Crypto nieuws

    Beleggers in Zuid-Korea wenden zich tot crypto nu goudprijs daalt

    admin

    Leestijd: 2 minuten

    *

    Crypto is in beroering na de aankondiging van tapering door de Amerikaanse Fed. Op de binnenlandse markt van Zuid-Korea ontstaat een vergelijkbare situatie. 

    Renteverhoging

    Ook voor dit jaar zinspeelt de Bank van Korea op een renteverhoging. De basisrente is in 2021 ook al tweemaal verhoogd naar 1%. De gouverneur van de Bank van Korea zegt:

    “We moeten de versoepeling van het monetaire beleid op gepaste wijze veranderen. Dit in overeenstemming met de verbetering van de economische omstandigheden.”

    Goud heeft het moeilijk

    Als gevolg van deze ontwikkeling heeft de goudprijs het moeilijk. Deze staat nu op zijn laagste niveau in zes jaar. Virtuele activa komen op als populaire beleggingsmogelijkheden. Een bankier merkt op:

    “Ik kan nog niet zeggen of virtuele activa beter zijn dan goud. Dat kan pas als de interesse richting de NFT en virtuele activa blijft gaan. Dan is er een mogelijkheid dat het net zo groot wordt als de aandelenmarkt.”

    Beleggen in virtuele activa

    Kim Hee-Jeong is hoofd van het NH All100 Advisory Center. Hij zegt dat cryptocurrencies niet in de portefeuilles van klanten zijn opgenomen. Dit vanwege de hoge volatiliteit.

    Toch is het aantal klanten dat in de activa klasse wil beleggen toegenomen. Dat wordt ook bevestigd in een lokaal rapport over deze kwestie.

    “Binnenlandse banken investeren niet actief in virtuele activa. Dit komt door de houding van de overheid. Als de investeringen in virtuele activa zich uitbreiden zullen er veel investeringsaanvragen binnenkomen.”

    Institutioneel kader

    Ook nu richten Zuid-Koreaanse instellingen zich op virtuele activa. Mede door het behalen van rendementen in 2021. Effectenbeurzen brengen ook rapporten uit. Dit wijst op een opname in de portefeuille. 

    Hana Financial Investment zegt dat de activa klasse in een institutioneel kader is geplaatst. Mede door de belangstelling voor de markt van virtuele activa. Choi Hyun-man van Mirae Asset zegt:

    “De komst van technologieën heeft nieuwe markten en bedrijven gecreëerd. Zoals cryptocurrency, blockchain, metaverse en NFT.”

    Strenge regels

    Zuid-Korea heeft in 2021 strenge regels ingevoerd. Met name voor virtuele activa en de heffing van belastingen. Het Game Management Committee beveelt bedrijven om play-to-earn spellen te blokkeren.

    Diverse app marktplaatsen hebben een officiële brief ontvangen. Zoals Google en Apple. Dit segment vormt een populair onderdeel van het crypto ecosysteem.

    Dit vind je misschien ook leuk

    *
    Nieuws

    Bitcoin betreedt bijna "gevarenzone" voor halvering maar crypto wereld blijft optimistisch

    Redactie

    mrt. 18, 2024

    Leestijd: 2 min

    Bitcoin heeft een geschiedenis van dalende prijzen in de weken voorafgaand aan de halvering. Het lijkt erop dat dit patroon zich in de komende week zou kunnen herhalen.

    *
    Nieuws

    Crypto derivaten bereiken recordhoogten in dagelijkse handelsvolumes

    Redactie

    mrt. 1, 2024

    Leestijd: 2 min

    Deze week meldden Deribit en Coinbase Institutional recordhoogtes voor de activiteit en handelsvolumes van crypto-derivaten.

    *
    Nieuws

    Spot Bitcoin ETF naar nieuw record hoogtepunt van $680 miljoen

    Femke Wassink

    feb. 28, 2024

    Leestijd: 2 min

    Spot Bitcoin ETF's bereiken een nieuw recordhoogtepunt van $680 miljoen. Dit terwijl de Bitcoin bull market een versnelling opschakelt en in rap tempo toeneemt.