Crypto nieuws

Belgische FSMA gaat cryptocurrency exchange diensten reguleren

Admin

Leestijd: 2 minuten

*

De FSMA van België legt een nieuwe regel op. Dat maakt de regelgevende instantie recent bekend. Crypto exchanges en wallets moeten zich registreren binnen een scherpe deadline.

7 voorwaarden

Volgens de regels van de FSMA moeten crypto dienstverleners voldoen aan 7 voorwaarden. Ze moeten in elk geval een vennootschap zijn met een minimumkapitaal van € 50.000.

De regel gaat in per 1 mei. Rechtspersonen en entiteiten die crypto exchange diensten of wallets aanbieden moeten zich vooraf registreren. Dat maakt de Belgische FSMA bekend.

Ook voor actieve bedrijven

De regel geldt ook voor de crypto bedrijven die al actief zijn vóór de officiële aankondiging. Zij zijn wettelijk verplicht om de FSMA op de hoogte te stellen van hun activiteiten. 

Daarvoor hebben de bedrijven 2 maanden de tijd. De financiële regelgevende instantie moet in elk geval vóór 1 juli worden geïnformeerd. 

Daarnaast krijgen bestaande bedrijven 4 maanden de tijd gekregen om zich als een gereguleerde onderneming te registreren. Dat kan tot 1 september bij de toezichthouder.

Behandeling in 3 maanden

Cryptocurrency dienstverleners moeten aan 7 voorwaarden voldoen. Daarmee kunnen zij een actieve registratie bij de FSMA behouden. De FSMA geeft aan dat het de registratie aanvragen binnen 3 maanden behandeld. 

Daarvoor moet het bedrijf wel alle vereiste informatie verstrekken. Bij een succesvolle registratie ontvangen de bedrijven een registratienummer. Deze wordt gebruikt voor alle interacties tussen de FSMA en het bedrijf.

België is pro crypto

De pro crypto houding van België is al vanaf begin dit jaar duidelijk. Het Brusselse parlementslid Christophe De Beukelaer zet als eerste politicus zijn salaris om in Bitcoin.

Eerder al kondigt Beukelaer aan het crypto handelsplatform Bit4You te gebruiken. Dit om zijn maandsalaris van € 5.500 om te zetten in de koningsmunt.

Tijdens de onthulling deelt Beukelaer zijn intenties. Hij wil andere politici in de regio inspireren om de groeiende crypto economie te ondersteunen.

Dit vind je misschien ook leuk

*

Wat gebeurt er als Walmart $1 miljard aan Bitcoin koopt?

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Op dit moment heeft Walmart geen aankoop van 1 miljard dollar aan Bitcoins aangekondigd. Echter, de kans is groot dat deze Amerikaanse keten dit op den duur wel gaat doen. Walmart is een enorm groot Amerikaans bedrijf dat een combinatie vormt tussen een detailhandel en een supermarktketen. De keten is ontzettend populair en blijft zichzelf elke keer opnieuw vernieuwen om aan de verwachtingen van de klanten te voldoen.

*

Beleggen in de Bitcoin

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Wanneer mensen voor het eerst over de Bitcoin horen dan is hun reactie vaak vol onbegrip. Velen vragen zich af waarom ze met echt geld zouden gaan investeren in magisch internetgeld waarmee amper betaald kan worden. De Bitcoin lijkt vaak een verzonnen valuta die door niets wordt ondersteund en waarmee men eigenlijk ook nog niet veel kan. De munt heeft een waarde maar deze waarde kan niet geruild worden. Immers, met de Bitcoin kun je nog geen boodschappen doen of een huis kopen. Echter, de Bitcoin is wel degelijk iets waard. Volgens Wences Casares heeft de markt waarde toegekend aan de Bitcoin. De enige vraag die nu nog rest is de vraag hoeveel de Bitcoin dan precies waard is.

*

Gresham, Thiers en veeleisende betaling in Bitcoins

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Er is een wijdverbreide overtuiging onder Bitcoiners dat hyperbitcoinisatie in de toekomst onvermijdelijk is. In deze toekomst heeft de Bitcoin de drie karakteristieke functies van geld voor onze wereldwijde samenleving vervult. De drie functies zijn: opslag van waarde, ruilmiddel en rekeneenheid. Het enige dat nog moet worden bekeken is hoe en wanneer dit zal gebeuren. Ook is het belangrijk om te onderzoeken of de wetten van Gresham en Thiers betrekking hebben op de wereldwijde adoptie van de Bitcoin als gezond geld.