worden de netwerkeffecten van de Bitcoin sterker.

  Conclusie

  Met alle genoemde punten is de Bitcoin dus een erg goede investering voor de toekomst. De prijs van deze cryptomunt zal waarschijnlijk nog verder stijgen waardoor er veel winst behaald kan worden. Uiteraard is het investeren in een cryptocurrency niet zonder risico’s. Dus voordat jij gaat investeren is het verstandig om deze risico’s goed in acht te nemen.

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  SEC onder vuur: rechter betwijfelt juistheid van DEBT Box rechtszaak

  Redactie

  dec. 2, 2023

  Leestijd: 2 min

  Ontwikkelingen in de rechtszaak van de SEC tegen DEBT Box. Rechter Robert Shelby stelt serieuze vragen over de nauwkeurigheid van de beweringen van de SEC.

  *
  Nieuws

  Crypto.com maakt per ongeluk 10,5 miljoen AUD over naar koppel uit Melbourne: rechtszaak volgt

  Redactie

  sep. 24, 2023

  Leestijd: 2 min

  In een opzienbarende zaak hebben Thevamanogari Manivel en Jatinder Singh uit Melbourne per ongeluk een astronomisch bedrag van 10,5 miljoen Australische dollars of 6,5 miljoen euro ontvangen van Crypto.com.

  *
  Nieuws

  Handel Robinhood stijgt 75% in november: CEO voorspelt 9-figures aan inkomsten

  Femke Wassink

  dec. 5, 2023

  Leestijd: 2 min

  Robinhood meldt in november een stijging van 75% in de handelsvolumes van digitale activa. CEO Vlad Tenev hoopt dat het platform een jaarlijks inkomen van "9 figures" zal genereren.