Crypto nieuws

Belgische FSMA gaat cryptocurrency exchange diensten reguleren

Admin

Leestijd: 2 minuten

*

De FSMA van België legt een nieuwe regel op. Dat maakt de regelgevende instantie recent bekend. Crypto exchanges en wallets moeten zich registreren binnen een scherpe deadline.

7 voorwaarden

Volgens de regels van de FSMA moeten crypto dienstverleners voldoen aan 7 voorwaarden. Ze moeten in elk geval een vennootschap zijn met een minimumkapitaal van € 50.000.

De regel gaat in per 1 mei. Rechtspersonen en entiteiten die crypto exchange diensten of wallets aanbieden moeten zich vooraf registreren. Dat maakt de Belgische FSMA bekend.

Ook voor actieve bedrijven

De regel geldt ook voor de crypto bedrijven die al actief zijn vóór de officiële aankondiging. Zij zijn wettelijk verplicht om de FSMA op de hoogte te stellen van hun activiteiten. 

Daarvoor hebben de bedrijven 2 maanden de tijd. De financiële regelgevende instantie moet in elk geval vóór 1 juli worden geïnformeerd. 

Daarnaast krijgen bestaande bedrijven 4 maanden de tijd gekregen om zich als een gereguleerde onderneming te registreren. Dat kan tot 1 september bij de toezichthouder.

Behandeling in 3 maanden

Cryptocurrency dienstverleners moeten aan 7 voorwaarden voldoen. Daarmee kunnen zij een actieve registratie bij de FSMA behouden. De FSMA geeft aan dat het de registratie aanvragen binnen 3 maanden behandeld. 

Daarvoor moet het bedrijf wel alle vereiste informatie verstrekken. Bij een succesvolle registratie ontvangen de bedrijven een registratienummer. Deze wordt gebruikt voor alle interacties tussen de FSMA en het bedrijf.

België is pro crypto

De pro crypto houding van België is al vanaf begin dit jaar duidelijk. Het Brusselse parlementslid Christophe De Beukelaer zet als eerste politicus zijn salaris om in Bitcoin.

Eerder al kondigt Beukelaer aan het crypto handelsplatform Bit4You te gebruiken. Dit om zijn maandsalaris van € 5.500 om te zetten in de koningsmunt.

Tijdens de onthulling deelt Beukelaer zijn intenties. Hij wil andere politici in de regio inspireren om de groeiende crypto economie te ondersteunen.

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Crypto zakelijk kopen

Cheval de Vie

aug. 7, 2022

Leestijd: 2 min

De wereld van crypto is uitgegroeid tot een grote handelsplaats. Veel mensen investeren in crypto en proberen hier een slaatje uit te slaan. Dit geldt voor veel particulieren, maar ook voor bedrijven.

*
Nieuws

Hoe crypto kopen & investeren in crypto?

Cheval de Vie

aug. 7, 2022

Leestijd: 2 min

Hoe crypto kopen & investeren in crypto als een beginner? Waar moet je rekening mee houden en wat zijn handige aandachtspunten en tips?

*
Nieuws

Grote Solana Exploit - Ongoing

*

Robin

aug. 2, 2022

1 minuut

BREAKING: Solana wallets worden geconfronteerd met een voortdurende exploit met tot nu toe meer dan $ 5.000.000 gestolen.