Crypto nieuws

Beleggers in Zuid-Korea wenden zich tot crypto nu goudprijs daalt

admin

Leestijd: 2 minuten

*

Crypto is in beroering na de aankondiging van tapering door de Amerikaanse Fed. Op de binnenlandse markt van Zuid-Korea ontstaat een vergelijkbare situatie. 

Renteverhoging

Ook voor dit jaar zinspeelt de Bank van Korea op een renteverhoging. De basisrente is in 2021 ook al tweemaal verhoogd naar 1%. De gouverneur van de Bank van Korea zegt:

“We moeten de versoepeling van het monetaire beleid op gepaste wijze veranderen. Dit in overeenstemming met de verbetering van de economische omstandigheden.”

Goud heeft het moeilijk

Als gevolg van deze ontwikkeling heeft de goudprijs het moeilijk. Deze staat nu op zijn laagste niveau in zes jaar. Virtuele activa komen op als populaire beleggingsmogelijkheden. Een bankier merkt op:

“Ik kan nog niet zeggen of virtuele activa beter zijn dan goud. Dat kan pas als de interesse richting de NFT en virtuele activa blijft gaan. Dan is er een mogelijkheid dat het net zo groot wordt als de aandelenmarkt.”

Beleggen in virtuele activa

Kim Hee-Jeong is hoofd van het NH All100 Advisory Center. Hij zegt dat cryptocurrencies niet in de portefeuilles van klanten zijn opgenomen. Dit vanwege de hoge volatiliteit.

Toch is het aantal klanten dat in de activa klasse wil beleggen toegenomen. Dat wordt ook bevestigd in een lokaal rapport over deze kwestie.

“Binnenlandse banken investeren niet actief in virtuele activa. Dit komt door de houding van de overheid. Als de investeringen in virtuele activa zich uitbreiden zullen er veel investeringsaanvragen binnenkomen.”

Institutioneel kader

Ook nu richten Zuid-Koreaanse instellingen zich op virtuele activa. Mede door het behalen van rendementen in 2021. Effectenbeurzen brengen ook rapporten uit. Dit wijst op een opname in de portefeuille. 

Hana Financial Investment zegt dat de activa klasse in een institutioneel kader is geplaatst. Mede door de belangstelling voor de markt van virtuele activa. Choi Hyun-man van Mirae Asset zegt:

“De komst van technologieën heeft nieuwe markten en bedrijven gecreëerd. Zoals cryptocurrency, blockchain, metaverse en NFT.”

Strenge regels

Zuid-Korea heeft in 2021 strenge regels ingevoerd. Met name voor virtuele activa en de heffing van belastingen. Het Game Management Committee beveelt bedrijven om play-to-earn spellen te blokkeren.

Diverse app marktplaatsen hebben een officiële brief ontvangen. Zoals Google en Apple. Dit segment vormt een populair onderdeel van het crypto ecosysteem.

Dit vind je misschien ook leuk

*

Wat gebeurt er als Walmart $1 miljard aan Bitcoin koopt?

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Op dit moment heeft Walmart geen aankoop van 1 miljard dollar aan Bitcoins aangekondigd. Echter, de kans is groot dat deze Amerikaanse keten dit op den duur wel gaat doen. Walmart is een enorm groot Amerikaans bedrijf dat een combinatie vormt tussen een detailhandel en een supermarktketen. De keten is ontzettend populair en blijft zichzelf elke keer opnieuw vernieuwen om aan de verwachtingen van de klanten te voldoen.

*

Beleggen in de Bitcoin

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Wanneer mensen voor het eerst over de Bitcoin horen dan is hun reactie vaak vol onbegrip. Velen vragen zich af waarom ze met echt geld zouden gaan investeren in magisch internetgeld waarmee amper betaald kan worden. De Bitcoin lijkt vaak een verzonnen valuta die door niets wordt ondersteund en waarmee men eigenlijk ook nog niet veel kan. De munt heeft een waarde maar deze waarde kan niet geruild worden. Immers, met de Bitcoin kun je nog geen boodschappen doen of een huis kopen. Echter, de Bitcoin is wel degelijk iets waard. Volgens Wences Casares heeft de markt waarde toegekend aan de Bitcoin. De enige vraag die nu nog rest is de vraag hoeveel de Bitcoin dan precies waard is.

*

Gresham, Thiers en veeleisende betaling in Bitcoins

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Er is een wijdverbreide overtuiging onder Bitcoiners dat hyperbitcoinisatie in de toekomst onvermijdelijk is. In deze toekomst heeft de Bitcoin de drie karakteristieke functies van geld voor onze wereldwijde samenleving vervult. De drie functies zijn: opslag van waarde, ruilmiddel en rekeneenheid. Het enige dat nog moet worden bekeken is hoe en wanneer dit zal gebeuren. Ook is het belangrijk om te onderzoeken of de wetten van Gresham en Thiers betrekking hebben op de wereldwijde adoptie van de Bitcoin als gezond geld.