Crypto nieuws

  Beleggers in Zuid-Korea wenden zich tot crypto nu goudprijs daalt

  admin

  Leestijd: 2 minuten

  *

  Crypto is in beroering na de aankondiging van tapering door de Amerikaanse Fed. Op de binnenlandse markt van Zuid-Korea ontstaat een vergelijkbare situatie. 

  Renteverhoging

  Ook voor dit jaar zinspeelt de Bank van Korea op een renteverhoging. De basisrente is in 2021 ook al tweemaal verhoogd naar 1%. De gouverneur van de Bank van Korea zegt:

  “We moeten de versoepeling van het monetaire beleid op gepaste wijze veranderen. Dit in overeenstemming met de verbetering van de economische omstandigheden.”

  Goud heeft het moeilijk

  Als gevolg van deze ontwikkeling heeft de goudprijs het moeilijk. Deze staat nu op zijn laagste niveau in zes jaar. Virtuele activa komen op als populaire beleggingsmogelijkheden. Een bankier merkt op:

  “Ik kan nog niet zeggen of virtuele activa beter zijn dan goud. Dat kan pas als de interesse richting de NFT en virtuele activa blijft gaan. Dan is er een mogelijkheid dat het net zo groot wordt als de aandelenmarkt.”

  Beleggen in virtuele activa

  Kim Hee-Jeong is hoofd van het NH All100 Advisory Center. Hij zegt dat cryptocurrencies niet in de portefeuilles van klanten zijn opgenomen. Dit vanwege de hoge volatiliteit.

  Toch is het aantal klanten dat in de activa klasse wil beleggen toegenomen. Dat wordt ook bevestigd in een lokaal rapport over deze kwestie.

  “Binnenlandse banken investeren niet actief in virtuele activa. Dit komt door de houding van de overheid. Als de investeringen in virtuele activa zich uitbreiden zullen er veel investeringsaanvragen binnenkomen.”

  Institutioneel kader

  Ook nu richten Zuid-Koreaanse instellingen zich op virtuele activa. Mede door het behalen van rendementen in 2021. Effectenbeurzen brengen ook rapporten uit. Dit wijst op een opname in de portefeuille. 

  Hana Financial Investment zegt dat de activa klasse in een institutioneel kader is geplaatst. Mede door de belangstelling voor de markt van virtuele activa. Choi Hyun-man van Mirae Asset zegt:

  “De komst van technologieën heeft nieuwe markten en bedrijven gecreëerd. Zoals cryptocurrency, blockchain, metaverse en NFT.”

  Strenge regels

  Zuid-Korea heeft in 2021 strenge regels ingevoerd. Met name voor virtuele activa en de heffing van belastingen. Het Game Management Committee beveelt bedrijven om play-to-earn spellen te blokkeren.

  Diverse app marktplaatsen hebben een officiële brief ontvangen. Zoals Google en Apple. Dit segment vormt een populair onderdeel van het crypto ecosysteem.

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  Spot Bitcoin ETF naar nieuw record hoogtepunt van $680 miljoen

  Femke Wassink

  feb. 28, 2024

  Leestijd: 2 min

  Spot Bitcoin ETF's bereiken een nieuw recordhoogtepunt van $680 miljoen. Dit terwijl de Bitcoin bull market een versnelling opschakelt en in rap tempo toeneemt.

  *
  Nieuws

  Changpeng Zhao wil volledige aandeel Binance inzetten als borg om naar VAE te reizen

  Redactie

  jan. 25, 2024

  Leestijd: 2 min

  Voormalig CEO van Binance Changpeng Zhao wil zijn volledige aandeel in Binance inzetten om tijdelijk naar de Verenigde Arabische Emiraten te reizen. Waarde? 4,5 miljard dollar. 

  *
  Nieuws

  Breaking: Terraform Labs van Do Kwon vraagt Chapter 11 faillissementsbescherming aan

  Femke Wassink

  jan. 22, 2024

  Leestijd: 2 min

  Recent is er nieuws naar buiten gebracht over Terraform Labs van Do Kwon. Het bedrijf achter de TerraUSD stablecoin heeft Chapter 11 faillissementsbescherming aangevraagd.