Crypto nieuws

Beleggers in Zuid-Korea wenden zich tot crypto nu goudprijs daalt

admin

Leestijd: 2 minuten

*

Crypto is in beroering na de aankondiging van tapering door de Amerikaanse Fed. Op de binnenlandse markt van Zuid-Korea ontstaat een vergelijkbare situatie. 

Renteverhoging

Ook voor dit jaar zinspeelt de Bank van Korea op een renteverhoging. De basisrente is in 2021 ook al tweemaal verhoogd naar 1%. De gouverneur van de Bank van Korea zegt:

“We moeten de versoepeling van het monetaire beleid op gepaste wijze veranderen. Dit in overeenstemming met de verbetering van de economische omstandigheden.”

Goud heeft het moeilijk

Als gevolg van deze ontwikkeling heeft de goudprijs het moeilijk. Deze staat nu op zijn laagste niveau in zes jaar. Virtuele activa komen op als populaire beleggingsmogelijkheden. Een bankier merkt op:

“Ik kan nog niet zeggen of virtuele activa beter zijn dan goud. Dat kan pas als de interesse richting de NFT en virtuele activa blijft gaan. Dan is er een mogelijkheid dat het net zo groot wordt als de aandelenmarkt.”

Beleggen in virtuele activa

Kim Hee-Jeong is hoofd van het NH All100 Advisory Center. Hij zegt dat cryptocurrencies niet in de portefeuilles van klanten zijn opgenomen. Dit vanwege de hoge volatiliteit.

Toch is het aantal klanten dat in de activa klasse wil beleggen toegenomen. Dat wordt ook bevestigd in een lokaal rapport over deze kwestie.

“Binnenlandse banken investeren niet actief in virtuele activa. Dit komt door de houding van de overheid. Als de investeringen in virtuele activa zich uitbreiden zullen er veel investeringsaanvragen binnenkomen.”

Institutioneel kader

Ook nu richten Zuid-Koreaanse instellingen zich op virtuele activa. Mede door het behalen van rendementen in 2021. Effectenbeurzen brengen ook rapporten uit. Dit wijst op een opname in de portefeuille. 

Hana Financial Investment zegt dat de activa klasse in een institutioneel kader is geplaatst. Mede door de belangstelling voor de markt van virtuele activa. Choi Hyun-man van Mirae Asset zegt:

“De komst van technologieën heeft nieuwe markten en bedrijven gecreëerd. Zoals cryptocurrency, blockchain, metaverse en NFT.”

Strenge regels

Zuid-Korea heeft in 2021 strenge regels ingevoerd. Met name voor virtuele activa en de heffing van belastingen. Het Game Management Committee beveelt bedrijven om play-to-earn spellen te blokkeren.

Diverse app marktplaatsen hebben een officiële brief ontvangen. Zoals Google en Apple. Dit segment vormt een populair onderdeel van het crypto ecosysteem.

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Crypto zakelijk kopen

Cheval de Vie

aug. 7, 2022

Leestijd: 2 min

De wereld van crypto is uitgegroeid tot een grote handelsplaats. Veel mensen investeren in crypto en proberen hier een slaatje uit te slaan. Dit geldt voor veel particulieren, maar ook voor bedrijven.

*
Nieuws

Hoe crypto kopen & investeren in crypto?

Cheval de Vie

aug. 7, 2022

Leestijd: 2 min

Hoe crypto kopen & investeren in crypto als een beginner? Waar moet je rekening mee houden en wat zijn handige aandachtspunten en tips?

*
Nieuws

Grote Solana Exploit - Ongoing

*

Robin

aug. 2, 2022

1 minuut

BREAKING: Solana wallets worden geconfronteerd met een voortdurende exploit met tot nu toe meer dan $ 5.000.000 gestolen.