Aandelen

Berkshire Hathaway van scepticus Munger koopt $1B Nubank aandelen

admin

Leestijd: 2 minuten

*

De cryptocurrency markt ontwikkelt zich de laatste jaren sterk. Op dit moment wordt de markt gewaardeerd op ruim $ 2T. Bitcoin is getuige van een 2% prijsstijging na het bereiken van de $ 43.000 grens.

Grote wereldwijde instellingen tonen belangstelling voor de digitale activa. Dat geldt voor lang niet iedereen. Sommige individuen hebben daar namelijk een andere mening over. 

Als een pandemie

Recent beantwoord Charlie Munger vragen van aandeelhouders. Dat doet de 98-jarige vicevoorzitter van Berkshire Hathaway op de jaarvergadering van Daily Journal Corp. 

Hij vertelt zijn verhaal over cryptocurrencies. De voormalige CEO geeft toe dat hij geen fan is. Mede omdat hij had verwacht dat Bitcoin de bodem zou bereiken.

“Ik heb zeker niet in crypto geïnvesteerd. Ik ben trots op het feit dat ik dat heb vermeden. Het is als een soort pandemie.”

Gebrek aan regulering

Munger zegt dat het gebrek aan regulering en de volatiliteit schadelijk kunnen zijn voor gebruikers. Hij beweerd dat beleggers veronderstellen dat de prijs van Bitcoin het nulpunt bereikt. 

Volgens de ervaren CEO adopteren mensen crypto om het nut bij illegale activiteiten. Zoals afpersing, ontvoering en belastingontduiking. Charlie Munger laat weten:

“Ik bewonder de Chinezen voor het verbieden van cryptocurrencies. Zij hebben gelijk terwijl de Verenigde Staten fout is om ze toe te staan. Ze moeten onmiddellijk een soortgelijk verbod invoeren.”

Fiat is ook niet goed

Munger uit ook zijn zorgen met betrekking tot fiat. De miljardair waarschuwt voor gevaarlijke speculaties op de markten en voor de inflatie. 

De vice-voorzitter van Berkshire Hathaway wijst erop dat de consumentenprijzen de afgelopen maanden naar een hoogtepunt stijgen. Dat is voor het eerst sinds 40 jaar. 

7,5% inflatie

Momenteel ligt de inflatie met 7,5% op het hoogste punt in vier decennia. De kosten van het levensonderhoud blijven de pan uit rijzen. Interessant genoeg erkent Michael Saylor van MicroStrategy deze ontwikkeling.

Hij geeft Bitcoin als een oplossing voor de falende fiat valuta’s. Deze “zieke” digitale activa groeit en is getuige van een ongekende hike. 

Sceptisch maar toch aandelen kopen

Vreemd genoeg koopt het bedrijf van Munger en Warren Buffett voor miljard aan aandelen van Nubank. Een digitale “neobank” die opereert buiten de traditionele financiële wereld. 

Het laat het zijn klanten toe om te investeren in crypto gerelateerde producten. Ondanks de ruis op de lijn blijven cryptocurrencies hun reis voortzetten. 

Dit vind je misschien ook leuk

*

Wat gebeurt er als Walmart $1 miljard aan Bitcoin koopt?

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Op dit moment heeft Walmart geen aankoop van 1 miljard dollar aan Bitcoins aangekondigd. Echter, de kans is groot dat deze Amerikaanse keten dit op den duur wel gaat doen. Walmart is een enorm groot Amerikaans bedrijf dat een combinatie vormt tussen een detailhandel en een supermarktketen. De keten is ontzettend populair en blijft zichzelf elke keer opnieuw vernieuwen om aan de verwachtingen van de klanten te voldoen.

*

Beleggen in de Bitcoin

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Wanneer mensen voor het eerst over de Bitcoin horen dan is hun reactie vaak vol onbegrip. Velen vragen zich af waarom ze met echt geld zouden gaan investeren in magisch internetgeld waarmee amper betaald kan worden. De Bitcoin lijkt vaak een verzonnen valuta die door niets wordt ondersteund en waarmee men eigenlijk ook nog niet veel kan. De munt heeft een waarde maar deze waarde kan niet geruild worden. Immers, met de Bitcoin kun je nog geen boodschappen doen of een huis kopen. Echter, de Bitcoin is wel degelijk iets waard. Volgens Wences Casares heeft de markt waarde toegekend aan de Bitcoin. De enige vraag die nu nog rest is de vraag hoeveel de Bitcoin dan precies waard is.

*

Gresham, Thiers en veeleisende betaling in Bitcoins

Robin Plus

Leestijd: 2 min

Er is een wijdverbreide overtuiging onder Bitcoiners dat hyperbitcoinisatie in de toekomst onvermijdelijk is. In deze toekomst heeft de Bitcoin de drie karakteristieke functies van geld voor onze wereldwijde samenleving vervult. De drie functies zijn: opslag van waarde, ruilmiddel en rekeneenheid. Het enige dat nog moet worden bekeken is hoe en wanneer dit zal gebeuren. Ook is het belangrijk om te onderzoeken of de wetten van Gresham en Thiers betrekking hebben op de wereldwijde adoptie van de Bitcoin als gezond geld.