Crypto nieuws

    Belgische FSMA gaat cryptocurrency exchange diensten reguleren

    Admin

    Leestijd: 2 minuten

    *

    De FSMA van België legt een nieuwe regel op. Dat maakt de regelgevende instantie recent bekend. Crypto exchanges en wallets moeten zich registreren binnen een scherpe deadline.

    7 voorwaarden

    Volgens de regels van de FSMA moeten crypto dienstverleners voldoen aan 7 voorwaarden. Ze moeten in elk geval een vennootschap zijn met een minimumkapitaal van € 50.000.

    De regel gaat in per 1 mei. Rechtspersonen en entiteiten die crypto exchange diensten of wallets aanbieden moeten zich vooraf registreren. Dat maakt de Belgische FSMA bekend.

    Ook voor actieve bedrijven

    De regel geldt ook voor de crypto bedrijven die al actief zijn vóór de officiële aankondiging. Zij zijn wettelijk verplicht om de FSMA op de hoogte te stellen van hun activiteiten. 

    Daarvoor hebben de bedrijven 2 maanden de tijd. De financiële regelgevende instantie moet in elk geval vóór 1 juli worden geïnformeerd. 

    Daarnaast krijgen bestaande bedrijven 4 maanden de tijd gekregen om zich als een gereguleerde onderneming te registreren. Dat kan tot 1 september bij de toezichthouder.

    Behandeling in 3 maanden

    Cryptocurrency dienstverleners moeten aan 7 voorwaarden voldoen. Daarmee kunnen zij een actieve registratie bij de FSMA behouden. De FSMA geeft aan dat het de registratie aanvragen binnen 3 maanden behandeld. 

    Daarvoor moet het bedrijf wel alle vereiste informatie verstrekken. Bij een succesvolle registratie ontvangen de bedrijven een registratienummer. Deze wordt gebruikt voor alle interacties tussen de FSMA en het bedrijf.

    België is pro crypto

    De pro crypto houding van België is al vanaf begin dit jaar duidelijk. Het Brusselse parlementslid Christophe De Beukelaer zet als eerste politicus zijn salaris om in Bitcoin.

    Eerder al kondigt Beukelaer aan het crypto handelsplatform Bit4You te gebruiken. Dit om zijn maandsalaris van € 5.500 om te zetten in de koningsmunt.

    Tijdens de onthulling deelt Beukelaer zijn intenties. Hij wil andere politici in de regio inspireren om de groeiende crypto economie te ondersteunen.

    Dit vind je misschien ook leuk

    *
    Nieuws

    Gedeeltelijke lancering EigenLayer op Ethereum mainnet

    Redactie

    apr. 10, 2024

    Leestijd: 2 min

    EigenLayer is live op het Ethereum mainnet. Diverse cruciale functies staan gepland voor later dit jaar. Het is een revolutionaire stap richting restaking op het Ethereum netwerk.

    *
    Nieuws

    Bitcoin fees overtreffen Ethereum voor 3 dagen op rij nu halvering nadert

    Redactie

    apr. 19, 2024

    Leestijd: 2 min

    Met de Bitcoin halving op komst halveert ook de fee van 6.25 BTC naar 3.125 BTC. Voor de derde dag op rij zijn de transactiekosten van Bitcoin hoger dan die van Ethereum.

    *
    Nieuws

    Arkham top 5 crypto bezitters omvat $3,5 miljard: 35% is onbereikbaar

    Femke Wassink

    apr. 16, 2024

    Leestijd: 2 min

    Een recente update van het Arkham dashboard werpt licht op de bezittingen van enkele van de rijkste crypto houders ter wereld die hun rijkdom hebben geverifieerd via de blockchain.