Crypto nieuws

  Belgische FSMA gaat cryptocurrency exchange diensten reguleren

  Admin

  Leestijd: 2 minuten

  *

  De FSMA van België legt een nieuwe regel op. Dat maakt de regelgevende instantie recent bekend. Crypto exchanges en wallets moeten zich registreren binnen een scherpe deadline.

  7 voorwaarden

  Volgens de regels van de FSMA moeten crypto dienstverleners voldoen aan 7 voorwaarden. Ze moeten in elk geval een vennootschap zijn met een minimumkapitaal van € 50.000.

  De regel gaat in per 1 mei. Rechtspersonen en entiteiten die crypto exchange diensten of wallets aanbieden moeten zich vooraf registreren. Dat maakt de Belgische FSMA bekend.

  Ook voor actieve bedrijven

  De regel geldt ook voor de crypto bedrijven die al actief zijn vóór de officiële aankondiging. Zij zijn wettelijk verplicht om de FSMA op de hoogte te stellen van hun activiteiten. 

  Daarvoor hebben de bedrijven 2 maanden de tijd. De financiële regelgevende instantie moet in elk geval vóór 1 juli worden geïnformeerd. 

  Daarnaast krijgen bestaande bedrijven 4 maanden de tijd gekregen om zich als een gereguleerde onderneming te registreren. Dat kan tot 1 september bij de toezichthouder.

  Behandeling in 3 maanden

  Cryptocurrency dienstverleners moeten aan 7 voorwaarden voldoen. Daarmee kunnen zij een actieve registratie bij de FSMA behouden. De FSMA geeft aan dat het de registratie aanvragen binnen 3 maanden behandeld. 

  Daarvoor moet het bedrijf wel alle vereiste informatie verstrekken. Bij een succesvolle registratie ontvangen de bedrijven een registratienummer. Deze wordt gebruikt voor alle interacties tussen de FSMA en het bedrijf.

  België is pro crypto

  De pro crypto houding van België is al vanaf begin dit jaar duidelijk. Het Brusselse parlementslid Christophe De Beukelaer zet als eerste politicus zijn salaris om in Bitcoin.

  Eerder al kondigt Beukelaer aan het crypto handelsplatform Bit4You te gebruiken. Dit om zijn maandsalaris van € 5.500 om te zetten in de koningsmunt.

  Tijdens de onthulling deelt Beukelaer zijn intenties. Hij wil andere politici in de regio inspireren om de groeiende crypto economie te ondersteunen.

  Dit vind je misschien ook leuk

  *
  Nieuws

  SEC onder vuur: rechter betwijfelt juistheid van DEBT Box rechtszaak

  Redactie

  dec. 2, 2023

  Leestijd: 2 min

  Ontwikkelingen in de rechtszaak van de SEC tegen DEBT Box. Rechter Robert Shelby stelt serieuze vragen over de nauwkeurigheid van de beweringen van de SEC.

  *
  Nieuws

  Europese Unie zet grote stap in AI regulatie

  Femke Wassink

  dec. 9, 2023

  Leestijd: 2 min

  Op vrijdag 8 december bereikten onderhandelaars van het Europees Parlement en de Raad een voorlopige overeenkomst over de regels voor het gebruik van kunstmatige intelligentie.

  *
  Nieuws

  Google rolt GPT-4 killer Gemini uit

  Femke Wassink

  dec. 7, 2023

  Leestijd: 2 min

  Google Gemini is hier en de uitrol is een feit. Het AI-model van Google is naar verluidt slimmer en krachtiger dan GPT-4 van OpenAI en biedt ook meerdere functies.