Aandelen

Berkshire Hathaway van scepticus Munger koopt $1B Nubank aandelen

admin

Leestijd: 2 minuten

*

De cryptocurrency markt ontwikkelt zich de laatste jaren sterk. Op dit moment wordt de markt gewaardeerd op ruim $ 2T. Bitcoin is getuige van een 2% prijsstijging na het bereiken van de $ 43.000 grens.

Grote wereldwijde instellingen tonen belangstelling voor de digitale activa. Dat geldt voor lang niet iedereen. Sommige individuen hebben daar namelijk een andere mening over. 

Als een pandemie

Recent beantwoord Charlie Munger vragen van aandeelhouders. Dat doet de 98-jarige vicevoorzitter van Berkshire Hathaway op de jaarvergadering van Daily Journal Corp. 

Hij vertelt zijn verhaal over cryptocurrencies. De voormalige CEO geeft toe dat hij geen fan is. Mede omdat hij had verwacht dat Bitcoin de bodem zou bereiken.

“Ik heb zeker niet in crypto geïnvesteerd. Ik ben trots op het feit dat ik dat heb vermeden. Het is als een soort pandemie.”

Gebrek aan regulering

Munger zegt dat het gebrek aan regulering en de volatiliteit schadelijk kunnen zijn voor gebruikers. Hij beweerd dat beleggers veronderstellen dat de prijs van Bitcoin het nulpunt bereikt. 

Volgens de ervaren CEO adopteren mensen crypto om het nut bij illegale activiteiten. Zoals afpersing, ontvoering en belastingontduiking. Charlie Munger laat weten:

“Ik bewonder de Chinezen voor het verbieden van cryptocurrencies. Zij hebben gelijk terwijl de Verenigde Staten fout is om ze toe te staan. Ze moeten onmiddellijk een soortgelijk verbod invoeren.”

Fiat is ook niet goed

Munger uit ook zijn zorgen met betrekking tot fiat. De miljardair waarschuwt voor gevaarlijke speculaties op de markten en voor de inflatie. 

De vice-voorzitter van Berkshire Hathaway wijst erop dat de consumentenprijzen de afgelopen maanden naar een hoogtepunt stijgen. Dat is voor het eerst sinds 40 jaar. 

7,5% inflatie

Momenteel ligt de inflatie met 7,5% op het hoogste punt in vier decennia. De kosten van het levensonderhoud blijven de pan uit rijzen. Interessant genoeg erkent Michael Saylor van MicroStrategy deze ontwikkeling.

Hij geeft Bitcoin als een oplossing voor de falende fiat valuta’s. Deze “zieke” digitale activa groeit en is getuige van een ongekende hike. 

Sceptisch maar toch aandelen kopen

Vreemd genoeg koopt het bedrijf van Munger en Warren Buffett voor miljard aan aandelen van Nubank. Een digitale “neobank” die opereert buiten de traditionele financiële wereld. 

Het laat het zijn klanten toe om te investeren in crypto gerelateerde producten. Ondanks de ruis op de lijn blijven cryptocurrencies hun reis voortzetten. 

Dit vind je misschien ook leuk

*
Nieuws

Crypto zakelijk kopen

Cheval de Vie

aug. 7, 2022

Leestijd: 2 min

De wereld van crypto is uitgegroeid tot een grote handelsplaats. Veel mensen investeren in crypto en proberen hier een slaatje uit te slaan. Dit geldt voor veel particulieren, maar ook voor bedrijven.

*
Nieuws

Hoe crypto kopen & investeren in crypto?

Cheval de Vie

aug. 7, 2022

Leestijd: 2 min

Hoe crypto kopen & investeren in crypto als een beginner? Waar moet je rekening mee houden en wat zijn handige aandachtspunten en tips?

*
Nieuws

Grote Solana Exploit - Ongoing

*

Robin

aug. 2, 2022

1 minuut

BREAKING: Solana wallets worden geconfronteerd met een voortdurende exploit met tot nu toe meer dan $ 5.000.000 gestolen.